Ekonomi

Ekonomi Haberleri

TSO Eğitim Akademisi yeni döneme hazır

Malatya TSO Eğitim Akademisi hazırladığı eğitim ve bilgilendirme videolarını dijital platformlar aracılığıyla üyelerinin ve kamuoyunun bilgisine sunmaya 2022 yılında da devam edecek.

Başkan Büyükkılıç’ın Gayretleri İle 6 İlçe Doğalgaza Kavuşuyor

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Felahiye, Sarız, Özvatan, Akkışla, Pınarbaşı ve Sarıoğlan ilçelerinin doğal gaza kavuşacağını açıkladı.

Gaziantep Büyükşehir Sudaki Kdv Oranını Yüzde 1’e İndirdi!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, mesken, iş yeri, sanayi, inşaat başta olmak üzere tüm abone türlerinde faturalardaki su kullanım bedellinde KDV oranını, yüzde 8’den yüzde 1’e indirdi.

İhracatçılar KDV iadesinde pozitif ayrımcılık istiyor

Pandemi, kurdaki aşırı dalgalanmalar, hammadde, lojistik fiyatlarındaki artış ve Merkez Bankası’nın yeni kredi programlarını devreye almaması nedeniyle sermayeleri azalan ihracatçılar, KDV iadelerinin hızlanmasını talep etti.

Aktif Tüketici Sistemiyle Elektrik Fatura Bedelleri Düşebilir

Önümüzdeki dönemde sadece elektrik tüketen konumunda olan pasif tüketicilerin yerini elektrik şebekesi işletiminin etkin bir oyuncusu olan aktif tüketicilerin alması bekleniyor.

Ayakkabı Sektörü İhracatta Ocak Ayında Yüzde 16,7 Artış Kaydetti

80,9 Milyon Dolarlık İhracat Gerçekleştirildi

Maski, Su Fiyatlarında Kdv İndirimi Yaptı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı, “Mal ve Hizmetlere Uygulanacak Katma Değer Vergisi Oranlarının Tespitine İlişkin Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Cumhurbaşkanı Kararı” Resmi Gazetede yayımlandı.

Başkentliler Yeni Otobüslerine Kavuşuyor: 15 Yeni Otobüs Daha Filoya Dahil Oldu

Başkentlilere ileri teknolojiye sahip daha güvenli ve konforlu bir toplu ulaşım hizmeti sağlamayı amaçlayan Ankara Büyükşehir Belediyesi, araç filosunu her geçen gün genişletiyor.

Başkan Büyükkılıç'ın 8 Milyon Tl'lik Projesinde Başvurular Başladı

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın kırsal kalkınmaya destek olan ve 8 milyon 242 bin TL değerindeki ‘Koyunlar artıyor, meralar şenleniyor’ projesinin 3 bin 200 küçükbaş dağıtımını içeren ikinci kampanyasına başvurular başladı.

Gaziantep Büyükşehir’den Çiftçilerin Yüzünü Güldürecek Destek!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından Gaziantepli çiftçilere, 600 bin dolmalık Antep biberi, 400 bin dolmalık patlıcan, 200 bin domates ve 25 bin Nizip patlıcan fidesi dağıtılacak.

Başkan Sadıkoğlu KDV indiriminin olumlu yansımaları olacaktır

Tüm gıda ürünlerinde KDV’nin % 8’den % 1’e indirilmesinin önemli bir adım olduğunu belirten Malatya TSO Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, gıda üretimi veya ticareti yapan işletmeleri enflasyonla mücadele kampanyasına destek vermeye davet etti.

Otomotiv Sanayii Derneği, 2022’nin İlk Verilerini Açıkladı!

Ocak Ayında Üretim Yüzde 15, İhracat Yüzde 13 Azaldı!

Ocak'ta Malatya Havalimanı'nda 46.224 Yolcuya Hizmet

T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü, Malatya Havalimanı'nın 2022 yılı Ocak ayına ait hava yolu uçak, yolcu ve yük istatistiklerini açıkladı.

Sadıkoğlu: SGK prim teşviki ve asgari ücret desteği devam etmeli

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, 31 Aralık 2021 tarihinde son bulan 6 puanlık sigorta işveren prim teşvikinin ve asgari ücret desteğinin işletmelere destek olmak, üretim ve istihdamın sürekliliğini sağlamak amacıyla yeniden uzatılması gerektiğini dile getirdi.

MÜSİAD Ticari Diplomasiye Hız Verdi:

2022'yi "Yatırım Yılı" ilan eden MÜSİAD, ticari diplomasiye hız verdi. Yunanistan, Endonezya, Lübnan, Bangladeş, İsviçre, Azerbaycan ve Cibuti Büyükelçileriyle bir araya gelen MÜSİAD heyeti, yabancı misyon temsilcilerini Anadolu'daki girişimci, sanayici ve yatırımcılarla bir araya getirecek.

MÜSİAD 2022'yi Yatırım Yılı İlan Etti

MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı, "Basın Mensupları ile Hasbihal Toplantısı"nda medya temsilcileri ile bir araya geldi.

Başkan Seçer 2029 Yılına Kadar Otobüs İhtiyacımızı Karşılamış Olduk

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi Şubat Ayı 1. Birleşimi’nde konuşan Başkan Seçer, ulaşım filosuna katılan yeni otobüslerle ilgili bilgi vererek, “Geçen yıl 87, bu yıl Nisan ayında 67 atak, yine Eylül ayında 118 Limon; toplam 272 otobüsümüzle 2029 yılına kadar otobüs ihtiyacımızı karşılamış olduk” dedi.

Başkan İnce' Taşımalı Servislerde Kontak Kapatacağız'

Malatya Minibüs ve Umum Servis Araçları Odası Başkanı Mesut İnce Taşımalı Servis esnaflarına Milli Eğitim Bakanlığınca Mazot farkı verilmediği takdirde hafta sonu Cuma günü Malatya genelinde kontak kapatmayı düşündüklerini belirtti.

Keskin, 'İşyeri Elektrik Faturası Aylık İşyeri Kira Bedelini Geçti'

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, 'İşyeri Elektrik Fatura bedelleri aylık işyeri kira bedelini geçti. Esnafımızın bu yükü kaldırması mümkün değildir. Sayın Cumhurbaşkanımızdan piyasadaki ateşe acil müdahale etmesini talep ediyoruz' dedi.

Toplam 1351 haber.