Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Türk Gıda İhracatçıları Singapur Üzerinden Asya Pasifik Pazarında Büyüyecek

Dünya’nın reexport merkezlerinden Singapur, 2023 yılında gıda sektöründe 30 milyar dolarlık dış ticaret hacmiyle dünyanın gıda ambarı olan Türkiye’nin gıda ihracatında öncelikli hedef pazarlarından biri konumunda.

4 Çeşit Yemek 40 Lira!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin vatandaşlara daha uygun fiyata yemek imkanı sunduğu Haydi Sofraya hizmet vermeye başladı.

Malatya Havalimanı’nda 55.438 Yolcuya Hizmet Verildi…

T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü, Malatya Havalimanı’nın 2024 yılı Mart ayına ait hava yolu uçak, yolcu ve yük istatistiklerini açıkladı.

Başkan Sadıkoğlu: 6 Ay Yetmez En Az 2 Yıl Daha Uzatılmalı

Mücbir Sebep Hali süresinin son kez uzatılacağına dair gündemi değerlendiren Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, “Mücbir Sebep Hali süresi 6 ay sonra sona ererse birçok işletme faaliyetini sonlandırma durumuna gelebilir.

Doğal taş ihracatında ibre yukarı döndü

Türkiye’nin ihracatta yıldız sektörlerinden maden sektörü 2023 yılında kaybettiği pazarları, 2024 yılında geri kazanıyor.

Kiraz ihracatında hedef 250 milyon dolar

Kiraz üretiminde dünya lideri olan Türkiye’de 2024 yılının ilk kiraz hasadı, baharın erken gelmesiyle birlikte 2023 yılına göre bir hafta önce yapıldı.

Kızılay’ın İyilik Ordusu Bayramlıklarla Yüzleri Güldürüyor

Kızılay, her Ramazan olduğu gibi bu yıl da milyonlarca kişiye ulaşarak büyük bir fark yaratıyor.

Tütün sektörü 2024 yılında 1 milyar dolar ihracat hedefliyor

Türkiye’nin geleneksek ihracat sektörlerinden tütün ve tütün mamulleri sektörü, 2023 yılında 922 milyon dolar olan ihracatını 2024 yılında 1 milyar doların üzerine çıkarmayı hedefliyor.

Başkan Sadıkoğlu: Yerinde Dönüşüm Desteği Artırılmalı

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası’nın Mart ayı olağan Meclis Toplantısı, Meclis Başkanı Hakan Er başkanlığında düzenlendi.

Malatya’da 520 esnafa daha KOSGEB ödemesi yapılacak

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, deprem sonrası KOSGEB’e başvuruda bulunan, ancak kaynak sıkıntısı nedeniyle bekleyen esnaflardan 520’sine daha ödeme yapılacağını bildirdi.

EİB’ten 2024’ün ilk iki ayında 197 ülke ve bölgeye ihracat

2024 yılına mevcudu korumak hedefiyle giren Egeli ihracatçılar, 2024 yılının ilk iki ayında yüzde 4 artışla 3 milyar 56 milyon dolarlık ihracata imza atarken, 197 farklı ihraç pazarına ulaşarak, 104 ülke ve bölgeye ihracatını artırmayı başardı.

Türk doğal taş sektörü Çin seddini aşmaya gitti

Türk doğal taş sektörünün Çin şovu başladı

Konya Genç İş İnsanları Derneğinden Güral’a Ziyaret!

Konya Genç İş İnsanları Derneği (KONYAGİAD) yönetim kurulu, AK Parti MKYK Üyesi, AK Parti Ekonomi İşleri Başkan Yardımcısı ve TÜGİK Genel Başkanı Sn. Erkan Güral’ı Ak Parti Genel Merkezinde ziyaret etti.

Otomotiv Sanayii Derneği 2024’ün İlk İki Aylık Verilerini Açıkladı!

Yılın İlk İki Ayında Üretim Yüzde 8, Tutar Bazında İhracat Yüzde 9 Büyüdü!

Başkan Sadıkoğlu, Sorunları Bakan Mehmet Şimşek’e İletti

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Oda ve Borsa Yönetim Kurulu Başkanları İstişare Toplantısı Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in katılımıyla Ankara’da gerçekleştirildi.

Keskin’den KOSGEB Kredi Ödenmesi Açıklaması

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, KOSGEB ödemelerinin yeniden başladığını açıklayarak, ilk etapta sırada bulunan 1.723 kişiye kredi ödemelerinin ulaştırılacağını kaydetti.

Sanayi için önemli bir dönüm noktası!

Otomotiv Sanayii Derneği, IPA III Avrupa Yeşil Mutabakatı (AYM) için Sivil Toplum Eylemi (Civil Society Action Towards European Green Deal) çağrısına, “Türk Otomotiv Sanayiinin AB Yeşil Mutabakat Hedeflerini Gerçekleştirmesi Projesi” ile başvuru yaparak hibe desteği almaya hak kazandı.

10 Bin Aileye Ramazan Ayı Öncesi Gıda Yardımı

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, maddi durumdan yoksun olan 10 bin aileye Ramazan ayı öncesi gıda yardımında bulundu.

Asrın Felaketini Yaşadık Asrın Destekleriyle Ayağa Kalkabiliriz

Vergi ve SGK borçlarının taksitlendirilmesinde işletmelerin önüne çıkan teminat şartının büyük mağduriyetler doğurduğunu belirten Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, “50 bin TL ve üzeri borçlar için teminat istenmekte.

Toplam 1351 haber.