Ekonomi

Ekonomi Haberleri

İSO 500 listesinde 84 Egeli ihracatçı yerini aldı

Egeli ihracatçılar İSO 500 listesine adını yazdırdı

DAİB Nahçivan’a İstişare Heyeti Düzenledi

Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği Genel Sekreterliği tarafından Nahcivan – Azerbaycan ulaşım koridorunun açılması halinde ticaret hacminin ve işlem yoğunluğunun ciddi anlamda artması beklenen ve Orta Asya ülkelerine ulaşımda da en kısa alternatif olacak güzergahın başlangıç noktasını oluşturan ve ülkemiz ile ortalama yıllık 150 milyon dolarlık ihracat hacmi bulunan Nahcivan’ın öneminin giderek artmasından dolayı 2-4 Haziran 2022 tarihlerinde, Iğdır ve Azerbaycan-Nahcivan’da İstişare Heyeti düzenlendi.

TRB1 Bölgesinde “İşte Kadın Çalıştayları” Düzenlendi

Fırat Kalkınma Ajansının (FKA) yararlanıcısı olduğu İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Programı kapsamında yürütülen ve Avrupa Birliği (AB) ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen “TRB1 Bölgesinde Dezavantajlı Kişilerin İşgücü Piyasasına Sürdürülebilir Entegrasyonu” projesi kapsamında “İşte Kadın Çalıştayları” düzenlendi.

Malatya TSO’dan Baykan Denim’e başarı plaketi

“İSO 500-2021” Araştırmasında 2020 yılına göre 5 sıra yükselerek 379. sırada yer alan Baykan Denim Konfeksiyon A.Ş.’yi ziyaret eden Malatya TSO Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, Baykan Denim Konfeksiyon A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Erkan Baykan’a başarı plaketi takdim etti.

TÜRKŞEKER'de Görev Değişikliği Resmi Gazetede

TÜRKŞEKER Başkanı Mücahit Alkan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kararıyla görevden alındı Yerine Muhittin Şahin Atandı

EİB’den mayıs ayında 1 milyar 389 milyon dolarlık ihracat

Mayıs’ta ihracatın artış hızı düştü

Genç Girişimciler Malatya TSO’da bir araya geldi

TOBB İstanbul ve Malatya Genç Girişimciler Kurulu Üyeleri Malatya TSO’da bir araya geldi. Toplantıda gençlere hitap eden Malatya TSO Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, “Artık çok sermaye değil, doğru fikir iş yapıyor.

Esenlik Süper Marketler, market ağına 3 yeni şube daha ekliyor

Malatya Büyükşehir Belediyesine bağlı iştiraklerden olan Esenlik, Zincir Marketler ağına 3 yeni şube daha ekleniyor.

Hisarcıklıoğlu: Fuarcılık Sektörü Hızla Toparlanmaya Başladı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Uluslararası Fuarlar Birliği’nin 2022 yılı için belirlediği ‘Fuarların Ekonomik Toparlanmaya Katkısı’ teması ile icra edilecek 1 Haziran 2022 Dünya Fuarcılık Günü nedeniyle bir kutlama mesajı yayımladı.

Süt Ürünleri Sektörü 2023 Yılında 1 Milyar Dolar İhracat Hedefliyor

Türk süt sektörü dünyaya sağlık ihraç ediyor

Başkan Sadıkoğlu Firmaların ticari kredi limitleri artırılmalı

Malatya TSO Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, “Ekonomide yaşanan değişimler çok sayıda firmanın sermayesine değer kaybettirdi. Bankaların firmalara sağlamış olduğu kredi limitleri yetersiz kalıyor.

Kuru meyve sektörü gıda güvenliği için AB ile ortak çalışıyor

Türkiye’nin üretim ve ihracatta dünya lideri olduğu besleyici değeri yüksek süper gıdalar ve geleneksel ihraç ürünlerinden çekirdeksiz kuru üzüm, kuru kayısı ve kuru incirin verim, kalite ve gıda güvenliğini arttırmak için çalışan Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği, Avrupa Birliği ile işbirliği adımlarını sıklaştırdı.

Başkan Sadıkoğlu Bu Zorlu Süreçte İşletmelere Kolaylık Sağlanmalı

Malatya Vergi Dairesi Başkanı’nın MTSO’ya yaptığı ziyarette konuşan Malatya TSO Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, “Salgının bıraktığı ekonomik yarayı sarmaya çalışan üyelerimizin vergi dairesinde yaşadığı sorunların çözümü için kolaylık sağlanmalı” dedi.

Genç MÜSİAD'dan genç ihracatçılara anlamlı ödül

Genç MÜSİAD tarafından, ülke ekonomisine ihracat yaparak katkı sunan gençlerin sayısını artırmak ve onları ihracata daha fazla teşvik etmek amacıyla organize edilen "Altın Konteyner İhracat Ödülleri" MÜSİAD Genel Merkezi'nde düzenlenen törenle sahiplerini buldu

31 Mayıs Pazartesi Günü SoN

Malatya Büyükşehir Belediyesi, İlan Reklam Vergisi’nin birinci taksit ödemeleri 31 Mayıs 2021 Pazartesi günü sona eriyor.

Vergi Ödemelerinde Son Hafta

Battalgazi Belediyesi; 2022 yılı Emlak, Çevre Temizlik ile İlan ve Reklam vergilerinin 1. taksitlerinin son ödeme gününün 31 Mayıs Salı olduğunu hatırlatarak mükelleflere çağrıda bulundu.

Tarladan Sofraya; Maydanozdan Ucuza

Malatya’nın öz markası Esenlik Süper Marketler, Malatya çiftçisinin ürünlerini doğrudan tarladan alıp tüketiciye sunarak hem üreticilerin hem de tüketicilerin kazançlı çıktığı satış politikasını başarıyla uygulamaya devam ediyor.

Hisarcıklıoğlu: Geleceği Bugünden Sigortalayalım

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, 23 - 29 Mayıs tarihleri arasında icra edilecek olan Sigorta Haftası nedeniyle bir kutlama mesajı yayımladı.

Keskin ve Aksak'tan Esnaf Ziyareti

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı ve TESK Yönetim Kurulu Üyesi Şevket Keskin, beraberinde Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Başkan Vekili Burhan Aksak ile birlikte esnaf ziyaretinde bulundu.

Toplam 1360 haber.