Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberleri

Mersin Şehir Tiyatrosu, Matruşka Oyununu Ankara’da Sahneledi

Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, 14. Ethos Uluslararası Tiyatro Festivali kapsamında “Matruşka” oyunu ile Ankaralı tiyatroseverlerle buluştu.

Gürkan: Kayısının 5 Bin Yıllık Tarihi Geçmişi Var

Malatya Büyükşehir Belediyesi KÜLTÜR A.Ş organizesinde gerçekleştirilen, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Malatya Valiliği, Malatya Büyükşehir Belediyesi ile diğer paydaşların katkılarıyla bu yıl 2’ncisi düzenlenen Kayısı Çiçeği Şenliklerininaçılışı, Sümer Park içerisinde bulunan Yöresel Ürünler Pazarında yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

4-6 Yaş Grubundaki Çocuklara Psiko-Motor Eğitimi

Malatya Büyükşehir Belediyesinin Cemal Aslan Temel Beceri ve Eğitim Merkezinde çocukların hem fiziksel hem de zihinsel gelişimlerine katkı sağlayacak şekilde eğitimlere devam ediliyor.

Mersin’de Sanat Rüzgarı Esti

Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu Tanıtım Günleri’nde Türk tiyatrosunun eleştirmenleri, sanatçıları, yazarları, yorumcuları ve yönetmenleri ağırlandı.

Vali Baruş, 18 Mart Şehitler Günü Anma Programına Katıldı

Vali Aydın Baruş, Çanakkale Deniz Zaferi'nin 107. Yılı ve Şehitleri Anma Günü dolayısı ile Malatya Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen programa katıldı.

Malatya Kent Konseyi Malatyalı Niyazi Mısri’yi Tanıtıyor

Malatya Kent Konseyi Niyazi Mısri Çalışma Grubu 16-22 Mart Niyazi Mısri Haftası münasebetiyle hafta boyunca bir dizi anma programı gerçekleştirecek.

Battalgazi’de Yeni Nesil Çanakkale Zaferini Yad Etti

Battalgazi Belediyesi tarafından 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi 107. yıl dönümü dolayısıyla ‘Dirilişten Kurtuluşa Bir Duruştur Çanakkale’ adlı anma programı düzenlendi.

Sinema Sektörü Yerli Yapımlarla Hareketlendi

Pandemiden en çok etkilenen sektörlerin başında gelen sinemalar, normalleşme sürecinin başlamasıyla hareketlendi ve 2021 yılında 12 milyon 488 bin 382 olan seyirci sayısı, 2022 yılında şimdiden 12 milyon 411 bin 765’e ulaştı. Beyaz perdeye ise yerli yapımlar damga vurdu.

Enerjide Arz Güvenliği Konusu ICCI 2022’de Konuşuldu

Alanında ilklere ve yeniliklere imza atan ICCI’ın 2022 Konferansları, yoğun bir ziyaretçi katılımı ile başladı.

Sosyal Uyum Merkezi, Sosyal Uyumu Güçlendirmeye Devam Ediyor

Göçmen Ve Ev Sahibi Topluluktan Katılımcılar, Mersin Arkeoloji Müzesi’nde Tarihi Bir Yolculuğa Çıktı

Yeşilyurt'un Lezzetleri NTV'nin 'Halkın Mutfağı' Programında

'Yeşilyurt Lezzet Caddesine, Yöresel Yemeklere Ve Kayısı Çekirdeği Kahvesine Hayran Kaldık'

Gönül Cemresi Türk Halk Müziği Konserine Yoğun Katılım

Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından Kongre ve Kültür Merkezi’nde ‘Gönül Cemresi’ Türk Halk Müziği konseri gerçekleştirildi.

Vali Baruş Hekime Kaldırılan El Lanetlenmelidir

Vali Aydın Baruş, 14 Mart Tıp Bayramı münasebetiyle Malatya Tabipler Odası Başkanlığı tarafından düzenlenen programa katıldı.

Vali Baruş Adliye Binasındaki Yeşilay Standını İnceledi

Vali Aydın Baruş, adliye binasında Malatya Yeşilay Şubesince açılan standı gezerek Yeşilay Şube Başkanı Burak Ata’dan bilgiler aldı.

Büyükşehir’in Atölyelerinde Kadınlar Hem Eğleniyor Hem Öğreniyor

Büyükşehir Belediyesi’nin 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kapsamında Palm City AVM’de gerçekleştirdiği atölyelerde kadınlar hem kaliteli zaman geçiriyor hem hobi ediniyor hem de yeteneklerini ortaya çıkarıyor.

Soyer 5’inci Uluslararası Kadın Yönetmenler Film Festivali’nde konuştu:

“Oscar yolunda da yoldaşınız olmaya devam edeceğim”

29. İzmir Avrupa Caz Festivali başladı

İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı tarafından düzenlenen 29. İzmir Avrupa Caz Festivali, İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde başladı.

Malatya Sancağı Ve Âlemi Kent Müzesinde Sergilenecek

Malatya Büyükşehir Belediyesi ile Malatya Vakıflar Bölge Müdürlüğü arasında, OsmanlıDönemine ait Malatya Sancağı ve Âleminin, Kent Müzesinde Sergilenmek üzere Büyükşehir Belediyesine teslim edilmesini içeren protokol düzenlenen törenle imzalandı.

Battalgazi’de Ödüllü Bilgi Yarışmasına Başvurular Sürüyor

Battalgazi Belediyesi tarafından gençler arasında bilgi paylaşımını yaygınlaştırmak, gençlere yarışma kültürünü kazandırmak amacıyla düzenlenecek olan 3 bin TL ödüllü bilgi yarışmasına başvurular devam ediyor.

Toplam 890 haber.