Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Çilekte Pestisitle Mücadeledeki Başarı İhracatta Rekor Getirdi

Türkiye, 2021 yılında çilek ihracatında büyük bir başarıya imza attı. 2020 yılında 24,5 milyon dolarlık taze çilek ihraç etmişken, 2021 yılında yüzde 88’lik artışla 46,2 milyon dolarlık çilek ihracatına imza attı.

Başkan Soyer: Hedefimiz dünyanın en çok ihracat yapan ilk 5 ülkesinden biri olmak

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde yapılan 33. MODEKO – Uluslararası İzmir Mobilya Fuarı'nın açılışına katıldı.

Başkan Evren' Malatya'nın Acilen Sanayi Sitesine İhtiyacı Var'

Malatya ESKKK Başkanı Ali Evren' Malatya'da Küçük Sanayi Sitemiz Yetersiz. Malatya Valimiz Büyükşehir Belediye Başkanımız ilçe belediye başkanlarımız, Esnaf Odaları Başkanlarımız birlikte ortak akılla yapılmasını sağlamalıyız.'

Kabul edilmiş ve sevilen bir markayız

Hyundai Bölge Müdürü Engin Doğan, “Buda Pazar payımızı 3.6’dan 5.2’ye taşıdı Türkiye genelinde. Malatya özelinde ise 3.2’den Pazar payımızı yüzde 6 seviyesine çıkarttık” diyerek, bu yıl da marka olarak pazar payını bölgede ve Türkiye genelinde arttırma hedefinde olduklarını kaydetti.

İzmir Büyükşehir Belediyesi kentsel dönüşümde hız kesmiyor: 3 ayda 4 protokol

Gaziemir için de dönüşüm zamanı

Halk Kart’ın Şubat Ayı Ödemesi Hesaplarda

12 Bin 12 Kişinin Hesabına Toplam 2,4 Milyon Tl Yatırıldı

Türkiye’nin Fidanları Komşuları Yeşillendiriyor

Orman Genel Müdürlüğü (OGM), ağaç sevgisinin ve fidan dikme alışkanlığının kazandırılması amacıyla yurt içi ve yurt dışında bedelsiz fidan dağıtımı yapıyor.

Taşıt Kredilerindeki Güncelleme Piyasayı Hareketlendirdi

Fiyat artışları ve kredilerdeki sınırlamalar nedeniyle duraksamaya geçen otomotiv sektörü vade ve tutar düzenlemeleriyle tekrar canlandı.

Büyükşehir’in Öğrenim Yardımları Öğrencilerin Yüzünü Güldürüyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin üniversitede okuyan öğrencilere yönelik en büyük desteklerinden biri olan öğrenim yardımı ödemeleri sürüyor.

MÜSİAD Rotasını Afrika'ya Çevirdi Türk İş Heyeti Fildişi Sahili'nde

MÜSİAD Fildişi Sahili İş Seyahati programı, MÜSİAD İhracatı Geliştirme Komisyonu koordinasyonunda geniş katılımla gerçekleştirildi.

Malatya Darende Çınarköy Göleti Sulaması İnşaatı İşine Ait Sözleşme İmzalandı

Malatya Darende Çınarköy Göleti Sulaması İnşaatı işine ait sözleşme, 24.02.2022 tarihinde DSİ 9. Bölge Müdürü Mahmut DÜNDAR ile yüklenici MEYTAŞ İnş. San. ve Tic. A. Ş. arasında imzalandı.

Fırıncılar Odası Başkanı Büyükelçi, İmalatçı esnafımız şeker sorunu yaşıyor

Malatya Fırıncılar ve Unlu Maddeler İmalatçıları Esnaf Odası Başkanı Mehmet Büyükelçi, oda üyesi tatlı imalatı yapan esnafların piyasada şeker bulmakta zorlandığını açıklayarak, tüm milletvekillerini esnafın sorununa çözüm bulmaya davet etti.

TÜGİAD, Türkiye Özbekistan İş Konseyi Heyeti İle Bir Araya Geldi

TÜGİAD Ankara Şubesi, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türkiye Özbekistan İş Konseyi Heyeti’ni yemekte ağırladı.

Konya Ticaret Odası Ve Mevka’dan Yeşil Mutabakat

Konya Ticaret Odası tarafından, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Üreten Şehirler Programı kapsamında Mevlana Kalkınma Ajansı’na sunulan ve geçtiğimiz günlerde sözleşmesi imzalanan Üreten Şehirler İçin Enerji Verimliliği Pusulası: KTO Enerji Verimliliği Değerlendirme Merkezi Projesi’nin istişare toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda, proje kapsamında yürütülecek çalışmalar ayrıntılı olarak ele alındı.

Uzman Eller Projesi Başvuruları Devam Ediyor Türk Tarımı ‘Uzman Ellerde’ Gelişecek

Tarım ve Orman Bakanlığı, Kırsal Kalkınmada Uzman Eller projesi kapsamında 2022 yılında iki bin kişiye toplam 200 milyon TL hibe vermeye hazırlanıyor. Uzman Eller Projesi kapsamında başvurular 28 Şubat tarihinde sona erecek.

Taşıt Kredilerindeki Yeni Düzenlemeyle Piyasa Canlanacak

MASFED Genel Başkanı Aydın Erkoç, BDDK tarafından gerçekleştirilen taşıt kredilerindeki yeni düzenlemeye ilişkin değerlendirmelerde bulunarak, bu sayede hem sıfır hem de ikinci el sektörünün hareketleneceğini ifade etti.

MÜSİAD'dan İdlib'e Yardım Eli

MÜSİAD, Sadakataşı Derneği iş birliğinde İdlib'te ihtiyaç sahibi ailelere gıda, gıda dışı insani yardım ve kışlık giysi yardımında bulundu.

Lojistik Sektörünün Geleceği MÜSİAD'da Ele Alındı

Lojistik Sektörü İstişare Toplantısı, MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı'nın katılımıyla MÜSİAD Genel Merkez binasında gerçekleştirildi.

Zabıta Ekipleri Malatya’da Kdv Denetimlerini Sürdürüyor

Malatya Büyükşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekipler, temel gıda ürünlerindeki KDV oranının yüzde 8’den yüzde 1’e indirilmesinin ardından marketlerde denetimler gerçekleştiriyor.

Toplam 1351 haber.