Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Çin 9 aylık dış ticareti 4,75 trilyon dolar oldu

Bugün açıklanan resmi verilere göre, Çin’in dış ticareti 2022’nin ilk dokuz ayında yıllık yüzde 9.9 artışla 31.11 trilyon yuan’a (yaklaşık 4.75 trilyon dolar) yükseldi.

Başkan Büyükkılıç, Çiftçiye 1500 Ton Daha Tohum Dağıttı

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Büyükşehir Belediyesi tarafından 1000 ton Buğday Tohumu ve 500 Ton Yem Bitkileri Tohumu Dağıtım Töreni’ne katıldı.

Çin, 252 metre çapa sahip dünyanın en büyük rüzgar türbinini inşa etti

Dünyanın en büyük rüzgar türbini Çin’de inşa edildi. Bu sayede, on binlerce hane elektrikle beslendiği gibi binlerce ton kömür de kullanılmayarak havanın kirlenmesi engellenmiş olacak.

Dünyada satılan oyuncukların yüzde 70’i Çin imzası taşıyor

Dünyanın en büyük oyuncak üreticisi ve ihracatçısı olan Çin’in 2022 yılının ilk sekiz ayında yaptığı oyuncak ihracatı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 20,2 artışla 31 milyar 680 milyon dolara ulaştı.

MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı: Doğu Yakası Stratejisi Türkiye’nin Lojistik Konumunu Güçlendirecek

ABD temaslarını sürdüren MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı, ABD Ticaret Bakanlığına bağlı Select USA, ABD Ticaret Odası ve Dünya Bankası temsilcileri ile bir araya geldi.

Sadıkoğlu Kayısı Üreticimiz Taban Fiyat Bekliyorv

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, kayısı üreticisinin TMO’nun taban fiyat açıklamasını beklediğini söyledi.

Çin’de dijital RMB ile yapılan işlem hacmi 13 milyar doları aştı

Çin’in merkez bankası olan Çin Halk Bankası (PBOC), 2022 yılının ağustos ayına kadar ülkede toplam olarak 100 milyar 40 milyon yuanlık (yaklaşık 13 milyar 804 milyon dolar) dijital parayla işlem gerçekleştirildiğini belirtti.

Çin, Hainan Adası açıklarında yeni bir doğal gaz sahası keşfetti

Çin’in Hainan Adası’nın güneydoğusunda 50 milyar metreküpü aşan Çin’in ilk derin deniz doğal gaz sahası olan Baodao 21-1 keşfedildi. Açık deniz petrol ve doğal gaz arama alanında, derinliği 300 metreden fazla olan suya genellikle derin su denir ve derinliği 3 bin metreden fazla olan kuyular derin kuyular olarak tanımlanır.

Malatya TSO’dan bir ilk daha

Türkiye'de ilk kez 'TSE Üye Dostu Kuruluş Belgesi' alan TSO oldu

Avrupalı ülkeler gaz sıkıntısı yaşamamak için Çin tersanelerine sipariş yağdırıyor

Dünya piyasasının yüzde 50’ye yakınını oluşturan Çin tersaneleri, doğal gaz tankeri teslimatı için durmaksızın çalışıyor.

Çin’de elektrikli araç akü üretimi yüzde 101 artış gösterdi

Çin’in temiz enerjili araç üretimi patlaması yaptığı eylül ayı ortamında, ilgili endüstri verilerinin gösterdiğine göre, ülkenin kurulu akü enerji kapasitesi hızlı bir büyüme kaydetti.

Çin’in ihracat merkezi yeni bir hızlı tren hattına kavuşuyor

Çin, 2025 sonuna değin yaklaşık 12 bin kilometrelik yüksek hızlı tren (YHT) hattı daha inşa etme projesini bu yılın başında açıklamıştı.

Duru Gıda: Yaşanabilir Bir Dünya İçin Sürdürülebilirlik Şart

Gıda güvenliğini sağlamak ve farkındalık yaratmak amacıyla her yıl 16 Ekim’de Dünya Gıda Günü kutlanıyor.

Başkan Evren' Emeği Geçen Herkese Teşekkür'

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Esnaflara müjdesiyle Limiti artan ve faizi 2 puan düşürülen krediler, Halkbank aracılığıyla ekonominin bel kemiği olan esnaf ve sanatkarla buluşacak.

İnşaat Son Çeyreğe Yavaşlayarak Girdi

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB), her ay merakla beklenen inşaat ve bununla bağlantılı imalat ve hizmet sektörlerindeki mevcut durum ile beklenen gelişmeleri gösteren “Hazır Beton Endeksi” 2022 Eylül Ayı Raporu’nu açıkladı.

Çin’de eylül ayında TÜFE’nin artış oranı yüzde 2,8 oldu

Çin’de eylül ayında Tüketici Fiyat Endeksi’nin (TÜFE) yüzde 2,8; Üretici Fiyat Endeksi’nin (ÜFE) ise yüzde 0,9 arttığı bildirildi.

Askon’dan Konyagiad’a Ziyaret

TÜGİK Konfederasyonu’na bağlı Konya Genç İş İnsanları Derneği (KONYAGİAD) ile Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Konya Şubesi karşılıklı işbirliğinin arttırılması ve birlikte bazı projelerin gerçekleştirilmesi için iş birliği yapacak…

Çin, Almanya’yı geride bırakarak ihracatta dünya ikincisi oldu

Otomobil ihracatını geçtiğimiz eylül ayı boyunca da hızla sürdüren Çin, dünyanın ikinci büyük araç ihracatçısı olarak yeni edindiği konumu güçlendirdi.

Keskin, Esnaf kredi paketi piyasaya olumlu yansıyacak

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, esnaf ve sanatkarlar için başlatılan yeni kredi destek paketini desteklediklerini belirterek, “Esnafın ekonomik krizlere karşı korunması, ekonominin temellerinin sağlam kalmasını sağlar” dedi.

Toplam 1356 haber.