Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberleri

Çiğli Atatürk Organize Sanayi Bölgesi Deresi rehabilite ediyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, kentin çevre sorunlarını bir bir çözüme kavuşturuyor.

Kernek Meydanı Çalışmalarında Sona Doğru

Gürkan: Çalışmaları 29 Ekim Cumhuriyet Bayramına Kadar Tamamlamayı Planlıyoruz

İstanbul'da Yapılacak Olan Malatya Günleri'ne Ankara'dan Tam Destek

Malatya Tanıtım Günlerinin yapılmasında Ankara'daki STK lar olarak her türlü desteği ve katkı sunmaya hazırız dediler.

Başkan Böcek, açık havada film izledi

Böcek: “Altın Portakal’a yoğun ilgi var”

'Malatya Günleri hiç bir Partinin Arka Bahçesi Değildir'

İstanbul'da Malatya Günlerini Hazırlayan MASTÖB ve MAKON Yöneticileri Malatya Gazeteciler Cemiyetini ziyaret etti. MAKON Yöneticisi Aziz Damar, 'Malatya günleri hiçbir partinin arka bahçesi değildir, Malatya Günlerine Büyükşehir Belediyesi ve Malatya Valiliğinin katılmasını bekliyoruz' dedi.

Değişim Şöleni İle Doğa Felaketlerini Önleyelim!

Dünya Değişim Akademisi tarafından her iki ayda bir gerçekleştirilen Değişim Şöleni Covid-19 nedeniyle alınan önlemler kapsamında, 8-9-10 Ekim tarihlerinde tüm dünyaya ONLINE olarak sunuluyor.

EXPOBEL Çevre, Şehircilik Ve Teknoloji Fuarı Kapılarını Gaziantep’te Açtı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde Türkiye Belediyeler Birliği’yle Akort Fuarcılık iş birliğinde EXPOBEL Çevre, Şehircilik ve Teknoloji Fuarı, Türkiye’de ilk kez kapılarını çevre projeleri ve teknolojik alt yapısıyla örnek bir kent profili haline gelen Gazi şehirde açtı.

Vali Baruş Öğrencilerle “Akif” Filmini Seyretti

Vali Aydın Baruş, beraberinde eşi Nagihan Baruş, İl Milli Eğitim Müdürü Battal Kanbay, öğretmen ve öğrenciler ile birlikte İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un İstiklal Marşı'nı yazarken yaşadıklarını konu alan “Akif” filmini izledi.

Altın Portakal Festival Günlüğü!

Antalya Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla 58. kez düzenlenen Antalya Altın Portakal Film Festivali film gösterimleri ve söyleşiler ile geçen ilk gününü geride bıraktı.

Carfi Konağı yeniden ayağa kalkıyor

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in Konak ile Kadifekale arasındaki tarihi aksı canlandırma hedefi doğrultusunda Tilkilik semtindeki Carfi Konağı da restore ediliyor.

Mersin’de Dev Korodan Dev Konser

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin ücretsiz olarak düzenlediği ve Aleksandrov Rus Kızılordu Korosu ile Haluk Levent’in sahne aldığı Cumhuriyet Marşları Konseri, Mersinlilere coşku dolu bir gece yaşattı.

Ustalara Saygı Konserinde Neşet Ertaş Anıldı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen “Ustalara Saygı” konserinde, Türk Halk Ozanı ve Halk Müziği Sanatçısı Neşet Ertaş anıldı.

Vatanseverler Derneği Tarafından Sünnet Şöleni Düzenledi

Vatanseverler Gençlik Eğitim Ve Kültür Derneği, Tarafından düzenlenen ve 30 Çocuğun sünnet edildiği “ Sünnet Şöleni ” Altın Konak Düğün Sarayında büyük bir organizasyonla gerçekleştirildi.

Ramazan Şimşek’ten sanata ve sanatçıya destek…

BAŞKAN RAMAZAN ŞİMŞEK ÇÖMLEK USTALARINA SAHİP ÇIKTI

Turizmcilere İspendere Şifalı İçmeleri Tanıtıldı

Diyarbakır ve Elazığ’dan gelen sağlık turizminin temsilcileri, 27 Eylül Dünya Turizm Günü dolayısıyla 7 bin 500 yıllık doğa ve tarihi geçmişiyle öne çıkan Medeniyetin Kalbi Battalgazi’deki tarihi mekanlar ve sağlık turizmi açısından bölgede önemli bir yere sahip olan İspendere Şifalı İçmeleri gezdirildi.

4. Uluslararası Kızılay Dostluk Kısa Film Festivali’nin Ana Jürisi Açıklandı

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Sinema Genel Müdürlüğü destekleriyle ilk yılından bu yana Balkon Film’in organize ettiği ve bu yıl Türk Kızılay’ı çatısı altında düzenlenecek olan 4. Uluslararası Kızılay Dostluk Kısa Film Festivali’ne başvurular devam ediyor.

Milli Mücadele’nin 100’üncü Yılındaki Yayıncılık Faaliyetlerini Anlattı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından Milli Mücadele’nin 100’üncü yıl dönümünde gerçekleştirilen yayıncılık faaliyetlerini anlatmak, kültür ve sanat çalışmalarının tanıtımını yapmak amacıyla Gaziantep Sanat Merkezi’nde kapsamlı bir organizasyon hayata geçirildi.

Battalgazi Belediyesi Yunus Emre’yi Anıyor

Battalgazi Belediyesi, Türk dili ve kültürünün en önemli şahsiyetlerinden biri olan Yunus Emre’yi vefatının 700. Yıldönümünde anmak ve bu özel günü kutlamak için 26 Eylül Pazar günü “İlahi Nefes” isimli tasavvuf musikisi programı düzenleyecek.

Tarihi Kentler Birliğinden Battalgazi Belediyesi’ne Ödül

Tarihi Kentler Birliği (TKB) tarafından 22-24 Eylül tarihleri arasında İstanbul'da düzenlenen Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışmasında Battalgazi Belediyesi “Prestij Sokak Sağlıklaştırma” ödülü aldı

Toplam 878 haber.