Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Güney Kore’nin yapıları Türk taşlarıyla prestij kazanacak

Türk doğal taş sektörü Kore’nin 1,5 milyar dolarlık ithalatından büyük pay almak için KOREA BUILD WEEK Fuarı’na gidiyor.

İzmir’de 4 yılda 30 bin tonun üzerinde tıbbi atık evsel atığa dönüştürüldü

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 4 yıl önce Menemen’de hizmete alınan tıbbi atık sterilizasyon tesisi sayesinde, kentteki tıbbi atıklar lisanslı araçlarla el değmeden toplanıp evsel atığa dönüştürülüyor.

Ülkemizin Gizli Hazinesi Bakliyattır

Duru Gıda, en doğal ve lezzetli sonuçlar için geleneksel yöntemleri modern metotlarla birleştiren üretim yaklaşımıyla 89 yıldır sofralara bereketi taşıyor.

Türkiye organikte de dünyanın gıda ambarı

Almanya'nın Nürnberg kentinde düzenlenen ve alanında "dünyanın en büyüğü" olarak nitelendirilen organik gıda ürünleri fuarına Türkiye'den katılan 37 şirket; kaliteli, sürdürebilir ve rekabetçi fiyat vizyonu kapsamında ürünlerini tanıttı.

Demir Çelik Sektöründen Yeşil Mutabakat İçin Yeni Avrupa Birliği Projesi

Avrupa Birliği’nin karbon emisyonlarının azaltılması yönündeki çalışmaları, özellikle de Yeşil Mutabakat’a sağlanacak uyum doğrultusunda uygulamaya geçecek olan Sınırda Karbon Düzenleme Mekanizması (SKDM)’nın başta demir-çelik, alüminyum, elektrik, çimento gibi emisyon yoğun sektörler olmak üzere tüm sektörleri etkilemesi bekleniyor.

GİV Girişimci Buluşmaları’nın Konuğu Türkiye Ulusal Ajans Başkanı İlker Astarcı

Girişimci İşadamları Vakfı (GİV) tarafından düzenlenen “Girişimci Buluşmaları” 20 Şubat 2024’te Bahariye Mevlevihanesi’ndeki Vakıf Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

İnşaat Faaliyetlerindeki Yavaşlama Devam Ediyor

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) her ay açıkladığı Hazır Beton Endeksi ile Türkiye’de inşaat sektörü ve bağlantılı imalat ve hizmet sektörlerindeki mevcut durumu ve beklenen gelişmeleri ortaya koymaktadır.

Malatya’nın Çarşı Kültürünü Bozmayalım

Malatya Emlakçılar Odamız tarafından düzenlenen Mevlid-i Şerif Programına katılan Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, “Emlakçılar dahil 6 esnaf grubumuz KOSGEB desteklerinden yararlanamıyor.

Keskin’den Kültür Ve Turizm Bakanı Ersoy’a Teşekkür

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, 6 Şubat depreminin yıldönümünde esnaf gezisi sırasında Ankara Çarşında talep edilen yaklaşık 150 klimayı kendi imkanları ile temin ederek yollayacak olan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a teşekkür ederek, “Bir devlet adamı olarak kendilerini Malatya’dan birisi görerek yaralarımızı sarmaya, ayakta durmamıza katkı ve destek sunmaya devam ediyor.” dedi.

Ocak Ayında Malatya Havalimanı’nda 63.037 Yolcuya Hizmet Verildi…

T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü, Malatya Havalimanı’nın 2024 yılı Ocak ayına ait hava yolu uçak, yolcu ve yük istatistiklerini açıkladı.

Türk organik sektörünün yeni ihracat hedefi 2 milyar dolar

Kuru, taze ve dondurulmuş meyveler ve pamuk başta olmak üzere 268 farklı üründe 1,6 milyon ton organik üretim gerçekleştiren Türkiye, bu ürünlerin ihracatından elde ettiği döviz gelirinde 1 milyar doları aştı.

Malatya Emniyet Müdürü, TSO Meclisinin konuğu oldu

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Meclisi 2024 yılının ilk toplantısını gerçekleştirdi. Malatya TSO 15 Temmuz Şehitleri Konferans Salonu'nda düzenlenen meclis toplantısına Malatya İl Emniyet Müdürü Arif Çankal’da katılım sağladı.

Finansal Sadakatsizlik

Ekonomide işlerin yolunda gitmemesi ilişkileri de derinden etkiliyor. Finansal gerilemenin ikili ilişkilere yansıması beraberinde tahammülün azalmasını ve aşkların sona ermesini getiriyor.

Güneş Enerjisi Santrali açılıyor! İstanbul’un en büyüklerinden biri olacak

Eyüpsultan Belediyesi'nde Başkan Deniz Köken’in göreve başladıktan sonra 58 ayda bölgeye kazandırdığı 90 eser, 7'den 70'e herkesin ilgisini çekiyor.

Sadıkoğlu' Dönüşüme Değil, Zamansız ve Plansız Yıkıma Karşıyız'

Kışla Caddesi için verilen yıkım kararı konusunda esnaf ile istişarelerde bulunan Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu 'Dönüşüme değil, zamansız yıkıma karşıyız' dedi.

Kadın İstihdamı Yüzde 18’den Yüzde 24’e Çıktı

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, ‘Kente Sözümüz Var’ sloganıyla Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Kent Katılımı Buluşmaları’nın 6. serisinin 4. toplantısını bu kez Mersin’deki kadın örgütlerinin temsilcileri ile gerçekleştirdi.

Keskin Kışla Caddesindeki Esnafa Yeni Yer Oluşturulmadan, Yıkım Yapılmasın

TESK Yönetim Kurulu Üyesi, Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, esnaflar için şehir merkezinde faaliyet gösterebilecekleri bir alan belirlenmeden ve alt yapısı tamamlanmadan Kışla Caddesinin yıkılmasının durdurulması gerektiğini belirterek, “Kış zamanı, durup duruş şimdi mi yıkım akıllarına geldi?” sorusunu yöneltti.

Başkan Şarlak, İhracat Rakamlarını Değerlendirdi

Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Malatya Şube Başkanı Mustafa Şarlak, 2022 yılı ihracat rakamlarını değerlendirerek “Bir önceki yıla göre yüzde 32.9’luk artış Cumhuriyet tarihimizde bir rekordur emeği geçen herkese teşekkür” ediyoruz dedi.

Ege Bölgesi’nden Kuru Meyve İhracatı 1 Milyar Dolara Koşuyor

Türkiye’yi ihracatla tanıştıran, çekirdeksiz kuru üzüm, kuru kayısı ve kuru incirde üretim ve ihracatta dünya lideri olan kuru meyve sektörü 2023 yılında 1,6 milyar dolarlık ihracat performansı ortaya koydu. Türk kuru meyve sektörü 2024 yılı için 1,8 milyar dolar ihracat hedefi belirledi.

Toplam 1346 haber.