Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberleri

Sarıkamış Şehitleri Battalgazi’de Anıldı

Battalgazi Belediyesi, 1914 yılında eli silah tutan herkesin savaşa çağrıldığı ve binlerce askerimizin donarak şehit olduğu Sarıkamış Harekatının 107.yıldönümünde “Biz Unutmadık Ya Siz?” adlı bir anma programı düzenledi.

Ne Olsam Büyüyünce Kısa Tiyatro Gösterisi Öğrencilerle Buluştu

Malatya Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu (MBŞT) “Ne Olsam Büyüyünce” isimli etkinlikle Malatya’daki okulları ziyaret etmeye devam ediyor.

Kültür Sanat Etkinlikleri Coşku İle Devam Etti

Çalışmalarıyla Eskişehir’in kültür ve sanat başkenti olarak anılmasını sağlayan Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, pandemiye rağmen düzenlediği etkinlikler ile 2021 yılının da sanatla geçmesini sağladı.

1.Abdülhâlık-I Gücdevânî El-Malatî Uluslararası Tasavvuf Sempozyumu

Vali Aydın Baruş, İnönü Üniversitesinde düzenlenen “Islah ve Toplumsal Değişimin Yolu” temalı 1.Abdülhâlık-ı Gücdevânî el-Malatî Uluslararası Tasavvuf Sempozyumuna katıldı.

Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı İlk Toplantısını Gerçekleştirdi

Kültür ve Turizm Bakanlığınca 2019’da kurulan Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) ve Tanıtma Genel Müdürlüğü işbirliğiyle Malatya’nın tanıtımının bir koordinasyon içerisinde yürütülmesi amacıyla kurulan, sekretaryasını İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün yürüttüğü “Malatya Tanıtım ve Geliştirme Kurulu” ilk toplantısını Vali Aydın Baruş başkanlığında yaptı.

26 Eğitim Merkezinde 2 Bin Kursiyere Hizmet Veriyor

Malatya Büyükşehir Belediyesi, sosyal ve kültürel belediyecilik anlayışı içerisinde 26 eğitim merkezinde hizmet vermeye devam ediyor.

Elazığ Belediyesi’nden “Yunus Emre” Tiyatro Oyununa Davet

Elazığ Belediyesi tarafından "Yunus Emre ve Türkçe Yılı" etkinlikleri kapsamında düzenlenen “Yunus Emre” adlı tiyatro oyununun ikinci gösterimi 25 Aralık Cumartesi günü sanatseverlerle buluşacak.

Battalgazi’deki Ahmet Kekeç Semt Kütüphanesi Yoğun İlgi Görüyor

Gençlerin eğitimine büyük önem veren öğrenci dostu Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder’in talimatlarıyla 2021 yılı içerisinde okuyan Battalgazi’ye kazandırılan Ahmet Kekeç Semt Kütüphanesi, kitapseverler ve öğrenciler tarafından yoğun ilgi görüyor.

Malatya Kent Konseyi Niyazi Mısri’yi Anlattı

Malatya Kent Konseyi Niyazi Mısri Çalışma Grubu organizasyonunda “Niyazi Mısri Konferansı ve Tasavvuf Musikisi Dinletisi” programı düzenlendi.

Battalgazi’de Kur’an-I Kerimi Güzel Okuma Yarışması Düzenlendi

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Battalgazi Belediyesi ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen ‘Genç Nida Kur’an-ı Kerimi Güzel Okuma ve Hafızlık’ yarışmasının ödül törenine katılarak, “Peygamber Efendimiz 'Güzel ses Kur'an'ın güzelliğini artırır.' buyurur.

Arapgir Dolaması Coğrafi İşaretle Tescillendi

Malatya mutfağının vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alan Arapgir Dolamasına Coğrafi İşaret Tescil Belgesi verildi.

Hat Sergisi Ziyaretçilere Kapılarını Açtı

Yedi Güzel Adam Edebiyat Müzesi’nde hat sergisinin açılışına katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, “Bu tarihi mekânda hat sanatının nadide eserlerini sergiye açtık. Tüm hemşehrilerimizi bu eserleri görmeye davet ediyorum” diye konuştu.

Koray Avcı Muhteşem Sahne Performansı İle Büyüledi

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından Gaziantep’in Kurtuluşu’nun 100’üncü Yılı Etkinlikleri’nce düzenlenen, 25 Aralık Halk Konserleri’nde muhteşem sahne performansıyla Şarkıcı Koray Avcı yer aldı.

Battalgazi’de Farkındalık Yaratan Yerli Malı Haftası Kutlaması

Battalgazi Belediyesi tarafından ‘Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası’ kapsamında Hatunsuyu Palabıyık İlkokulundaki öğrencilere yerli malının öneminin anlatılması, paylaşma ve dayanışma bilincini aşılayabilmek amacıyla özel bir etkinlik düzenlendi.

Kurs Merkezlerimizde 32 Branşta 1500 Kursiyerimiz Bulunmakta

Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığının Kültür ve Turizm Bakanlığının Katkılarıyla ‘Malatya’da Geleneksel Türk El Sanatlarının Yerelden Ulusala Tanıtımı’ programına katılan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan MABESEM kursiyerleri tarafından hazırlanan sergiyi gezdi.

Çocuklarımıza Memleketimizin Değerlerini Öğretmemiz Lazım

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet vermekte olan Salköprü Semt Konağı’nda Anasınıfı Öğrencileri tarafından hazırlanan Yerli Malı Haftası etkinliğine katıldı.

Melekbaba Gençlik Merkezi Faaliyetlerini Sürdürüyor

Vali Aydın Baruş, faaliyete geçerek çevre mahallelerin çocuklarına hizmet vermeye başlayan Melekbaba Gençlik Merkezini inceledi.

Malatya’da Sosyal ve Kültürel Hayat Konferansı

Malatya Kent Konseyi Kadın Meclisi kadın bilinçlendirme programlarına kaldığı yerden devam ediyor.

Battalgazi’de Farkındalık Yaratan Yerli Malı Haftası Kutlaması

Özel gereksinimli çocukların her daim yanında olan Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Engelsiz Yaşam ve Rehabilitasyon Merkezi’ni ziyaret ederek, özel gereksinimli çocuklarla beraber Yerli Malı Haftası'nı kutladı.

Toplam 890 haber.