Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberleri

'Şehit Semih Özbey Parkımız Hayırlı Uğurlu Olsun'

Yeşilyurt Belediyesi 'Şehit Jandarma Astsubay Çavuş Semih Özbey Park' Açılışı Duygusal Anlara Sahne Oldu

Arapgir İlçesinde 19 Mayıs Coşkuyla Kutlandı

Mustafa Kemal Atatürk'ün bundan 103 yıl önce Samsun'a çıkarak kurtuluş mücadelesini başlattığı ve Türk gençliğine bayram olarak armağan ettiği 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını dün ilçemizde coşkuyla kutladık.

Büyükşehir’den 8’inci Kütüphane

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Vali Gökmen Çiçek ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki ile birlikte Büyükşehir Belediyesi tarafından hizmete sunulan Mevlana Kütüphanesi’nin tanıtım törenine katıldı.

19 Mayıs Coşku İçerisinde Kutlanıyor

Mustafa Kemal Atatürk’ün 9 Mayıs 1919’da Bandırma Vapuru ile Samsun(a çıkarak başlattığı kurtuluş mücadelesinin 103. yıl dönümü tüm yurtta olduğu gibi Malatya’da da coşku içerisinde kutlanıyor.

Malatya Kent Konseyi Gençlik Meclisi Genel Kurulu’nu Yaptı

Malatya Kent Konseyi Gençlik Meclisi, yeni başkanını ve yürütme kurulunu seçmek için Gençlik Meclisi Olağan Genel Kurulu Toplantısını gerçekleştirdi.

Darendeli Sanatçı Sefa Kayacı Klibiyle Zirveyi Zorluyor

Malatya’nın Darende İlçesi Kayacı Ailesinin Adana’ya yerleşmesiyle birlikte dünyaya gelen aslen Darendeli Olan Malatyalı Sanatçı Sefa Kayacı müzik dünyasındaki başarısını “Yüce Dağ Başında Yanar Bir Işık” Klipiyle adından söz ettiriyor.

Battalgazi Belediyesi’nin Bilgi Yarışması Büyük Finalle Sona Erdi

Battalgazi Belediyesi tarafından gençler arasında bilgi paylaşımını yaygınlaştırmak, gençlere yarışma kültürünü kazandırmak amacıyla düzenlenen ödüllü bilgi yarışması, gerçekleşen büyük finalle sona erdi.

Gürkan: Fuarlar Kitapseverleri Bir Araya Getiren Önemli Organizasyonlar

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, bu yıl 9’uncusu organize edilen Malatya Anadolu Kitap ve Kültür Fuarını gezdi.

19 Mayıs Atatürkü Anma Gençlik Ve Spor Bayramı Coşku İçerisinde Kutlanacak

Malatya Büyükşehir Belediyesi 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı Malatya’da coşku içerisinde kutlamaya hazırlanıyor.

20. Mersin Uluslararası Müzik Festivali İle Mersin Müziğe Doyacak

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin ana sponsorluğunda “Müzik Birleştirir” mottosuyla bu yıl 20’ncisi düzenlenecek olan Mersin Uluslararası Müzik Festivali’nin tanıtım toplantısı yapıldı.

Çocuk Korosundan ‘Bütün Şarkılar Annelere’ Konseri

Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Sanat Etkinlikleri Şube Müdürlüğü yaz aylarını konser, tiyatro, sergi, tasarım ve duvar boyama etkinlikleriyle karşılıyor.

El Sanatları Sergisine Yoğun İlgi

Malatya Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı ile Malatya Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nün Engelliler Haftası nedeniyle ortaklaşa düzenlediği ‘Engelliler Haftası Farkındalık’ programı el sanatları sergisi Malatya Park AVM’de açıldı.

Büyükkılıç’tan Ulu Çınarlar İle Şiirli, Şarkılı Sergi Açılışı

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı ile Kayseri Mesleki Eğitim ve Kültür A.Ş. (KAYMEK) iş birliğinde düzenlenen ‘Çınarların Elinden El Sanatları Sergisi’ açılışını yaşlı vatandaşlar ile birlikte gerçekleştirdi. Ulu çınarlar, Başkan Büyükkılıç’a şiir ve şarkılar okuyarak sergi açılışına renk kattı.

4. Uluslararası Gaziantep Opera Ve Bale Festivali Başlıyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep Valiliği ve Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) destekleriyle Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 4’üncü Uluslararası Gaziantep Opera ve Bale Festivali 18-24 Mayıs tarihleri arasında sanatseverlerle buluşacak.

Yazarlardan 9. Malatya Anadolu Kitap Ve Kültür Fuarı’na Övgüler

Malatya 9. Anadolu Kitap ve Kültür Fuarı’na katılan yazarlar, kitap fuarı organizasyonunun yerinde ve başarılı olduğunu belirterek, Malatya Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.

Fırat Turu Destek Programıyla Bölge Turizmi Canlanacak

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda faaliyet gösteren Fırat Kalkınma Ajansı (FKA) tarafından TRB1 Bölgesinde (Malatya, Elazığ, Bingöl, Tunceli) turizmin canlandırılması amacıyla 2022 Yılı Fırat Turu Destek Programı başlatıldı.

İmza Günü Etkinlikleri Yoğun İlgiden Açık Alanda Yapıldı

Kitap fuarı etkinlikleri kapsamında imza günleri, söyleşiler, paneller, konferanslar, yazar öğrenci, yazar okur, yazar stk buluşmaları gerçekleştiriliyor.

Başkan Büyükkılıç, Medya Ödüllerinde Konuştu El Ele Çalışmalarımız Sürecek

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayseri Gazeteciler Cemiyeti 2021 Ödüllü Medya Yarışması ve Süleyman Çetinsaya Medya Ödülleri programına katıldı.

9.Malatya Anadolu Kitap ve Kültür Fuarı Açıldı

Malatya Valiliği ile Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen, organizasyonunu ise Kültür A.Ş.’nin yaptığı, Malatya Kitap ve Kültür Fuarı’nın 9’uncusu kapılarını kitapseverlere açtı.

Toplam 878 haber.