Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Tekstilde Yakaladığımız İvme Başka Şehirlere Mi Kayıyor?

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, OSB'de ve şehrin farklı noktalarında faaliyet yürüten tekstil firmalarını ziyaret etti.

Kuşak ve Yol kapsamında Çin-Türkiye dijital ekonomi işbirliği

Kuşak ve Yol Girişimini destekleyen ilk ülkelerden bir olan Türkiye, zamanla kalkınma stratejilerine ilişkin süreçlerini Çin ile uyumlulaştırdı ve her iki ülke Kuşak ve Yol çerçevesinde önemli partnerler konumuna geldi.

Kuru incirimiz 109 ülkenin ağzını tatlandırdı

Türkiye’nin üretim ve ihracatında dünya birincisi olduğu, tüm semavi dinlerde kutsal meyve olarak tanımlanan cennet meyvesi kuru incirde 2022/23 sezonu ihracatta tarihi bir başarıyla sonuçlandı.

Malatya'da deprem olmamış gibi bir algı yürütülüyor

Malatya TSO Başkanı Oğuzhan Sadıkoğlu, "Sanayi esnafımızın sesini duymayanlar, şehirde her şey düzelmiş sanki deprem olmamış gibi algı yaratanlar bu kadar insanın vebalini nasıl ödeyecekler!” sorusunu yöneltti.

Çin’in ‘altın haftası’nda iç turizm geliri 100 milyar doları geçti

Resmi istatistik verileri, Çin turizm pazarının, 6 Ekim Cuma günü sona eren Sonbahar Bayramı ve Ulusal Bayram tatili döneminde yaklaşık 753,4 milyar yuanlık (yaklaşık 103,2 milyar dolarlık) bir gelir yarattığını ortaya koydu.

İsrail’de satılan elektrikli araçların yüzde 62’sini Çinliler üretti

İsrail Otomobil İthalatçıları Birliği tarafından açıklanan istatistiksel veriler, yılın ilk 9 aylık dönemi içinde Çinli elektrikli otomobil markalarının İsrail’de sürümü gerçekleştirilen bu tür araçların yüzde 62,19’luk bir oranını oluşturduğunu gösterdi.

Keskin' Malatya Valisi Sayın Ersin Yazıcı'ya Çağrımızdır'

MESOB Başkanı Şevket Keskin'den Malatya Valisi Ersin Yazıcı'ya yıkımların bölge, bölge yapılması çağrısı

Başkan Özcan Kayısı Çekirdeği İhracatında Yaşanan Sorun Ve Talepleri İletti

Malatya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Özcan, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Gümen ile Gıda ve Kontrol Genel Müdürü Dr. Ersin Dilber'i ziyaret etti.

Sadıkoğlu: 'Destekler Artarak Devam Etmeli'

(MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, 'Malatya sanayisi 6 Şubat öncesine dönemedi. Deprem bölgesine verilen destek ve kolaylaştırıcı adımlar artarak devam etmeli'

Başkan Sadıkoğlu: Daha hızlı toparlanmak adına önemli!

Resmi Gazetede yayımlanan kararla Battalgazi Fırıncı'da ve Eski Malatya'da yeni sanayi alanlarının belirlenmesini değerlendiren Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, var olan sanayi bölgelerinin dışında yeni sanayi alanlarının oluşturulmasının üretim gücünü artırarak daha hızlı toplanmak adına önemli olduğunu vurguladı.

Çin’in “altın haftası”nda seyahat çılgınlığı yaşanıyor

Hem Sonbahar Ortası Festivali’ni hem de Ulusal Gün tatilini kapsayan bu yılın süper uzun “altın haftası” tüm hızıyla devam ederken, Çin halkı bu haftadan en iyi şekilde yararlanmak için yollara çıkıyor.

Keskin’den Bakan Işıkhan’a Ziyaret

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ı ziyaret etti.

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu Elimizdeki Tüm İmkânları Deprem Mağduru İllerimiz İçin Seferber Ettik.

Malumunuz, 6 Şubatta korkunç bir deprem felaketi yaşadık. Her milli meselede olduğu gibi, bu süreçte de, Oda ve Borsa Camiası olarak hızla harekete geçtik. Elimizdeki tüm imkânları, deprem mağduru illerimiz için seferber ettik.

Çin 2022’de rekor sayıda endüstriyel robot kurdu

Çin, 2022 yılında, Uluslararası Robot Teknolojisi Federasyonu’nun (International Federation of Robotics (IFR) açıkladığı rapora göre, bir önceki yıla göre yüzde 5 oranında artışla rekor bir seviye olan 290 bin 258 adet endüstriyel robot kurdu.

ürkiye’de Tatil Sezonu Ekim Sonuna Kadar Devam Edecek!

Türkiye’nin en büyük turizm portalı Tatilsepeti, sektörün nabzını tutmaya devam ediyor.

Başkan Sadıkoğlu: Çarşının İnşası Bir An Önce Başlamalı

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, Kışla Caddesi esnafını işyerlerinde ziyaret ederek sorunları dinledi, talepleri not aldı.

Çin, Arap ülkeleriyle 170 milyar yuanlık anlaşma imzaladı

Ningxia Hui Özerk Bölgesi’nin merkezi Yinchuan kentinde devam eden 6. Çin-Arap Devletleri Fuarı’nda bugün çeşitli projeler için sözleşme imzalama töreni düzenlendi.

703 bin otobüs ve tramvayın 540 bini yeşil enerjiye geçti

Ulaştırma Bakanlığı tarafından açıklanan verilere göre, her yıl kentsel kamu taşıma ağları üzerinde toplam 54,7 milyar adet yolcu taşıma seferi gerçekleştirildi.

Sadıkoğlu' Bu Mücadeleci Duruş Ahilik Kültürünün Yansımasıdır'

(MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, '6 Şubat'ta yaşadığımız depremler sonrası esnafımızın, tüccarımızın ve sanayicimizin mücadeleci duruşu ahilik kültürün bir yansımasıdır' dedi.

Toplam 1350 haber.