Ekonomi

Ekonomi Haberleri

TOBB Malatya Genç Girişimciler Kurulundan MTB'ye Ziyaret

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Malatya Genç Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanı Abdurrahman Baydemir ve beraberindeki icra kurulu üyelerinden oluşan heyet Malatya Ticaret Borsası'na ziyarette bulundu.

Kasım İndirimlerinde Bu Şikayetlere Dikkat!

Her ülkede milyarlarca dolarlık alışveriş yapılmasına neden olan ve Türkiye’de de büyük bir ilgiyle karşılanan Kasım indirimleri, tüm hızıyla devam ediyor.

Tekstil Sektörünün Hedefi Sıfır Karbon Ayak İzi

Türkiye’nin ihracatta en katma değerli sektörleri arasında yer alan tekstil sektörü Ege Bölgesi’nde sürdürülebilir ihracatın artması için çalışmalarını hızlandırdı.

Çiftçiye Bir Destek Daha!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi (GBB) ve Türkiye Petrolleri (TP) iş birliğinde, 2023 yılı Çiftçi Kayıt Sistemi’ne (ÇKS) kayıtlı ve Gaziantep Çiftçi Kart Mobil Uygulamasını kullanan yaklaşık 40 bin çiftçi, TÜRKVET’e kayıtlı 18 bin hayvan işletmecisi ve AKS’ye kayıtlı bine yakın arıcılık işletmesi TP bayilerinden aldığı yakıtta yüzde 6 indirimden yararlanacak. Yaklaşık 60 bin üretici bu indirimden yararlanmış olacak.

Keskin Süreci Esnafımız Ve Kurumlarımızın İş Birliği İle Birlikte Yürüteceğiz

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, çarşı merkezinde inşaatın başlayacak olması nedeniyle taşınması istenen bireysel esnaf konteynerlerinin Valilik ve Büyükşehir Belediyesinin alt yapısı hazırlanacak olan merkeze yakın bölgelere taşınması için girişimlerde bulunduklarını söyledi.

Çin’de ekim ayı enflasyon rakamları açıklandı

Çin Ulusal İstatistik Bürosu, ekim ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. Buna göre Çin’de ekim ayı Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) yıllık bazda yüzde 0,2 düştü.

MASKİ Suya Yüzde 25 İndirim Yaptı

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, 2023 yılı Kasım Ayı Olağan Genel Kurul toplantısı Büyükşehir Belediye Meclis Salonu’nda yapıldı.

Çin’de 5 milyar avroluk yeni bir çip üretim tesisi kuruluyor

Çin, çip üretim kapasitesini artırmak için yeni yatırımları teşvik ediyor.

Faizsiz Kredi Uygulanacak Olması Esnafımıza Can Suyu Olacaktır

TBMM'de önce Plan ve Bütçe Komisyonunda değerlendirilen 12. Kalkınma Planı, 3067 sayılı kanun gereğince Genel Kurul'da görüşülerek onaylanmasının ardından bir açıklama yapan Anadolu Aslanları İş Adamları (ASKON) Malatya Şube Başkanı Mustafa Şarlak, “Türkiye Yüzyılında açıklanan 12. Kalkınma Planı Cumhuriyetin 100. Yılında Türkiye’nin geleceği için önemli bir planlamadır” dedi.

Başkan Sadıkoğlu: 75 Bin TL Şartı Düşürülmeli

"Deprem Sonrası Mikro, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelerin Canlanması Destek Programı" kapsamında Malatya Ticaret ve Sanayi Odası’nda bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

3 Farklı Yöntemle Elektrik Enerjisi Üretiliyor

Malatya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı Atık Yönetim Şube Müdürlüğü, Katı Atık Düzenli Depolama Alanında çöp gazından 2,4 MW/h elektrik enerjisi üretiyor.

Çin, 9 ayda 825 bin elektrikli araç ihraç etti

Temiz enerjili araçların popülerliği her geçen gün biraz daha artmaya devam ederken, Çin’in otomobil ihracatının önemli bir payı elektrikli araç ihracatından oluşmaya başladı.

Bakan Yumaklı, Bakanlığın İlgili Kuruluşu Türkşeker’e 115 Sürekli İşçi Alınacağını Duyurdu

Bakan Yumaklı: “Ailemize Katılacak Yeni Mesai Arkadaşlarımız Köklü Kuruluşumuzun Gücüne Güç Katacak”

30 ülke, 2023 Finans Caddesi Forumu’nda buluşacak

2023 Finans Caddesi Forumu, 8 Kasım’da Çin'in başkenti Beijing’de başlayacak.

Millet Bahçesi Tekstil Kent esnaflarından Başkan Gürkan’a teşekkür

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından 43 dönümlük alan içerisinde bulunan Millet Bahçesinin Kapalı Otoparkı, depremde dükkânları yıkılan veya ağır hasar alan tekstil esnafları için Millet Bahçesi Tekstil Kente dönüştürüldü.

Başkan Gürkan Hak Ve Hukukun Korunması Noktasında Hassasiyetimiz Tamdır

Malatya’daki beton talebinin karşılanması ve piyasadaki beton fiyatlarını dengelemek adına kurulan MESTON beton üretim santralindeki çalışmaları inceleyen Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan beton üreticilerine seslenerek, “Haksız kazanca yeltenmeye kalkmayalım” dedi.

KONYAGİAD Başkanı Korkmaz: Konya'nın İkinci 500'deki Başarısı Gurur Verici

Konya Genç İş İnsanları Derneği (KONYAGİAD) Başkanı Sn. Gülvezir Korkmaz, Türkiye'nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu listesine giren Konya firmalarını tebrik etti.

Çin’in 17 eyaletinin ekonomik büyümesi yüzde 5.2’yi geçti

Bu yılın ilk üç çeyreğinde Çin’in 13 eyaletinin Gayri Safi Yurt İçi Hasılası’nın (GSYİH) 3 trilyon RMB’yi aştığı belirtildi.

Çin, 8 ayda 1.5 trilyon yuanlık enerji yatırımı yaptı

Bu yılın ilk 8 ayında, Çin’in önemli enerji projelerinde gerçekleştirdiği yatırım hacmi 1.5 trilyon yuanı bulduğu belirtildi.

Toplam 1343 haber.