Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Türkiye’nin İlk Hurda Araç Merkezi

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 2020 yılının Ocak ayında Menemen’de kurduğu Hurda Araç Merkezi’nde bugüne kadar kentin çeşitli yerlerinde çevre kirliliğinin yanı sıra güvenlik sorunlarına da neden olan terk edilmiş 459 hurda aracı toplandı.

Ankara Büyükşehirden En Sıcak Destek: Sosyal Yardım Alan Ailelere 3’üncü Doğal Gaz Ödemesi Yapıldı

Ankara Büyükşehir Belediyesi, sosyal belediyecilik anlayışı doğrultusunda vatandaşların ihtiyaçlarını belirleyerek bu yönde destek olmayı sürdürüyor.

Mesleki eğitim dosyası Bakan Özer’e sunuldu

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) tarafından hazırlanan “Mesleki Eğitimin Sorunları ve Çözüm Önerileri” dosyası Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Mahmut Özer’ sunuldu.

Taşeron İşçilerin Maaşlarına ve Sosyal Haklarına İyileştirme Yapıldı

Arapgir Belediyesi ile Belediye-İş Sendikası Malatya Şubesi arasında yapılan Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri sonucunda işçilerin hem maaşlarına hem de hem de diğer sosyal haklarına yüzde elliye yakın artış yapıldı.

Başkan Sadıkoğlu İhracat Grafiğimiz Yükseliyor

Malatya’dan 2022 Ocak ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 14 artışla 29 milyon 889 bin dolar ihracat gerçekleştirildiğini belirten Malatya TSO Başkanı Sadıkoğlu, “2021’i tarihi rekorla kapattık. Yeni yıla da iyi başladık, daha iyi devam etmesini temenni ediyorum. İhracat grafiğimiz yükseliyor” dedi.

İkinci El İlanlarda Uygun Bütçeli Araç Sayısı Arttı

2022 Ocak ayında ÖTV düzenlemesi sonrası %3- bandında sıfır km. araçlarda bir indirim yaşandı, bununla birlikte gözler ikinci ele de çevrildi.

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu Ulusal Eğitime Katkı Protokol Töreni De Konuştu

Sayın Bakanım, Kıymetli Oda-Borsa Başkanlarım, Eğitim Camiasının Değerli Temsilcileri, Mesleki Eğitim İş Birliği Protokolü Yürütme Kurulu Üyeleri, Değerli Basın mensupları, Sizleri saygıyla ve muhabbetle selamlıyorum.

2022 Yılında Şehir Merkezi’ne 1.7 Milyar TL

Dulkadiroğlu ve Onikişubat ilçeleri 2022 Yatırım Toplantısı’nda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, “Göreve geldiğimiz günden bu yana şehrimizde 1 Milyar TL’lik yatırım yaptık.

Keskin: Esnafımız için herkesi karşımıza alıyoruz

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, esnaflardan milletvekillerine sorun ve sıkıntılarını anlatmalarını isteyerek, “Eskisi gibi bakanlar vatandaşın arasında seçilen bakanlar değil, bunu açıkça söylüyorum, bir bakana yetişmek mümkün değil, çünkü adam siyasetçi değil, adam senden oy istemiyor, adam seni tanımıyor” dedi.

Bakan Pakdemirli Tarımsal Destekleme Bütçesi 29 Milyar TL’ye Çıkarıldı

Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, “Sayın Cumhurbaşkanımızın takdirleriyle 2022 yılında 25,8 milyar TL olarak planlanan tarımsal destekleme bütçesi 3,2 milyar TL ek bütçe ile 29 milyar TL’ye çıkarılmıştır.”

İkinci El Otomobil Pazarı Yüzde 7 Daraldı

2021 yılında ikinci el otomobil pazarında bir önceki yıla göre yüzde 7 oranında bir daralma yaşandı.

Malatya Merkez Yaygın Sulaması Tamamlandı.

DSİ yatırımlarının kaynağını teşkil eden su, yaşamsal öneminin yanında tüm üretim süreçlerinin ana girdilerinden birini oluşturuyor.

Bakkal dükkanı yanan esnafa Oda’dan yardım

Malatya’da bir süre önce gece bakkal dükkanı yanan esnafa, çocuğunun lösemi hastası olması nedeniyle Malatya Bakkallar Odası tarafından para yardımında bulunuldu.

Malatya Hekimhan Karadere Barajında Su Tutuldu

DSİ yatırımlarının kaynağını teşkil eden su, yaşamsal öneminin yanında tüm üretim süreçlerinin ana girdilerinden birini oluşturuyor.

Ezber Bozan Tasarım Yarışması’na başvurular başladı

Mobilya ihracatı tasarımla 6 milyar dolara ulaşacak

Türkiye Kişi Başınaelektrik Tüketimi İle İlk 10’da Yer Aldı;

Son veriler incelendiğinde Türkiye’deki kişi başına düşen elektrik tüketimi 3,348kWh olarak görülürken, bu rakamın en yüksek 15,438 kWh ile Kanada’da olduğu saptandı.

Türkiye’de tarım ihracatının zirvesinde Ege Bölgesi var

Türkiye 2021 yılında 23 milyar dolarlık tarım ürünleri ihraç ederken, Ege İhracatçı Birlikleri 5 milyar 100 milyon dolarlık ihracatla Türkiye’nin tarım ürünleri ihracatının yüzde 22’sini tek başına gerçekleştirerek tarım ürünlerinde Türkiye ihracat şampiyonu oldu.

Ayakkabı ayakkabıcıdan alınır kampanyası başlatıldı

Malatya Ayakkabıcılar Odası Başkanı Bülent Karakoç, “Ayakkabı ayakkabıcıdan alınır” adlı bir kampanya başlattıklarını açıkladı.

Büyükşehir, Öğrenim Yardımlarının Ocak Ayı Ödemesini Yatırdı

Büyükşehir Belediyesi, ön lisans ve lisans öğrencilerine nefes aldıran öğrenim yardımı ödemelerinin Ocak ayı tutarlarını hesaplara yatırdı. 5 bin 933 lisans öğrencisine 1 milyon 974 bin lira, 2 bin 740 ön lisans öğrencisine ise toplam 822 bin lira yatırıldı.

Toplam 1351 haber.