Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Bakan Yumaklı, Bakanlığın İlgili Kuruluşu Türkşeker’e 115 Sürekli İşçi Alınacağını Duyurdu

Bakan Yumaklı: “Ailemize Katılacak Yeni Mesai Arkadaşlarımız Köklü Kuruluşumuzun Gücüne Güç Katacak”

30 ülke, 2023 Finans Caddesi Forumu’nda buluşacak

2023 Finans Caddesi Forumu, 8 Kasım’da Çin'in başkenti Beijing’de başlayacak.

Millet Bahçesi Tekstil Kent esnaflarından Başkan Gürkan’a teşekkür

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından 43 dönümlük alan içerisinde bulunan Millet Bahçesinin Kapalı Otoparkı, depremde dükkânları yıkılan veya ağır hasar alan tekstil esnafları için Millet Bahçesi Tekstil Kente dönüştürüldü.

Başkan Gürkan Hak Ve Hukukun Korunması Noktasında Hassasiyetimiz Tamdır

Malatya’daki beton talebinin karşılanması ve piyasadaki beton fiyatlarını dengelemek adına kurulan MESTON beton üretim santralindeki çalışmaları inceleyen Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan beton üreticilerine seslenerek, “Haksız kazanca yeltenmeye kalkmayalım” dedi.

KONYAGİAD Başkanı Korkmaz: Konya'nın İkinci 500'deki Başarısı Gurur Verici

Konya Genç İş İnsanları Derneği (KONYAGİAD) Başkanı Sn. Gülvezir Korkmaz, Türkiye'nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu listesine giren Konya firmalarını tebrik etti.

Çin’in 17 eyaletinin ekonomik büyümesi yüzde 5.2’yi geçti

Bu yılın ilk üç çeyreğinde Çin’in 13 eyaletinin Gayri Safi Yurt İçi Hasılası’nın (GSYİH) 3 trilyon RMB’yi aştığı belirtildi.

Çin, 8 ayda 1.5 trilyon yuanlık enerji yatırımı yaptı

Bu yılın ilk 8 ayında, Çin’in önemli enerji projelerinde gerçekleştirdiği yatırım hacmi 1.5 trilyon yuanı bulduğu belirtildi.

Tarım ürünleri ihracatının lideri EİB sürdürülebilir gıda sistemi için çalışıyor

Sürdürülebilirlikte öncü Ege İhracatçı Birlikleri bünyesindeki 7 Tarım Birliği, sürdürülebilir gıda sistemi oluşturmak adına yaptığı çalışmalarını daha ileri taşıyabilmek için Tarım ve Orman Bakanlığı ile masaya oturdu.

Başkan Gürkan'dan Müjde Suya İndirim

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, suya % Yirmi beş oranında indirim yapılacağını açıkladı.

Xinjiang’dan Avrupa’ya 66 bin tren seferi yapıldı

Çin’in Xinjiang Uygur Özerk Bölgesi’ndeki Korgas sınır kapısından geçen Çin-Avrupa yük treni seferlerinin sayısı eylül ayı sonu itibarıyla 66 bine ulaştı.

Çin’in doğrudan dış yatırım miktarı 673 milyar yuanı geçti

Çin’de yılın ilk üç çeyreğinde gerçekleştirilen finansal olmayan doğrudan dış yatırım yıllık bazda yüzde 18,7 artışla 673 milyar 140 milyon yuana ulaştı.

Çin, derin kömür yataklarında yeni bir doğal gaz sahası keşfetti

Çin Ulusal Açık Deniz Petrolü Şirketi’nden (CNOOC) yapılan açıklamada, Ordos Havzası’nın doğusundaki derin kömür damarlarında, 100 milyar metreküp kapasiteli gaz sahası keşfedildi.

Başkan Sadıkoğlu: Söğütlü Cami Ranta Kurban Edilmemeli!

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, İnönü ve Kışla Caddelerinde faaliyetlerine devam eden esnafı ziyaret etti.

Çin Uluslararası İthalat Fuarı’na 128 ülkeden 3 bin 400 şirket katılacak

6. Çin Uluslararası İthalat Fuarı’nın (CIIE) yaklaşmasıyla birlikte, çok uluslu şirketler en son teknolojik ürünlerini Çin’e getirmeye başladı.

Keskin Malatya Sahipsiz Değil Sahibi Malatyalılardır

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, “Biraz vatandaş olarak ta ses çıkarmamız lazım. Ağlamayan bebeğe mama vermezler.

E-ticaret sektörü son çeyrek beklentisi: 650 milyar TL

Yıl boyunca e-ticarette en yüksek ciroya ulaşılan çeyrek dilime girdik. Ekim ayından başlayıp yıl sonuna kadar devam eden 3 aylık süreç, e-ticaret sektörünün kampanya ve indirim çılgınlığı dönemi olarak da biliniyor.

Kuşak ve Yol ülkelerinde 67 bin patent başvurusu yapıldı

Kuşak ve Yol Girişimi, son 10 yılda küresel bilimsel inovasyon açısından katalizör rolü oynadı ve çok sayıda patent başvurusu, laboratuvar ve teşvik edilmiş yetenek ile küresel bilimsel iş birliğine yönelik arayış içinde olanlar için yol gösterici oldu.

İplik Ve Kumaş İthalatına İlave Vergiyle Ayağımıza Sıkıyoruz

İplik, kumaş, hazırgiyim ve ev tekstili ürünlerin ithalatına getirilen yüzde 30-100 arasındaki ilave gümrük vergisi kararı tekstilcilerle hazırgiyimcileri karşı karşıya getirdi. İGV, Türk hazırgiyim ve konfeksiyon ihracatçılarının tepkisini çekti.

Battalgazi Belediyesi’nden İş Yeri Ve Arsa Satışı

Battalgazi Belediyesi tarafından Alacakapı Mahallesi’nde bulunan 23 adet işyerinin ve Çolaklı Mahallesi’nde bulunan 1 parselin satışı yapılacak. Açık artırma usulüyle ihale şeklinde yapılacak olan satışlara isteyen herkes katılabilecek.

Toplam 1350 haber.