Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberleri

Büyükşehir Belediyesi Tecde Kültür Merkezinde Bayanlara Geri Dönüşüm Kursu

Tecde Mahallesini ziyaret eden Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Tecde Kültür Merkezi içerisinde bayanlara yönelik olarak açılan kurs merkezini de ziyaret etti.

Küresel krizlerle mücadele etmenin yolu kültürden geçiyor

Karşıyaka'da düzenlenen Toplumsal Düşünce Günleri’nin açılışında demokrasi, kültür, pandemi ve iklim krizine değinen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Ya içinde yaşanılmayacak bir dünyayı bizden sonraki kuşaklara bırakacağız ya da hep beraber iş birliği yapıp bu krizin sonuçlarıyla mücadele etmeye başlayacağız. Bunun için kültür çok önemli bir kaldıraç” dedi.

Portreler Diyarı" Dijital İllüstrasyon Sergisi

Vali Aydın Baruş, “PORTRELER DİYARI” Dijital İllüstrasyon Sergisi açılış törenine katıldı.

17. Agroexpo tarım sektörünü İzmir'de buluşturdu

Türkiye’nin en büyük, Avrupa’nın dört büyük tarım fuarından biri olan 17. Agroexpo Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Fuarı İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde başladı.

İzmirli su altı fotoğrafçısı dünya birincisi oldu

İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Su Altı Görüntüleme Takımı kaptanı Murat Kaptan Side’de çektiği fotoğrafla dünyanın en prestijli yarışmalarından World ShootOut’ta birinci oldu.

Mersin Büyükşehir’in Mobil Mutfak Tırı Anamur’da

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mobil Mutfak Tırı’nı ilçelere göndererek, dar gelirli vatandaşlara 3 çeşit yemeği 3,5 TL’ye ulaştırmaya devam ediyor.

Fuarlar kenti İzmir 2022’de 31 fuara ev sahipliği yapacak

Türk fuarcılığının başkenti İzmir, 2022 yılında 31 fuara ev sahipliği yapacak.

Yayla Çorbamız Dünya Listelerinde Yerini Aldı;

Dünyanın en iyi çorbaları belirlenirken, Türkiye’den bir çorbanın en iyi 20 çorba listesinde yer aldığı kaydedildi. Yayla çorbası dünyanın en iyi çorbaları sırasında yer edindi.

Memleketimden İnsan Manzaraları İzmir’de sahnelendi

İzmir Büyükşehir Belediyesi doğumunun 120'inci yılı nedeniyle şair ve yazar Nazım Hikmet’i anma etkinlikleri kapsamında sanatçının unutulmaz eseri “Memleketimden İnsan Manzaraları” adlı tiyatro oyununa ev sahipliği yaptı.

Başkan Güder’den Depremzede Gençlerine Müjde

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, depremzede ailelerin yaşadığı Gelincik Tepesi’ndeki gençlerin ruhsal gelişimine katkıda bulunmak, gençleri sosyal, kültürel, sanatsal, bilimsel ve sportif faaliyetlere yönlendirmek ve gençlere rehberlik ve danışmanlık yapmak amacıyla “Gençlik Merkezi” yapılacağı müjdesini verdi.

Yaşayan Hazine Tenekeci Mehmet Usta’nın Hayatı Kitaplaştırıldı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi (GBB) tarafından Gaziantep’in önde gelen tenekeci ustalarından Mehmet Durdu Aksak’ın hayat hikayesinin ve mesleki serüveninin anlatıldığı “Gaziantepli Bir Usta: Tenekeci Mehmet” adlı kitap yayımlandı.

MGC 1. Haydar Karaduman Ödülleri Törenle Verildi

Malatya Gazeteciler Cemiyeti Kurucusu Haydar Karaduman adına düzenlenen 1. Haydar Karaduman Gazetecilik, Hizmet ve Tanıtım Ödülleri düzenlenen bir törenle sahiplerine verildi.

Başkan Büyükkılıç, Özel Tasarım Deri Aksesuarları Sergisi’nin Açılışına Katıldı

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayseri Mesleki Eğitim ve Kültür A.Ş. (KAYMEK) eğitmenleri ve kursiyerlerince hazırlanan unutulmaya yüz tutmuş mesleklerden deri işlemeciliği ile yapılan eserlerin yer aldığı Özel Tasarım Deri Aksesuarları Sergisi’nin açılışına katıldı.

Kayseri Büyükşehir, 2021’de Kültür Sanatın Adresi Oldu

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, kültür etkinlikleri konusunda halka dokunan projelerle şehirdeki kültür faaliyetlerinin lokomotifi oldu.

Mersin’in 100 Yıllık Tarihi Büyükşehir’in Etkinliğinde Yeniden Canlandı

Büyükşehir Belediyesi tarafından Mersin’in kurtuluşunun 100. yıl dönümü dolayısıyla hazırlanan ‘Mersin 100. Yıl Etkinlik Alanı’nda ünlü edebiyatçı, akademisyen ve yazarlar Mersinlilerle buluştu. 2-9 Ocak’ta gerçekleştirilen ve Başkan Seçer’in açılışını yaptığı Etkinlik Alanı’nda 68 isim, Mersin’in tarihi, edebiyatı, sineması, ticareti, sanayisi ve gastronomisi üzerine söyleşiler gerçekleştirdi.

MGC Haydar Karaduman Adına Ödül Töreni Düzeliyor

Malatya Gazeteciler Cemiyetinin 30 yıl süreyle Başkanlığını yapan Haydar Karaduman adına Ödül töreni ve 10 Ocak Gazeteciler Gecesi düzenleniyor.

Ödülü Başkan Şahin Emine Erdoğan’ın Elinden Aldı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) tarafından düzenlenen Engelsiz Şehirler Fikir ve Proje Yarışması'nda Gaziantep Akıllı Sağlıklı Teknolojik Engelsiz Kent (GASTEK) Projesi ödüle layık görüldü. Ödülü Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’dan aldı.

Gençlik Ve Spor Bakanlığının Biz Bir Takımız Projesi

Gençlik ve Spor Bakanlığımızın yürüteceği "Biz Bir Takımız" projesinde Farklı sosyokültürel arka plana sahip gençlerin spor yoluyla bir araya getirilerek toplumda farklı kültürler arasında karşılıklı saygı ve güven ortamının oluşturulması, spor yoluyla sosyal uyumun sağlanması, gençlerin kendisini ve karşısındakini tanıyarak güçlendirilmesi ve birlikte yaşama kültürünün geliştirilmesi hedeflenmektedir.

Mehmet Akif İnan Ödülleri Sahiplerini Buldu

Mehmet Akif İnan Vakfı tarafından bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen Mehmet Akif İnan Ödülleri, Memur-Sen Genel Merkezi’nde düzenlenen törenle sahiplerini buldu.

Toplam 890 haber.