Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Türk ihracatçısı Hindistan pazarında büyümek istiyor

Türk ihracatçıları, dünyanın en kalabalık ikinci ülkesi olan ve ekonomisi her geçen gün büyüyen Hindistan pazarında konumunu güçlendirmek istiyor.

Çin, 1010 ürünün 2024 gümrük vergisinde indirime gidecek

Devlet Gümrük Vergi Tarifeleri Komisyonu, ekonomiyi desteklemek için dış ticaretin bir tür kaldıraç işlevi görmesi gerçeğinden hareketle, ülkenin gümrük politikasında birçok ayarlama yapılacağını açıkladı.

Çin, 2024’te özel sektörün gelişimine öncelik verecek

Merkezi Ekonomik Çalışmalar Toplantısı 11-12 Aralık günlerinde Beijing’de düzenlendi.

Çin’in 11 aylık elektrik tüketimi, 8 trilyon KwH’i aştı

Ekonomik faaliyetin en önemli göstergelerinden biri olarak kabul edilen elektrik kullanımı Çin’de, 15 Aralık Cuma günü açıklanan resmi verilere göre, kasım ayında çok ciddi bir büyüme kaydetti.

Çin bankaları, 11 ayda 3 milyar dolarlık kredi sağladı

Çin Halk Bankası (PBOC), 13 Aralık Çarşamba günü yaptığı açıklamada, ülkenin adlandırılmış kredilerinin bu yılın ilk 11 ayı zarfında 21,58 trilyon yuan (3,03 milyar dolar) olduğunu açıkladı Çin bankaları, kasım ayı içinde 1,09 trilyon yuan cinsinden yeni kredi sağladı.

Meski, 150 Milyon Euroluk Dev Projeleri Hayata Geçiriyor

MESKİ Genel Müdürlüğü, uygun faizli kredi ve hibe desteğiyle birlikte Mersin’in altyapı ihtiyacına uzun yıllar çözüm olacak projeleri hayata geçirecek.

Yabancı Turist Türkiye Dedi, Turizmde Toplam Ziyaretçi 50,2 Milyon Kişiyi Aştı

Dünyanın en önemli kruvaziyer turizmi destinasyonlarından olan Türkiye, yabancı turistlerin tercihi olmaya devam ediyor.

ADB, Çin ve Hindistan’ın büyüme beklentilerini yükseltti

Asya Kalkınma Bankası’nın (ADB) yeni raporunda, Asya ve Pasifik’teki gelişmekte olan ekonomilere yönelik büyüme tahminini yükseltti.

İnşaatın 6 Aylık Yükseliş Seyri Son Buldu

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB), her ay merakla beklenen inşaat ile bağlantılı imalat ve hizmet sektörlerindeki mevcut durum ile beklenen gelişmeleri gösteren “Hazır Beton Endeksi” 2023 Kasım Ayı Raporu’nu açıkladı.

Çinli şirketler, 11 ayda 3 milyon 93 bin otomobil üretti

Çin Otomobil Üreticileri Birliği’nin (CAAM) açıkladığı verilere göre, ülkede kasım ayında üretilen otomobil sayısı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 29,4 artışla 3 milyon 93 bine yükselerek rekor bir seviyeye ulaştı.

İhtiyaç Sahibi Ailelere Nakit Yakacak Desteği…

Sivas Belediyesi son yıllarda ihtiyaç sahibi aileler için sağladığı nakit yakacak desteğini 2024 yılında da sürdürecek. Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, kışın ilk üç ayında 1.000 lira olmak üzere toplam 3 bin lira yakacak desteği vereceklerini açıkladı.

Xinjiang Uygur bölgesinin çöllerine 24 rüzgâr ve güneş santrali kuruldu

Xinjiang Uygur Özerk Bölgesi’nde şebekeye bağlı yenilenebilir enerji kurulu gücünün 2023 yılında 20 milyon kilovatı aştı.

Kasım Ayında Malatya Havalimanı’nda 61.042 Yolcuya Hizmet Verildi…

T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü, Malatya Havalimanı’nın 2023 yılı Kasım ayına ait hava yolu uçak, yolcu ve yük istatistiklerini açıkladı.

Çin, 100 milyon tonluk rezervi olan petrol sahası keşfetti

PetroChina’nın bir şubesi olan Changqing Oilfield (Changqing petrol sahası) kuzeybatı eyaleti Gansu’nun Huanxian ilçesine bağlı Hongde’de 100 milyon tonu aşkın jeolojik rezerve sahip, iyi korunmuş ve kapsamlı bir petrol sahası keşfetti.

Sadıkoğlu: 'Yeni Teşvikler Çıkarılmalı'

' İhracatın büyümeye olan katkısının artırılması ve sürdürülebilir bir büyüme yakalanması için ihracatçı firmalarımız için yeni teşvikler çıkarılmalı'

Çin, edebi eser ihracatı 16 bin sınırını aştı

Çin’in internet edebiyatı, transmigrasyon, romantizm ve süper güçlerle ilgili öykülerle giderek daha fazla küresel okuyucunun ilgisini çekiyor.

Çinli internet şirketlerinin 10 aylık geliri, 1.4 trilyon yuana ulaştı

Çin Sanayi ve Bilişim Teknolojileri Bakanlığı tarafından açıklanan veriler, ülkedeki internet çalışmalarının gelirinin ocak-ekim aylarında hızla yükseldiğini, toplam kâr hacminin iki haneli artış kaydettiğini, sektörün genel olarak hızlı büyüme eğilimini sürdürdüğünü gösteriyor.

Halk Kart Uygulamasından Kasım’da 9 Bin 700 Kişi Yararlandı

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin dar gelirli yurttaşlara yönelik hayata geçirdiği Halk Kart’ın Kasım ayı tutarları hesaplara yatırıldı.

Çinli üretici, İngiltere’de otomobil fabrikası kurmaya hazırlanıyor

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Wang Wenbin, İngiltere’nin bir Çinli otomobil üreticisini ülkesinde fabrika kurmaya teşvik etme çabaları hakkında yapılan haberi değerlendirdi.

Toplam 1351 haber.