Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberleri

Büyükkılıç Ahi Evran Esnaf Ve Sanatkârlar Müzesi Yeni Yüzüyle Açılışa Hazır

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Ahi Evran Esnaf ve Sanatkârlar Müzesi’nin yeni projesini tamamlayarak, açılışa hazır hale getirdi.

Malatya'nın Vejetaryen Mutfağı Battalgazi'de Yarışacak

Battalgazi Belediyesi tarafından Malatya'nın zengin mutfak kültürünün tanınması, unutulmaya yüz tutmuş yöresel yemeklerimizin ortaya çıkarılması ve tespit edilen bu yemeklerin gastronomi turizmi alanında tanıtılması amacıyla 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında ödüllü 'Vejetaryen Yemek Yarışması' düzenlenecek.

Dünyaca Ünlü Yazardan Yeni Kitap: Yol Nedir Ve Nasıl Yürünür?

Kitapları 73 dile çevrilen, 81 eşsiz eserin dünyaca ünlü yazarı Akif Manaf’ın, yeni kitabı “Yol Nedir ve Nasıl Yürünür?” raflardaki yerini aldı.

Gölbaşı Belediyesi’nden Tarihi Değer Tulumtaş Mağarası’na Anlamlı Ziyaret

Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek ve Gölbaşı Kaymakamı Tülay Baydar Bilgihan Tulumtaş Mağarası’nı ziyaret etti, tarihi mağarada incelemelerde bulundu.

Evimiz Atölye Projesi İle Kadınlar Kazanıyor Mersin Kazanıyor

Başkan Seçer ve Meral Seçer, Evimiz Atölye projesini başarıyla tamamlayan Akdeniz ilçesi Şevket Sümer, Siteler ve Güneş Mahallelerindeki kadınlara katılım belgelerini verdi.

Turizm Potansiyelimiz Daha Da Artacak

Kahramanmaraş’a gelen Rotahane programı ekibi ile bir araya gelen Başkan Güngör, “Şehrimizin doğal ve kültürel mirasına yönelik önemli çalışmalar gerçekleştiriyoruz.

Kent Konseyi’nden “Kadının Toplumdaki Yeri” Konulu Konferans

Malatya Kent Konseyi Kadın Meclisi kadın bilinçlendirme programlarına devam ediyor. Bu kapsamda İnönü Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü’nden Prof. Dr. Vehbi Bayhan kadınlara yönelik Malatya Kent KonseyiToplantı Salonu’nda ‘’Kadının Toplumdaki Yeri’’ konulu bir konferans düzenledi.

Dünyaca Ünlü Elektrikli Otomobil Yarışı FIA-ETCR, Türkiye’ye Geliyor!

Tamamen elektrikli otomobillerin kıyasıya mücadele ettiği uluslararası motor sporları organizasyonu FIA-ETCR’de 2022 yılındaki yepyeni döneminde EMSO Sportif katkıları ile takvimde Türkiye de yer alıyor.

Ceviz Ağacı 11 Mart’ta Beyazperdede Seyirci İle Buluşuyor

Yurtdışında ve yurtiçinde aldığı ödüllerle merakımızı kabartan ‘Ceviz Ağacı’ filmi, 11 Mart’ta seyirciyle buluşuyor.

Gaziantep Büyükşehir Tarihi Tabak Hamamı'nı Hizmete Açmak İçin Düğmeye Bastı!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi (GBB), Gaziantep’in tarihi hamamlarını koruma altına almak ve şehrin kültürel dinamiklerinden biri olan hamam kültürünü yaşatmak amacıyla Bey Mahallesi’ndeki Tabak Hamamı’nı Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nden devraldı.

Büyükşehir Ecdat Yadigârı Çeşmeleri Baştan Aşağı Restore Ediyor

Erzurum Büyükşehir Belediyesi ecdat yadigârı çeşmeleri baştan aşağı restore ediyor.

Battalgazi’de Sinema Günleri Sürüyor

Battalgazi Belediyesi tarafından kültürel etkinlikler kapsamında çocuklara sinemayı sevdirmek ve sinema kültürünü yaşatmak amacıyla ilkokul öğrencilerine yönelik düzenlenen “Battalgazi’de Sinema Günleri” etkinliği sürüyor.

Gençler “İki Dil Bir Bavul” Filminde Buluştular

Kısa adı “Elele” olan ve Gençlik Servisleri Merkezi konsorsiyum başkanlığında yürütülen Kültür ve Sanat Yoluyla Değişim İçin Diyalog Projesi kapsamında gençler “İki Dil Bir Bavul” filmini izlediler.

Battalgazi’de Mutluluğa 14 Şubat 14.14'te Evet Dediler!

14 Şubat Sevgililer Günü’nü hayatlarının tarihi olarak evlenme cüzdanına yazdırmak isteyen çiftler, Battalgazi Belediyesi Nikah Memurluğu’nda yoğunluk oluştururken, bu özel günde Kadir Kaya ve Zeynep Zencirkıran çifti mutluluğa 14 Şubat 14.14'te Evet dedi.

Sivas’in Sembol İsmi Şemseddin Sivasi’nin Hayati Lâl İle Sahneye Taşindi

Şair ve mutasavvıf Şemseddin Sivasi'nin hayatını konu alan ve Fatih Duman'ın “Lâl” adlı eserinden uyarlanan “Lâl” isimli tiyatro oyununun galası Atatürk Kültür Merkezi'nde yapıldı.

Arapgir’in ürünü Pohmut ve Manusa dokuması tescillendi

Arapgir’in ürünü Pohmut ve Manusa dokuması coğrafi işaret alarak tescillendi.

Büyükşehir Belediyesinden Malatya’ya Özel 2022 Takvimi

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından Malatya’nın değerlerinin yer aldığı, tarihi, kültürü, gelenek ve göreneklerin içeriğinde bulunduğu 2022 yılına özel masa takvimi yapıldı.

Büyükşehir’in Organik Tarım Eğitimi Sona Erdi

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından ‘Üretim Sizden, Destek Bizden’ sloganıyla başlatılan Organik Tarım Temel Eğitim Programı tamamlandı.

Tüketim alışkanlıklarında yapılacak değişikliklerle dünya korunabilir…

Üsküdar Üniversitesi Çevre Ahlakı Forumu Direktörü Prof. Dr. İbrahim Özdemir, iklim krizi ile mücadele etmenin yöntemlerine ilişkin değerlendirmede bulundu.

Toplam 890 haber.