Ekonomi

Ekonomi Haberleri

ABB 17 Taşınmazı Daha İhale İle Satışa Çıkarıyor

Ankara Büyükşehir Belediyesine Emlak ve İstimlak Daire Başkanlığı Mamak ilçesinde bulunan toplam 17 konutun satışı için 5-6 Ekim 2022 tarihleri arasında ihaleye çıkacak.

Çin, 8 ayda güneş santrallerine 102 milyar yuanlık yatırım yaptı

Çin’de “karbon emisyonunu azaltma” hedefleri doğrultusunda temiz enerjinin kullanımı giderek yaygınlaşıyor.

Expo 2028 Malatya’da

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Hollanda’nın Amsterdam şehrinde düzenlenen 74’üncü genel kurul sonrasında, EXPO 2028’in Malatya’da yapılacağını açıkladı.

Egeli ihracatçılar Baharat Yolu’nu yeniden canlandırıyor

Dünyada 20 milyar dolarlık baharat sektörüne yön veren en önemli üç kuruluştan biri olan Avrupa Baharat Birliği’nin (ESA) 2022 yılı Olağan Genel Kurul Toplantısı Ege İhracatçı Birlikleri organizatörlüğünde 5-8 Ekim tarihlerinde Bodrum’da gerçekleştirilecek.

Çin elektrik üretim kapasitesinde dünya birincisi oldu

Çin Ulusal Kalkınma ve Reform Komisyonu tarafından yapılan açıklamada, şu an enerji üretimi açısından Çin’in dünyada ilk sırada bulunduğu ve ülkedeki enerji tesislerinin hızla geliştirildiği belirtildi.

İkinci El Otomobil Pazarındaki Daralma Sürüyor

Aydın Erkoç: “İkinci el pazarı temmuz ayından sonra, ağustosta da daraldı. Üretimdeki düşüş, araç fiyatlarındaki artış, yüksek ÖTV oranı ve kredi alımında yaşanan zorluklar pazarı olumsuz etkiliyor.

Çin hükümetinin eğitime ayırdığı bütçe, 4.6 trilyon dolara ulaştı

Çin hükümetinin eğitim harcamaları, son 10 yıldır Gayri Safi Yurt İçi Hasıla’nın (GSYİH) yüzde 4’üne ulaştı.

Çinli şirketlerin dış kaynak kullanımı 1 trilyon yuanı geçti

Çin Ticaret Bakanlığı’nın verilerine göre, yılının ilk 8 ayında hizmet sektöründe dış kaynak kullanımı istikrarlı şekilde gelişiyor. Çin Ticaret Bakanlığı, ilk 8 ayda Çin’in dış kaynak kullanımıyla ilgili verileri paylaştı.

MÜSİAD Özbekistan Şubesi, Genel Başkan Mahmut Asmalı'nın Katıldığı Törenle Açıldı

MÜSİAD Özbekistan Şubesi, Özbekistan'ın başkenti Taşkent'te açıldı

Çin'in yenilenebilir enerji kurulu gücünde ilk sekiz ayda artış

Çin'de uygulanan yeşil kalkınma konseptinin etkisiyle ülkenin yenilenebilir enerji kurulu gücünün yılın ilk sekiz ayında hızlı bir büyüme kaydettiği bildirildi.

Başkan Sadıkoğlu: Her Bir Üyemiz Bizim İçin Kıymetli

2018 yılında 6 bin 600 olan üye sayısının yüzde 50 artarak 9 bin 600’e yükseldiğini belirten Malatya TSO Başkanı ve Başkan Adayı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, “İlimiz ekonomisinin büyümesi adına attığımız güçlü adımlar odamıza olan güveni de arttırdı. Hedefimiz 10 bin üye sayısını geçerek, üretim, istihdam ve kalkınmadaki başarımızı taçlandırmaktır” dedi.

Hisarcıklıoğlu’na Azerbaycan Dostluk Nişanı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Türk Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Azerbaycan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından ‘Dostluk Nişanı’ ile ödüllendirildi.

Kuru üzüm ihracatı 441 milyon dolar kazandırdı

Çekirdeksiz kuru üzüm ihracatı 250 bin tonu aştı

İnşaatta Dalgalanma Yüksek, Yön Belirsiz

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) her ay açıkladığı Hazır Beton Endeksi ile Türkiye’de inşaat sektörü ve bağlantılı imalat ve hizmet sektörlerindeki mevcut durumu ve beklenen gelişmeleri ortaya koymaktadır.

Özsan Sanayi Sitesi Esnafı Sadıkoğlu’ndan Memnun

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı ve Başkan Adayı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, Özsan Sanayi Sitesi esnaflarını ziyaret etti.

Pancar Alım Fiyatı 2,5 Lira Olmalı

Malatya ilçe ziraat odaları Malatya gazeteciler cemiyetinde bir araya gelerek, pancar, kayısı ve elma üreticilerinin sorun ve sıkıntılarını gündeme taşıdı.

Egeli ihracatçılar lojistik ve kapasitede çözüm arıyor

Egeli ihracatçılar lojistik ve kapasiteyi geliştirmeye odaklandı

Yusuf Küçük’ten Vahap Küçük Hayır Çarşısına 1 Milyon 500 Bin Liralık Yardım

Malatya Büyükşehir Belediyesi Tarafından Yapılan Hayır Çarşısı’na, Vahap Küçük’ün oğlu Yusuf Küçük tarafından 1 milyon 500 bin liralık temel gıda ve ihtiyaç malzemesi bağışı yapıldı.

Arıtmanın Kalbinde Önemli Yatırım

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü Merkez Pompa ve Atıksu Terfi İstasyonu’nu gezerek, çalışmaların daha kaliteli ve hızlı yürütülmesi için istasyonda yapılan yenilikler hakkında bilgi aldı.

Toplam 1356 haber.