Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Başkan Sadıkoğlu: İşletmelerimiz İçinden Çıkılmaz Bir Maliyet Artışıyla Karşı Karşıya

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, sanayi ve ticari işletmelerde elektrik ve doğalgaz tarifelerine yapılan yüzde 50 zammın işletmeleri içinden çıkılmaz bir maliyet artışıyla karşı karşıya bırakacağını söyledi.

Keskin, Marketler ve özel okullar kırtasiyecilik yapmamalı

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, marketlerin kırtasiye satışı yapmasının yasaklanmasını istediklerini belirterek, vatandaşları kırtasiye ürünleri sektörünün temsilcisi olan esnaflardan yapma çağrısında bulundu.

Başkan Sadıkoğlu talep etti, cezalar silindi

Malatya TSO Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu’nun zirai ilaç satışı yapan firmalara kesilen cezaların iptali için yaptığı girişim sonuç verdi.

Başkan Sadıkoğlu, Yatırım ve üretimin devamı adına önemli bir adım

Malatya TSO Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, “Yatırım, üretim, istihdam ve ihracatın devamı adına önemli bir adımdır” dedi.

Midillili turistler hafta sonu için İzmir’i seçti

İzmir, Başkan Tunç Soyer’in girişimleriyle başlatılan İzmir-Midilli seferleriyle kente gelen şimdiye kadarki en kalabalık kafileyi ağırlıyor.

Egeli Meyve Sebze Mamul Sektörü Alt Komitelerle İhracatını 1,5 Milyar Dolara Çıkaracak

Türkiye geneli meyve sebze mamul ihracatının yüzde 40'ını gerçekleştiren Egeli meyve sebze mamul ihracatçıları; alt sektörlerin nabzını tutmak, potansiyellerini ortaya çıkarmak için mamul, yaş meyve ve meyve suları sektörlerinde alt komiteler oluşturdu.

Kuru meyve sektöründe gıda güvenliği listenin en başında

Egeli ihracatçılar kaliteli kuru meyve için çalışıyor

Kendi Enerjilerini Üretecek Firmalara Belediye’den Destek…

Sivas Belediyesi yenilenebilir kaynaklarla enerji üretimini artırmak adına yeni bir projeyi daha hayata geçiriyor.

Büyükşehir Belediyesi Ve Mersinden Kadın Kooperatifi’nden Organik Tarımda İş Birliği

Mersinden Kadın Kooperatifi, Büyükşehir Belediyesi’nin Organik Tarım Projesi’ne başvurarak organik üretime başlayan Arzu Esmeci’ye ulaştı ve elindeki organik sarımsakları satın aldı.

Ege Bölgesi’nde su ürünleri ve hayvansal mamuller ihracatı 1, 5 milyar doları aştı

Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği, 2021 yılı Temmuz ayında 110 milyon dolar ihracatını, 2022 yılı Temmuz ayında yüzde 20’lik artışla 132 milyon dolara çıkarırken, son 1 yıllık dönemde ise ihracatını yüzde 29’luk artışla 1 milyar 500 milyon dolara yükseltti.

Başkan Sadıkoğlu, Uygulamada olan projeler, EPDK’nın yeni kararından muaf tutulmalı

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, EPDK’nın lisanssız elektrik üretimi yapan işletmelerin tüketim fazlası enerjinin bedelsiz devri hakkında çıkardığı yeni yönetmeliğin, ruhsatları alınmış ve uygulamada olan projeleri kapsamaması gerektiğini söyledi.

Temmuz Ayında Malatya Havalimanı’nda 64.710 Yolcuya Hizmet Verildi…

T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü, Malatya Havalimanı’nın 2022 yılı Temmuz ayına ait hava yolu uçak, yolcu ve yük istatistiklerini açıkladı.

Başkan Seçer En Düşük İşçi Ücretini 7268 Tl’ye Çıkardık. Toplu İş Sözleşmemiz Hayırlı Olsun

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 2022 yılı Ağustos ayı 2. Birleşim Toplantısı, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer başkanlığında gerçekleştirildi.

Malatya TSO’dan özel öğretim kurumlarına tam destek

Malatya TSO Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, TOBB ve MEB arasında imzalanan Mesleki Eğitim Merkezleri İş Birliği Protokol Töreni’nde özel öğretim kurumlarının ve kişisel gelişim kurslarının tüm sorun ve taleplerini Bakan Özer’e ilettiklerini söyledi.

Yeşilyurt Belediyesi’nde En Düşük Personel Maaşı 8 Bin 323 Tl. Oldu

Yeşilyurt Belediyesi ile Hak-İş Konfederasyonuna bağlı Hizmet İş-Sendikası Malatya Şube Başkanlığı arasında yapılan görüşmelerin ardından 2022-2024 yıllarını kapsayan Toplu İş Sözleşmesi imzalandı.

İkinci El Araç Ticaretinde Ekspertiz Hizmetinin Taraflara Sağladığı Faydalar

Güven ve şeffaflık tüm sektörlerde olduğu gibi ikinci el araç sektöründe de en önemli faktörlerin başında geliyor.

Vakıf Katılım, Ege İhracatçı Birlikleri ile protokol imzaladı

Katılım finans dünyasına yepyeni bir soluk getiren Vakıf Katılım, Ege İhracatçı Birlikleri ile bir iş birliği protokolüne imza attı.

Büyükkılıç: 6,7 Kilometrelik Tramvay Hattımızın Son Anlarına Yaklaşmış Durumdayız

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, yapımı süren Anafartalar-Şehir Hastanesi-Mobilyakent Raylı Sistem Hattı’ndaki çalışmaları inceleyerek çevre düzenlemesiyle ilgili istişare toplantısı gerçekleştirdi.

MÜSİAD Ticari Diplomasi Faaliyetlerine Hız Verdi

MÜSİAD heyeti, Almanya, Çin, Fransa, Rusya, Pakistan, Kamerun ve Özbekistan'ın Ankara misyonlarına ziyarette bulunarak, ticari diplomasi alanında temaslarda bulundu.

Toplam 1364 haber.