Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberleri

Sloven Sanatçılar, Gaziantep Sokaklarını Sanata Döktü!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından Slovenya Cumhuriyeti’nin 30’uncu kuruluş yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen “Sloven Ressamlar Sergisi” nin açılışı, Onat Kutlar Tiyatro Salonu’nda yapıldı.

7’den 70’e kitapseverler 11’inci Antalya Kitap Fuarı’nda buluşuyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 11’inci Antalya Kitap Fuarı’na kitapseverlerin yoğun ilgisi sürüyor.

Türkiye’deki Müze Sayıları Artmaya Devam Ediyor

Türkiye genelindeki müze sayısı 2020 yılında 27 artarak 494’e ulaşırken, bunların 205’i Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesinde, 289’u ise özel müze kategorisinde yer aldı.

Başkan Büyükkılıç, Kütüphanede Gençlerle Buluştu

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Merkez Kütüphane’yi ziyaret ederek, gençlerle bir araya geldi. Büyükkılıç, Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi içerisine ilimler ve âlimler diyarı Kayseri’ye yakışacak kütüphaneyi yakın zamanda ihaleye çıkacaklarını ve bu projeyi hayata geçireceklerini söyledi.

Başkan Seçer, Mersin Kushimoto Sokak Sanatçıları Festivali’ni Gezdi

Başkan Seçer, Yenişehir Belediyesi ile Mersin Rotary Kulubü’nün iş birliğiyle düzenlenen ‘Mersin Kushimoto Sokak Sanatçıları Festivali’ni ziyaret etti. Trafiğe kapatılan sokakta festival alanını gezen Başkan Seçer’e vatandaşların ilgisi yoğun oldu.

Antalyalıların özlemle beklediği fuar kapılarını açtı

Antalya Kitap Fuarında İlber Ortaylı izdihamı yaşandı

Battalgazi Belediyesi’nden Ödüllü Masal Anlatma Yarışması

Battalgazi Belediyesi tarafından ilkokullarda öğrenim gören öğrenciler için “Masalım Var Dinlersen” adlı ödüllü masal anlatma yarışması düzenlenecek.

Dünyanın İlk Ve Tek Gerçek Yoga Dergisinin Yeni Sayısı Okurlarla Buluştu!

Covid-19 günlerinde de kesintisiz olarak yayın hayatına devam eden Dünyanın ilk ve tek gerçek Yoga dergisi olan Yoga Academy Journal’ın 36. Sayısı çıktı.

Kadınların güç birliğine destek olacağız

Farklı coğrafyadan kadınların yaşam mücadelelerini aktardıkları Uluslararası Kadın Sempozyumu, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde Mustafa Necati Kültür Merkezi’nde düzenlendi.

Arslantepe Höyüğü Alanına Yapılacak Çalışmalarla İlgili Toplantı Yapıldı

Arslantepe’nin Arkeoloji Dünyasında Hak Ettiği Yere Gelmesi İçin Girişimler Devam Ediyor

Kültür Ve Turizm Bakanlığı Yetkilileri Malatya’da İncelemelerde Bulundular

Kent Müzesi Malatya’nın Yakın Tarihi Açısından Önemli Bir Eser

Mansur Yavaş’a 13 Ekim’de Anlamlı Ödül

Büyükşehir Belediyesi, Ankara'nın başkent oluşunun 98. yıl dönümünde renkli etkinliklere ev sahipliği yaptı.

İşte Dünyanın En Çok Kitap Okuyan Ülkeleri

Dünyada kitap okumaya en çok zaman ayıran ülkeler sıralamasında Hindistan zirvede yer aldı. Hindistan’da ortalama her vatandaş haftalık 10 saat 42 dakika kitap okuyor.

11. Antalya Kitap Fuarı başlıyor

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, 11’inci Antalya Kitap Fuarı’nın 15-24 Ekim 2021 tarihleri arasında Antalyalı kitapseverler ile buluşacağını söyledi.

Malatya Kent Konseyi Engellilerin Hayatına Dokunacak Çalışmalar Yapıyor

Malatya Kent Konseyi Engelliler Çalışma Grubu engellilere yönelik yapmış olduğu çalışmalara bir yenisini daha ekledi. Bu kapsamda Kent Konseyi Engelliler Çalışma Grubu, Darende Kaymakamlığı ve 3 Aralık Engelsiz Yaşam Derneği işbirliğinde Darende İlçesinde yaşayan engelli çocuklar ve ailelerine yönelik bir gezi programı düzenlendi.

Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde Ödüller Açıklandı!

58. Antalya Altın Portakal Film Festivali düzenlenen Kapanış ve Ödül Töreni’nin ardından sona erdi.

Başkan Gürkan'dan Beydağı Tabiat Parkında İnceleme

Beydağı Tabiat Parkında Yeni Bir Spor Kompleksi İnşa Ediliyor.

İstanbul Malatya Günlerine Hazırlanıyor

21-24 Ekim Tarihlerinde İstanbul'da yapılacak Malatya Günleri hazırlıkları devam ediyor. Malatya'daki kurumları Malatya günlerine davet etmek için Malatya'ya gelen MASTÖB ve MAKON yöneticileri tüm kuruluşları İstanbul'a davet etti.

Kadın Girişimciler Durağı hizmete açıldı

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in, yerelden kalkınma hedefiyle destek verdiği Korkuteli Tarımsal Kalkınma Kooperatifi (KORKOOP), Korkuteli İmrahor mahallesindeki Kadın Girişimciler Durağı üretim paketleme tesisi faaliyete başladı.

Toplam 878 haber.