Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Öğrenim Yardımı Başvuruları İçin Son Tarih 25 Kasım’a Uzatıldı

Mersin Büyükşehir Belediyesi, eğitim ve öğretimi destekleyen çalışmalarını artırarak sürdürüyor.

Çin’de sanayiyi, yüksek teknoloji sektörünün performansı büyütüyor

Bugün açıklanan resmi verilere göre Çin’in endüstriyel üretimi, yüksek teknoloji imalat sektörünün güçlü performans kaydetmesiyle ekim ayında artmaya devam etti.

Battalgazi Belediyesi’nden Vergi Ödemelerinde 2.Taksit Uyarısı

Battalgazi Belediyesi; 2022 yılı Emlak, Çevre Temizlik ile İlan ve Reklam vergilerinin 2. taksitlerinin son ödeme gününün 30 Kasım Çarşamba günü olduğunu hatırlatarak mükelleflere çağrıda bulundu.

Ekim Ayında Malatya Havalimanı'nda 57.703 Yolcuya Hizmet

(DHMİ) Genel Müdürlüğü, Malatya Havalimanı'nın 2022 yılı Ekim ayına ait hava yolu uçak, yolcu ve yük istatistiklerini açıkladı.

Özyalın, Koop Bakkal Projesini önemsiyor ve destekliyoruz

Malatya Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası Başkanı Nejdet Özyalın, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) ile Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği arasındaki 'Koop Bakkal' projesinin tanıtım toplantısına ilişkin imza törenin Ankara'da gerçekleştirildiğini açıkladı.

Wang Yi: Çin'in hibrit pirinç teknolojisi küresel gıda yetersizliğinin çözülmesine katkı sağladı

Çin Devlet Konseyi Üyesi ve Dışişleri Bakanı Wang Yi, hibrit pirinç teknolojisinin Çin’in tarım alanındaki bilimsel ve teknolojik çalışmalarında bir dönüm noktası olduğu gibi, küresel gıda yetersizliğinin çözülmesine de önemli katkılarda bulunduğunu söyledi.

Endüstri ve Enerji İnterneti Fuarı’nda 6.6 milyar dolarlık anlaşma imzalandı

Dünya 2022 Endüstri ve Enerji İnterneti Fuarı, Çin’in Doğu eyaleti Jiangsu’nun Changzhou kentinde 11 Kasım Cuma günü açıldı. Fuarda şimdiden 21 temel projeye yönelik 47 milyar yuan (yaklaşık 6,6 milyar dolar) tutarında sözleşme imzalandı.

Başkan Sadıkoğlu: Üyelerimiz yükselen enerji ve girdi maliyetleri karşısında zorlanıyor

AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, AK Parti’nin İl ve İlçe yöneticileriyle birlikte Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu’nu ziyaret etti.

İnşaat Geçen Yıla Göre Yavaş Seyrediyor

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB), her ay merakla beklenen inşaat ile bağlantılı imalat ve hizmet sektörlerindeki mevcut durum ile beklenen gelişmeleri gösteren “Hazır Beton Endeksi” 2022 Ekim Ayı Raporu’nu açıkladı.

Çin’de anlık perakende satışlarının büyüklüğü 1 trilyon yuanı aşacak

Çin Zincir Mağazalar Derneği (CCFA), 2022 Çin Anlık Perakende Gelişim Raporu yayımladı. Rapor, anlık perakende satışıyla ilgili pazar büyüklüğünün 2026 yılına kadar 1 trilyon yuanı aşacağını öngördü.

Ankaralı En Çok Palamut, Kavun Ve Domates Tüketti

Ankara’da havaların soğumasıyla birlikte meyve-sebze ve balık tezgâhlarında da değişiklikler görülmeye başladı.

Yaş Meyve Sebze Sektöründen Asya Çıkarması

Egeli yaş meyve sebze ihracatçıları Asya pazarına odaklandı

Denizaşırı şirketlerin yüzde 80’inden fazlası Çin’deki işlerinde büyüme bekliyor

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zhao Lijian Çin’in yüksek seviyeli dışa açılmayı hızlandırmaya devam edeceğini açıkladı.

Gaziantep Büyükşehir Kadın Girişimcilere Desteğini Sürdürüyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi (GBB), KAGİDER ve Garanti BBVA iş birliğinde “Ticaretin Kadınları Platformu”nu büyütmek, belediyedeki ürün ve hizmet alımlarında yükleniciler arasındaki kadın girişimcilerin sayısını artırmak için protokol imzalandı.

Başkan Sadıkoğlu: 6. Bölge Teşvikleri devam etmeli

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, Malatya sanayisinin geleceği için 6. bölge teşviklerinin devam etmesi gerektiğini belirtti.

Çin’de endüstriyel internetin büyüklüğü 620 milyar dolara ulaşacak

Çin Endüstriyel İnternet Akademisi (CAII) tarafından yayımlanan “Çin’deki Endüstriyel İnternetin Gelişmesi” başlıklı beyaz kitapta, 2022 yılında ülkede endüstriyel internetin yaratacağı katma değerin, 4.45 trilyon yuanı (yaklaşık 620 milyar dolar) bulabileceği ve ülkenin gayri safi yurtiçi hasılasının yüzde 3.64’ünü oluşturabileceği belirtildi.

Alman şirketlerinin Çin’e yaptığı yatırımlar yüzde 114 arttı

Almanya’nın Çin’e gerçekleştirdiği doğrudan yatırım yılın ilk üç çeyreğinde yıllık yüzde 114,3 arttı. Edinilen bilgiye göre, geçen yılın sonu itibarıyla Çin’de yaklaşık 5 bin Alman işletme bulunuyor.

MÜSİAD INVEST VE MÜSİAD Ticaret Ofisi, Uluslararası Ticarete Dinamizm Kazandıracak

MÜSİAD Invest ve MÜSİAD Ticaret Ofisi'ni EXPO'da tanıtan MÜSİAD, uluslararası ticarete dinamizm kazandırmayı hedefliyor.

Vergisi 2. Taksit Ödemeleri 30 Kasım’da Sona Eriyor

Ocak ayında başlayan ve 2 taksit halinde ödenen ilan ve reklam vergilerinin 2. taksit ödemeleri 30 Kasım 2022 tarihinde sona eriyor.

Toplam 1351 haber.