Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Türkiye Şeftali Ve Nektarin İhracatında Dünya Liderliğini Hedefliyor

Şeftali ve nektarin ihracatında 2022 hedefi 200 milyon dolar

Malatya TSO Ramazan Yardımı Gıdalarını Yerel Firmalardan Aldı

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO), geleneksel olarak yürüttüğü Ramazan Ayı yardım faaliyetlerine bu yılda devam ediyor. MTSO Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, 2 bin 500 aileye ulaştıracakları gıda kolilerini yerel firmalardan temin ettiklerini söyledi.

MÜSİAD, 12 Bin Yetime Hami Oluyor

MÜSİAD, Yetim Vakfı iş birliğinde Yetim Sponsorluk Destek Sistemi ile aile korumasından uzak olan çocuklara destek sağlayacak.

Büyükşehir’in Fırıncılar Odasıyla Yaptığı İndirim Uygulaması Genişletildi

Ekmekte İndirime Pide Fırınları Da Katıldı

Turizm Sezonu Öncesi Güzel Haber: Mavi Bayraklı Plajlar Artıyor

Yıllara göre mavi bayraklı plaj sayıları belli olurken, 2021 yılında bu sayının 519’a yükseldiği kaydedildi. Yıllar içinde mavi bayraklı plaj sayıları sürekli artış gösterse de 2021 yılında son 6 yıl içinde en büyük artışı gösterdiği kaydedildi.

ABB’DEN İhtiyaç Sahiplerinin Ödenmemiş Elektrik Faturaları İçin Kampanya

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatıldığı günden itibaren hem Türkiye’ye hem de dünyaya örnek olan toplumsal dayanışma hareketi “6 Milyon Tek Yürek” bu yıl Ramazan ayında devam ediyor.

Mart Ayında Malatya Havalimanı'nda 46.709 Yolcuya Hizmet Verildi

T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü, Malatya Havalimanı'nın 2022 yılı Mart ayına ait hava yolu uçak, yolcu ve yük istatistiklerini açıkladı.

Birikmiş Elektrik Borçlarına Faiz Affı Geliyor

Elâzığ, Malatya, Bingöl ve Tunceli illerinde elektrik dağıtım hizmeti sunan Fırat Elektrik Dağıtım A.Ş. (Fırat EDAŞ),tüketicilerin2021 yılına kadar olan dönemdeki elektrik borcuna ait faizin silineceğini duyurdu.

Halk Taşıt ile İzmirlilere 122 milyon TL’lik katkı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in, Mart 2019’da göreve gelir gelmez başlattığı Halk Taşıt uygulaması kapsamında, belirli saatlerde tüm toplu ulaşım araçlarında yüzde 50 indirimli hizmet veriliyor.

İhracat Artış Rekortmeni Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar Oldu

Pandemiyle birlikte gıdaya artan talep Ege Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (EHBYMİB)’ni ihracat artış rekortmeni yaptı.

Gürkan, Arguvan Malatya’nın Tahıl Ambarıdır

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Tarım ve Orman Bakanlığı ile birlikte gerçekleştirilen ‘Tarım Alanlarının Kullanımının Etkinleştirilmesi’ projesi kapsamında Arguvan’da nohut dağıtım törenine katıldı.

MÜSİAD, Zimem Defteri Uygulaması İle Osmanlı'dan Miras Geleneği Sürdürüyor

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD), Osmanlı İmparatorluğundan miras dayanışma ve yardımlaşma hareketi Zimem Defteri uygulamasını devam ettiriyor.

ABB 108 İş Yerini Kiraya Vermek Üzere İhaleye Çıkıyor

Büyükşehir Belediyesi Emlak ve İstimlak Daire Başkanlığı; dükkân, depo, düğün salonu, otel binası ve kır bahçesinden oluşan 108 iş yerini kiraya verecek.

KRİPTO Para ATM’leri Giderek Artıyor: Zirvede ABD Var

Kripto paralar, sanal para birimi olarak kullanılan ve herhangi bir fiziksel biçimde mevcut olmayan dijital varlıklar olarak hayatımızda yer alıyor.

Battalgazi Belediyesi’nden Kdv İndirimi Denetimi

Battalgazi’de sorunsuz bir Ramazan ayı geçirmesini sağlamak için tüm tedbirleri alan Battalgazi Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, temizlik ürünlerinde KDV’nin yüzde 18’den yüzde 8’e düşürülmesiyle birlikte ilçe genelinde faaliyet gösteren yerel ve zincir marketlerde denetimlerini arttırdı.

Malatya’dan üç ayda 110 milyon dolar ihracat

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) verilerine göre; Malatya’dan 2022 Mart ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 42 artışla 45 milyon 953 bin dolar ihracat gerçekleştirildi.

Keskin, 'Piyasada Kaos Oluşturulmuştur, Kontrol Kaybedilmiştir'

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, yarım asırı geçen sürede uygulanan şeker piyasası sisteminden vaz geçilmesi ile piyasada kaos oluşturulduğunu

Zabıta Müdürlüğü Ekipleri Kdv Denetimi Yapıyor

Malatya Büyükşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekipler, temel gıda ürünlerindeki KDV oranında yapılan indirimin ardından temizlik ürünlerinde de KDV’nin yüzde 18’den yüzde 8’e düşürülmesiyle birlikte marketlerde denetim gerçekleştirdi.

Esenlik Market'den KDV İndirimi

Malatya Büyükşehir Belediyesi Esenlik Market, Birlikten Beraberliğe Enflasyon ile mücadele kapsamında İndirim.

Toplam 1360 haber.