Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberleri

10. Malatya Uluslararası Film Festivali ödül gecesiyle kapanışı yapıldı

• 10. Malatya Uluslararası Film Festivali’nde En İyi Film Ödülü ‘Çatlak’ filmine verilirken, En İyi Yönetmen Ödülü ise ‘İki Şafak Arasında’ filminin yönetmeni Selman Nacar’a verildi.

Başkan Güder, Hatunsuyu’ndaki Gençlerle Buluştu

Battalgazi Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Gençlerle Gönül Buluşmaları’ kapsamında Hatunsuyu Eğitim Derneği’nin genç üyeleri ile bir araya gelen Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, “Battalgazi Belediyesi olarak tüm gençlere dokunmaya, onlarla beraber olmaya, onlara yönelik projeler üretmeye devam edeceğiz” dedi.

Gürkan: Film Festivalimiz Yoğun Bir Katılımla Gerçekleştiriliyor

10’uncu Malatya Film Festivali kapanış programına katılmak üzere ilimize gelen Malatya valiliği döneminde festivalin başlamasına destek veren Ulvi Saran ile birlikte festival kapsamında Malatya’da bulunan sanatçı Serdar Gökhan ve yönetmen Nazif Tunç, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ı ziyaret etti.

İzmirliler UNESCO adayı Gediz Deltası’nda buluşuyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Doğa Derneği’nin işbirliğiyle 18 Aralık saat 13.00’te Gediz Deltası’nda Kuş Gözlem Yürüyüşü düzenleniyor.

Nobel Barış Ödülü Aday Adayı Dünyaca Ünlü Yazardan Yeni Kitap: Barış Psikolojisi

Kitapları 73 dile çevrilen, 80 eşsiz eserin dünyaca ünlü yazarı ve Nobel Barış Ödülü aday adayı Akif Manaf’ın, çığır açan yeni kitabı “Barış Psikolojisi” raflardaki yerini aldı.

Film Festivalinde Yetim Çocuklar Unutulmadı

Malatya Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinlik ile Yetimler Kervanı Derneği ve Sevgi Evlerinde kalan çocuklar sanatla buluşturuldu.

Kent Konseyi’nden Dünya İnsan Hakları Programı

Malatya Kent Konseyi Tarih ve Kültür Mirası Çalışma Grubu 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü münasebetiyle Kernek Anadolu Lisesi’nde bir program düzenledi.

Başkan Şahin Millet Bahçesi Çalışmalarını Yerinde İnceledi

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, yıkılan Kamil Ocak Stadyumu’nun yerine yapılacak olan Millet Bahçesi’ne ilişkin çalışmaları yerinde inceledi, projede gelinen son durum hakkında bilgi aldı.

İnönü Üniversitesinde İnsan Haklarına Yeni Yaklaşımlar Konuşuldu

Vali Vekili Mustafa Şahin, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda 10 Aralık İnsan Hakları Evrensel Bildirisinin kabulünün 73. yıldönümü dolayısıyla İnönü Üniversitesinde düzenlenen “10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü” Konferansına katıldı.

10. Malatya Uluslararası Film Festivali, Görkemli Bir Açılışla Başladı

Bu yıl ki teması geçtiğimiz aylarda UNESCO tarafından kültür mirasları listesine alınan Arslantepe temasıyla gerçekleştirilen 10. Malatya Uluslararası Film Festivali,10 Aralık Cuma Günü Malatya Kongre ve Kültür Merkezinde yapılan görkemli bir açılışla başladı.

Seçer Mersin’in Değerini Mersinlilerden Başka Kimse Bilemez

Mersin’i marka kent haline getirmeyi, ulusal ve uluslararası alanda görünürlüğünü artırmayı hedefleyen Başkan Seçer, Mersin Büyükşehir Belediyesi ile Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nın iş birliğinde İstanbul’da gerçekleştirilen toplantılarda Mersin dernek temsilcileri ve Mersinli tanınmış isimlerle bir araya geldi

Geçmişin İzinde Damascus Sergisi Açıldı

Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla ‘Geçmişin İzinde Damascus’ sergisi Taşhoran Kültür ve Sanat Merkezinde sanatseverlerle buluşuyor.

Turizmin geleceğine yön veren fuar: Travel Turkey İzmir

Türkiye’nin turizm faaliyetlerini belirleyen misyonu, sektörle ilgili dünyadaki son gelişmelere ayak uyduran yenilikçi yapısıyla, 15. Travel Turkey İzmir Turizm ve Kongresi, bir kez daha ulusal ve uluslararası turizm profesyonellerini bir araya getirdi.

Yesemek Heykel Atölyesi’nde 31 Yıl Sonra Arkeolojik Kazılar Tekrar Başladı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin destekleri ile 31 yıl sonra bilinen en büyük ve en eski heykel atölyesi olan Yesemek Heykel Atölyesi’nde arkeolojik kazılar tekrar başladı.

Sinema Seyircisinde Büyük Düşüş

Yıllara göre sinema salonlarındaki toplam seyircisi belli olurken, en yüksek rakamın 71 milyon 188 bin 594 ile 2017 yılında yaşandığı gözlendi.

İzmir Uluslararası Bir Arada Yaşam Zirvesi’ne ev sahipliği yapıyor

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in “Eşit Yurttaşlık Mümkün” vizyonu doğrultusunda insan hakları ve bir arada yaşam kültürü konularına dikkat çekmek amacıyla Üçüncü Uluslararası Bir Arada Yaşam Zirvesi İzmir’de düzenleniyor. c

Bu Toplumu Yarın Sizler Yöneteceksiniz

Özel Mercan Koleji tarafından geleneksel olarak düzenlenen ‘Kariyer Günleri’ programının son konuğu Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan oldu.

Ecdat Yadigârı Eserleri Gelecek Kuşaklara Aktarma Görevimizi Gerçekleştiriyoruz

Malatya Büyükşehir Belediyesi, şehrimizin önemli tarihi ve kültürel miraslarından biri olan Battalgazi İlçesi Karahan Mahallesinde bulunan Selçuklu dönemi eserlerinden Usta Şagirt Kümbetinde çalışmalarını sürdürüyor.

5000 Yıllık Tarihimizde Kadınla Erkek Hep Yan Yanadır

Malatya Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü nedeniyle Çiğdem Tozkoparan Kadın Kültür ve Spor Merkezinde bir program düzenlendi.

Toplam 890 haber.