Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberleri

Dünyaca Ünlü Yazar Akif Manaf’tan Yeni Kitap

Kitapları 73 dile çevrilen, 82 eşsiz eserin dünyaca ünlü yazarı Akif Manaf’ın, okurlar tarafından merakla beklenen yeni kitabı “Değersizlik Psikolojisi” raflardaki yerini aldı.

Büyükşehir, 115 Bin Kitap İle Kitapseverlere Hizmet Veriyor

Kayseri Büyükşehir Belediyesi eğitim ve kültür sanat alanında yürüttüğü hizmetler kapsamında toplamda 2 bin 950 kişi kapasiteli 8 kütüphanesi ile kitapseverlere hizmet veriyor. Özellikle gençler tarafından yoğun ilgi gören Büyükşehir kütüphaneleri 115 bin 212 basılı, 22 bin elektronik, 3 bin sesli kitap ve 100 süreli yayın aboneliği ile şehre önemli bir katkı sunuyor.

Turizmcilerden Malatya’ya Trekking Turu

Kente gelen turizmciler önceden belirlenen altı günlük program kapsamında Malatya’nın tarihi ve turistik mekanlarını gezerek trekking yaptı.

Yeni Caminin Sülieti Kaybolmasın

Malatya Kent Konseyi, kamu kurum ve kuruluşları başta olmak üzere sivil toplum örgütleri, mahalle muhtarları ve vatandaşlar ile birlikte Malatya’nın sorunlarının konuşulduğu, tartışıldığı, çözüm önerilerinin geliştirildiği, ortak akıl mekanizmasını harekete geçiren misyonu ile çalışmalarına devam ediyor.

Arapgir’de 23 Nisan Coşkuyla Kutlandı

Arapgir’de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları ilçe kapalı spor salonunda yapıldı.

ABB Turizm Haftası’nda Çeşitli Etkinliklere Ev Sahipliği Yaptı

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkent’in tarih ve kültürel değerleri kadar turizmini canlandırmaya yönelik çalışmalara imza atıyor.

Türkiye’nin Ağaçlandırmadaki Başarısına Uluslararası Ödül

Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü yürüttüğü başarılı ağaçlandırma çalışmaları nedeniyle, Türkiye dahil 33 ülkenin bulunduğu Akdeniz Parlamenter Asamblesi (AKDENİZ-PA) tarafından, “Kurum Başarı Ödülü”ne layık görüldü.

Büyükşehir Belediye Tiyatrosu’ndan Ramazan Ayına Özel İlçe Etkinlikleri Yapılıyor

Malatya Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu (MBŞT) Ramazan ayına özel ortaoyunu etkinliğiyle Malatya’nın tüm ilçelerinde program düzenledi.

Arslantepe Höyüğü Belgesel Çekimleri Yapıldı

İngiliz tarihçi, yazar ve yayıncı Bettany Mary Hughes Malatya Arslantepe Höyüğü ve Arkeoloji Müzesinde çekimler yaptı.

Gönüllü ol ömrünü uzat Gönüllü olanlar daha uzun yaşıyor

İnsanlara yardım etmek için gönüllü çalışmak depresyondan koruyor. Gönüllülüğün zihinsel sağlık yararlarının yanı sıra fiziksel yararları da ortaya çıktı. Bilim, yardım için başkalarına zaman ayıran insanların, daha uzun yaşadığını ispatladı.

Battalgazili Gençler Sordu, Yazar Uzun Cevapladı

Battalgazi Belediyesi tarafından düzenlenen ‘çay muhabbeti’ programında gençlerle bir araya gelen ünlü araştırmacı-yazar Abdurrahman Uzun, gençlerin sorularını cevaplayarak onlara önemli tavsiyelerde bulundu.

Kuşların Şarkısı Gaziantep Sanat Merkezi’nde

Büyükşehirin Ev Sahipliğinde Mantıku't-Tayr Kuşların Şarkısı Minyatür Sergisi Açıldı

İlahi Sanatçısı Murat Belet Elazığlılarla Buluştu

Elazığ Belediyesi’nin her akşam düzenlediği Geleneksel Ramazan Etkinlikleri programı kapsamında, ilahi sanatçısı Murat Belet Elazığlılarla buluştu.

Her Mahalleye Bir Kütüphane kampanyası sürüyor

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in bilgiye erişimde fırsat eşitliği ilkesiyle başlattığı “Her Mahalleye Bir Kütüphane” kampanyası devam ediyor

“İzmir’in Arkeolojik Mirası” ulusal fotoğraf yarışmasına başvurular başladı

İzmir Büyükşehir Belediyesi Kent Tarihi ve Tanıtımı Dairesi Başkanlığı "İzmir'in Arkeolojik Mirası" konulu ulusal fotoğraf yarışmasına başvurular başladı.

Girişimcilik Merkezi projeleri kâğıtta bırakmadı

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından kentin girişimcilik ekosistemini geliştirmek amacıyla TÜSİAD işbirliğiyle kurulan Girişimcilik Merkezi İzmir sayesinde genç girişimcilerin yeni fikirleri sektör profesyonelleriyle buluşturuluyor.

Ülkü Ocaklarından “BAŞBUĞ ALPARSLAN TÜRKEŞ" İsimli Resim Sergisi Açtı

Ülkü Ocakları Malatya İl Başkanlığı, Merhum Başbuğ Alparslan Türkeş’in Aziz hatırası için bugün Soykan Parkı’nda resim sergisi düzenledi.Sergi programında Yasin-i Şerif okutulup, vatandaşlara iftarlık hurma ikramında bulunuldu.

Hülya Akkaya Mafsad’ın Konuğu Oldu

Eğitimci, Fotoğraf Sanatçısı Hülya Akkaya Malatya’da fotoğraf severlerle buluştu.

Kayısı Çiçeği Şenliği Fotoğraf Yarışması Tamamlandı

Fotoğrafçılar Maratonunda Dereceye Girenlere Ödülleri Verildi

Toplam 878 haber.