Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Türk doğal taş sektörü Çin seddini aşmaya gitti

Türk doğal taş sektörünün Çin şovu başladı

Konya Genç İş İnsanları Derneğinden Güral’a Ziyaret!

Konya Genç İş İnsanları Derneği (KONYAGİAD) yönetim kurulu, AK Parti MKYK Üyesi, AK Parti Ekonomi İşleri Başkan Yardımcısı ve TÜGİK Genel Başkanı Sn. Erkan Güral’ı Ak Parti Genel Merkezinde ziyaret etti.

Otomotiv Sanayii Derneği 2024’ün İlk İki Aylık Verilerini Açıkladı!

Yılın İlk İki Ayında Üretim Yüzde 8, Tutar Bazında İhracat Yüzde 9 Büyüdü!

Başkan Sadıkoğlu, Sorunları Bakan Mehmet Şimşek’e İletti

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Oda ve Borsa Yönetim Kurulu Başkanları İstişare Toplantısı Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in katılımıyla Ankara’da gerçekleştirildi.

Keskin’den KOSGEB Kredi Ödenmesi Açıklaması

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, KOSGEB ödemelerinin yeniden başladığını açıklayarak, ilk etapta sırada bulunan 1.723 kişiye kredi ödemelerinin ulaştırılacağını kaydetti.

Sanayi için önemli bir dönüm noktası!

Otomotiv Sanayii Derneği, IPA III Avrupa Yeşil Mutabakatı (AYM) için Sivil Toplum Eylemi (Civil Society Action Towards European Green Deal) çağrısına, “Türk Otomotiv Sanayiinin AB Yeşil Mutabakat Hedeflerini Gerçekleştirmesi Projesi” ile başvuru yaparak hibe desteği almaya hak kazandı.

10 Bin Aileye Ramazan Ayı Öncesi Gıda Yardımı

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, maddi durumdan yoksun olan 10 bin aileye Ramazan ayı öncesi gıda yardımında bulundu.

Asrın Felaketini Yaşadık Asrın Destekleriyle Ayağa Kalkabiliriz

Vergi ve SGK borçlarının taksitlendirilmesinde işletmelerin önüne çıkan teminat şartının büyük mağduriyetler doğurduğunu belirten Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, “50 bin TL ve üzeri borçlar için teminat istenmekte.

4 aylık sofralık zeytin ihracatı 74 milyon dolara ulaştı

Türkiye, 2023/24 sezonunun ilk 4 aylık döneminde sofralık zeytin ihracatını yüzde 21’lik artışla 61 milyon dolardan 73,7 milyon dolara taşırken, Türkiye’nin sofralık zeytin ihracatı döviz bazında yüzde 52 değerlendi. Sektör, 2023/24 sezonu sonunda ihracatta 200 milyon doları aşmayı hedefliyor.

Narenciye ürünleri ihracatıyla dünyaya şifa dağıttık

Sonbahar ve Kış mevsimlerinde soğuk algınlıklarına karşı C vitamini deposu olan narenciye ürünlerinde Türkiye’nin 2023 yılı ihracatı yüzde 23’lük artışla 903 milyon dolardan, 1 milyar 112 milyon dolara yükseldi. Dünya’nın C vitamini ihtiyacını Türk narenciye sektörü karşıladı.

Sadıkoğlu Depremzede Esnafımızın Geliri Borçları Kadar Artmadı

Mücbir sebep hali süresince biriken borçların esnafı kaygılandırdığını dile getiren Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, esnafın gelirinin borçları kadar artmadığına vurgu yaparak biriken borçlar için azami oranda af talep etti.

Almanya’ya meyve sebze ihracatımız yüzde 24 arttı

Türk meyve sebze sektörü 3,5 milyon gurbetçimizin yaşadığı, ihracatta lider pazarımız Almanya’ya 2023 yılında ihracatını yüzde 24’lük artışla 543 milyon dolardan 675 milyon dolara çıkardı.

Türkiye Kreatif Endüstrilerde 80 Milyar Dolar Hedefliyor

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Türkiye Kreatif Endüstriler Meclisi'nin 2024-2026 Dönemi Başkanlık Divanını seçiminde oybirliğiyle Ali Ata Kavame, yeniden başkan olarak seçildi. Başkan yardımcılığına ise Berat Kuzu seçildi.

Güney Kore’nin yapıları Türk taşlarıyla prestij kazanacak

Türk doğal taş sektörü Kore’nin 1,5 milyar dolarlık ithalatından büyük pay almak için KOREA BUILD WEEK Fuarı’na gidiyor.

İzmir’de 4 yılda 30 bin tonun üzerinde tıbbi atık evsel atığa dönüştürüldü

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 4 yıl önce Menemen’de hizmete alınan tıbbi atık sterilizasyon tesisi sayesinde, kentteki tıbbi atıklar lisanslı araçlarla el değmeden toplanıp evsel atığa dönüştürülüyor.

Ülkemizin Gizli Hazinesi Bakliyattır

Duru Gıda, en doğal ve lezzetli sonuçlar için geleneksel yöntemleri modern metotlarla birleştiren üretim yaklaşımıyla 89 yıldır sofralara bereketi taşıyor.

Türkiye organikte de dünyanın gıda ambarı

Almanya'nın Nürnberg kentinde düzenlenen ve alanında "dünyanın en büyüğü" olarak nitelendirilen organik gıda ürünleri fuarına Türkiye'den katılan 37 şirket; kaliteli, sürdürebilir ve rekabetçi fiyat vizyonu kapsamında ürünlerini tanıttı.

Demir Çelik Sektöründen Yeşil Mutabakat İçin Yeni Avrupa Birliği Projesi

Avrupa Birliği’nin karbon emisyonlarının azaltılması yönündeki çalışmaları, özellikle de Yeşil Mutabakat’a sağlanacak uyum doğrultusunda uygulamaya geçecek olan Sınırda Karbon Düzenleme Mekanizması (SKDM)’nın başta demir-çelik, alüminyum, elektrik, çimento gibi emisyon yoğun sektörler olmak üzere tüm sektörleri etkilemesi bekleniyor.

GİV Girişimci Buluşmaları’nın Konuğu Türkiye Ulusal Ajans Başkanı İlker Astarcı

Girişimci İşadamları Vakfı (GİV) tarafından düzenlenen “Girişimci Buluşmaları” 20 Şubat 2024’te Bahariye Mevlevihanesi’ndeki Vakıf Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

Toplam 1340 haber.