Dünya

Dünya Haberleri

Binlerce hamile Tibet antilobunun 'doğum göçü' başladı

Antiloplar her yıl, Çin’in kuzeybatısındaki Hoh Xil Ulusal Doğa Koruma Alanı’nın kalbine göç ediyor.

Çin, Sudan’daki 1000 vatandaşını tahliye etti

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mao Ning, Sudan’daki güvenlik durumunun halâ karmaşık ve ciddi olduğunu belirterek, bu ülkede bulunan binden fazla Çin vatandaşının güvenliğiyle yakından ilgilendiklerini ve Çin Dışişleri Bakanlığı’nın öncülüğünde, Sudan’da ve komşu ülkelerdeki Çin büyükelçilikleri ve konsolosluklarının iş birliğiyle Çin vatandaşlarının Sudan’dan güvenli bir şekilde tahliye edildiğini söyledi.

Çin'de denizi aşan ilk hızlı tren hattı test aşamasına giriyor

Çin’de deniz üzerinden geçen ilk yüksek hızlı tren hattı olan Fuzhou-Xiamen Yüksek Hızlı Tren Hattı’nın inşaatı tamamlandı.

Çin'in en büyük katı yakıtlı taşıyıcı roketinin denizden fırlatılmasına onay

Çinli roket şirketi CAS Space tarafından yapılan açıklamada, Çin’in en büyük katı yakıtlı taşıyıcı roketi Lijian-1’in denizden fırlatılmasının onaylandığı bildirildi.

Dünyanın ilk akıllı insansız oşinografik araştırma gemisi hizmete giriyor

Dünyanın ilk akıllı insansız oşinografik araştırma gemisi “Zhuhaiyun” bugün Zhuhai kentinde hizmete girdi.

Kentpark Kapalı Yüzme Havuzunda Kayıtlar Başlıyor

Yüzme sporunun lokomotifi Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Kentpark Kapalı Yüzme Havuzunda tadilat çalışmaları tamamlanarak hazır hale getirildi.

Çin ve Rusya 3 ay aradan sonra ortak deniz tatbikatı yapacak

Çin ve Rusya’nın yıllık askeri iş birliği planı doğrultusunda, 21-27 Aralık’ta Çin’in Zhejiang eyaletine bağlı Zhoushan ve Taizhou bölgelerinin doğu deniz açıklarında ortak deniz tatbikatı düzenleyeceği açıklandı.

Alman şirketleri, Çin’den yeşil elektrik satın almaya başladı

2021 yılında 15,9 milyar avroluk ciro yapan, polimer üretiminde uzmanlaşmış Covestro, Çinli tedarikçi CGN New Energy ile yenilenebilir elektrik enerjisi alımına ilişkin çok sayıda sözleşme imzaladı.

Çin’in su nakli mega projesi, 42 kenti kuraklıktan kurtardı

Suyu bir yerden başka bir bölgeye yönlendirmeye dayalı mega proje, yetkililerin yaptığı açıklamaya göre, 150 milyondan fazla yurttaşa yarar sağladı.

Çin, güneşteki sert X-ışını patlamalarının fotoğrafını yayınladı

Çin’in Kuafu-1 isimli güneş gözlem uydusundan elde edilen güneş patlamalarının sert X-ışını görüntüsü yayınlandı.

Çin: ABD rasyonel sesleri daha fazla dinlemelidir

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zhao Lijian, Çin-ABD ilişkilerinde her iki tarafın da işbirliğinden fayda sağlayacağını ve çatışmadan kaybedeceğini ifade etti.

Çin: UAEA bütçesinin AUKUS ittifakı için kullanılmasına karşıyız

Çin’in BM Viyana Ofisi Daimi Temsilcisi Wang Qun, Uluslararası Atom Enerji Ajansı’nın (UAEA) bütçesinin ABD, İngiltere ve Avustralya arasındaki AUKUS ittifakının faaliyetleri için kullanılmasına karşı çıktıklarını belirtti.

Çin’in 41’inci deniz filosu, Aden Körfezi’ndeki görevini tamamladı

Çin deniz filosu, sivil gemilere Aden Körfezi’ne ve Somali açıklarında eskortluk görevini tamamladıktan sonra, 15 Kasım Salı günü, ülkenin Doğu eyaletlerinden Zhejiang’ın Zhoustan liman kentine geri döndü.

Jakarta-Bandung hızlı demiryolu elektrikli testlere hazır

Jakarta-Bandung hızlı demiryolu elektrikli testlere hazır Endonezya’nın Jakarta kenti ile Bandung arasındaki yüksek hızlı demiryolunun deneme parçasının testlere hazır olduğu bildirildi.

120 ülkenin internet devleri, Wuzhen Zirvesi’nde buluştu

2022 Dünya İnternet Konferansı Wuzhen Zirvesi, bugün Çin’in Zhejiang eyaletine bağlı Wuzhen kasabasında başladı. İnternet alanında en yeni buluşların tanıtılacağı zirve, dijital ekonomiye odaklanacak.

Mengtian laboratuvar modülü başarıyla fırlatıldı

Çin uzay istasyonunun son parçası olan Mengtian labovatuvar modülü bugün başarıyla fırlatıldı.

Çin’deki en uzun ağacın boyu 83,4 metre olarak ölçüldü

Çin’in bilimsel araştırma ekiplerinden biri, 9 Ekim Pazar günü, ülkenin en yüksek ağacının boyunun, Shanghai‘nin Chenshan Botanik Bahçesi’nin ölçümüne göre, 83,4 metre olduğunu açıkladı.

Uzay çalışmalarını hızlandıran Çin, yeni astronotlar alacak

Çin İnsanlı Uzay Ajansı (CMSA), Çin’in gelecekteki uzay uçuşu misyonları için 12 ila 14 yeni yedek astronot alacağını duyurdu.

Taykonotlar, uzay istasyonundan Çin’in doğum gününü kutladı

Shenzhou-14 mürettebatı, ilk kez Çin Halk Cumhuriyeti’nin kuruluş yıl dönümünü ülkenin uzay istasyonunda kutladı.

Toplam 95 haber.