Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberleri

Kent Konseyi 21. Yüzyılda Yeni Okul, Öğrenme ve Öğretmen Anlayışı Konferansı Düzenledi

Malatya Kent Konseyi Eğitim Öğretim Çalışma Grubu organizasyonu, Malatya Büyükşehir Belediyesi, İstanbul Aydın Üniversitesi ve Malatya Sentez Kurs Merkezi işbirliğinde Cumhurbaşkanlığı Eğitim ve Öğretim Politikaları Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ömer Özyılmaz’ın konuşmacı olarak katıldığı “ 21. Yüzyılda Dünyada Gelişen Yeni Okul Öğrenme ve Öğretmen Anlayışı” konulu bir konferans düzenlendi.

Gürkan; Okuduğumuz Kitaplar Karekter, Benlik Ve Kişilik Oluşumunda Önemli Bir Etkendir

Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen ve organizasyonunu Kültür A.Ş.’nin yaptığı, ancak pandemi nedeniyle son iki yıldır yapılamayan Malatya Kitap ve Kültür Fuarı’nın 9’uncusu 13-22 Mayıs 2022 tarihleri arasında kapılarını kitapseverlere açıyor.

Bilal Göregen Konseri Düzenledi

Arapgir Belediyesi sosyal faaliyetleri kapsamında Engelliler Haftası ve Anneler Günü için çeşitli etkinlikler gerçekleştirdi

Bebek Odası Kent Müzesi'nde ziyarete açıldı

Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı’na bağlı Kent Müzesi bünyesinde, 81 ilin gelenek ve yöresel kıyafetlerini yansıtan Kitre (Gevenden çıkarılan bir zamk türü) Bebek odası açıldı.

Maraş Ravanda Şerbeti Tescillendi!

Büyükşehir Belediyesi tarafından Türk Patent ve Marka Kurumu’na yapılan başvurunun ardından Maraş Ravanda Şerbeti’nin coğrafi işareti alındı.

Meral Seçer, Mut Ot Festivali’ni Gezdi

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin yerel paydaşlarla birlikte ilk kez düzenlediği “Mut Ot Festivali” yoğun ilgi gördü.

Malatya’nın İlk Karavan Festivali Sona Erdi

Hıdırellez etkinlikleri kapsamında Battalgazi Belediyesi ile Ulusal Kamp ve Karavan Federasyonunun iş birliğinde düzenlenen ve 3 gün süren İspendere Kamp Karavan Festivali sona erdi.

İspendere Karavan Festivaline Kortejli Açılış

Battalgazi Belediyesi ile Ulusal Kamp ve Karavan Federasyonunun iş birliğinde Malatya’da ilk kez düzenlenen “İspendere Kamp Karavan Festivali”, Türkiye’nin dört bir yanından gelen karavan tutkunlarının görkemli kortej turu ile başladı.

Eskişehir’e Turist Akını

Ramazan Bayramı dolayısıyla bayram tatilinde, on binlerce yerli ve yabancı turist Eskişehir’e akın etti.

Nijeryalı Ruth, Hayran Kaldığı Gaziantep Lezzetleri İçin Musem’de Eğitim Alıyor

Eğitim için Türkiye’ye gelen ve tadına baktığı Türk yemekleri sonrasında kendisini aşçılık alanında geliştirmeye karar veren Nijeryalı Abosede Ruth, mesleki eğitim için gastronominin başkenti Gaziantep’te Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren Mutfak Sanatları Eğitim Merkezi’nde (MUSEM) yaklaşık 4 aydır (MUSEM) eğitim alıyor.

TDV Vakfıkebir Gönüllüleri İki Aile Ve Öğrencileri Sevindirdi

Vakfıkebir Bölge Yatılı Kız Kur'an Kursu'nda görev yapan Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) gönüllüsü Kur'an kursu öğreticileri, iki aile ve çocuklarını sevindirdi.

Prof. Dr. Nevzat Tarhan Hatalı Aile Tutumları Yeme Bozukluklarına Yol Açabilir

Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü, Psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan, bir yeme bozukluğu olan anoreksiya nervoza hakkında değerlendirmede bulundu.

Malatya sokakları renkleniyor

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından uygun görülen yerler ile duvarlara İnönü Üniversitesi Eğitim Fakültesinde eğitim gören Güzel Sanatlar Bölümü Resim Öğretmenliği öğrencileri tarafından topluma hizmet uygulamaları dersi kapsamında, sanatsal çalışmalar yapılacak.

Battalgazi'de Eşref Ziya Terzi Rüzgarı

Battalgazi Belediyesi tarafından Ramazan'ın manevi coşkusunu hep birlikte yaşamak amacıyla düzenlenen ve ezgilerin unutulmaz sanatçısı Eşref Ziya Terzi'nin sahne aldığı 'Unutulmaz Ezgiler' konseri Battalgazililerden büyük beğeni topladı.

Başkan Seçer’e ‘Yılın Sanat Öncüsü’ Ödülü

Mersin Şehir Tiyatrosu 14 Farklı Dalda Ödül Aldı Lions Çukurova Bölgesi Tiyatro Ödülleri Sahiplerini Buldu

Mersin Üniversitesi Turizm Ve Arkeoloji Fakültesi Öğrencileri Tarihi Gezide Buluştu

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi koordinesinde, Mersin Üniversitesi öğrencileri için Silifke Uzuncaburç Antik Kenti’ne tarihi ve kültürel gezi düzenlendi.

Kur’an Bülbülleri Battalgazi’de Mest Etti

Battalgazi Belediyesi tarafından düzenlenen ve Ramazan ayının manevi havasına ayrı bir değer katan ödüllü “Kur’an-ı Kerimi Güzel Okuma” Yarışması unutulmaz final programı ile sona erdi.

Gençlere Malatyalı Şahsiyetler Anlatılıyor

Malatya Kent Konseyi Şairler ve Yazarlar Grubu,Sosyo İletişim Akademisi Projesi kapsamında Malatyalı şahsiyetleri gençlere tanıtmaya devam ediyor.

Toplam 878 haber.