Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Başkan Sadıkoğlu: 6. Bölge Teşvikleri devam etmeli

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, Malatya sanayisinin geleceği için 6. bölge teşviklerinin devam etmesi gerektiğini belirtti.

Çin’de endüstriyel internetin büyüklüğü 620 milyar dolara ulaşacak

Çin Endüstriyel İnternet Akademisi (CAII) tarafından yayımlanan “Çin’deki Endüstriyel İnternetin Gelişmesi” başlıklı beyaz kitapta, 2022 yılında ülkede endüstriyel internetin yaratacağı katma değerin, 4.45 trilyon yuanı (yaklaşık 620 milyar dolar) bulabileceği ve ülkenin gayri safi yurtiçi hasılasının yüzde 3.64’ünü oluşturabileceği belirtildi.

Alman şirketlerinin Çin’e yaptığı yatırımlar yüzde 114 arttı

Almanya’nın Çin’e gerçekleştirdiği doğrudan yatırım yılın ilk üç çeyreğinde yıllık yüzde 114,3 arttı. Edinilen bilgiye göre, geçen yılın sonu itibarıyla Çin’de yaklaşık 5 bin Alman işletme bulunuyor.

MÜSİAD INVEST VE MÜSİAD Ticaret Ofisi, Uluslararası Ticarete Dinamizm Kazandıracak

MÜSİAD Invest ve MÜSİAD Ticaret Ofisi'ni EXPO'da tanıtan MÜSİAD, uluslararası ticarete dinamizm kazandırmayı hedefliyor.

Vergisi 2. Taksit Ödemeleri 30 Kasım’da Sona Eriyor

Ocak ayında başlayan ve 2 taksit halinde ödenen ilan ve reklam vergilerinin 2. taksit ödemeleri 30 Kasım 2022 tarihinde sona eriyor.

Malatya’dan 360 milyon dolar ihracat

Malatya'dan 2022 yılının ilk on ayında önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 11 artışla 360 milyon 780 bin dolar ihracat gerçekleştirildi. Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, 'Üretimin, istihdamın ve ihracatın yara almadan devam edebilmesi için işletmelerimizin daha çok desteklenmeye ihtiyacı var' dedi.

Gaziantep Büyükşehir Tarımsal Desteklerini Sürdürüyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından birim alanda verimin arttırılması amacıyla İslahiye ilçesinde tarımsal faaliyetlerde bulunan aktif 490 çiftçiye 400 ton sertifikalı Golia türü ekmeklik buğday tohumunun dağıtımı yapıldı.

Türkiye, mandalina ihracatında 650 milyon dolar hedefliyor

Meyvelerin ihracat şampiyonu mandalinada 2022 ihracat hedefi 1 milyon ton

Malatya TSO Heyetinden TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu'nu Ziyaret

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, beraberinde MTSO Meclis Başkanı Hakan Er ve meclis üyeleri ile birlikte Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu'nu ziyaret etti.

Büyükkılıç Tasarruf Da Bir Yatırımdır

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Dünya Tasarruf Günü’nde tutum, tasarrufa ve israf konularına dikkat çekerek, “Tasarruf da bir yatırım türüdür.

Halk Kart’ın Ekim Ayı Tutarları Hesaplara Yatırıldı

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin dar gelirli yurttaşlara yönelik hayata geçirdiği Halk Kart’ın Ekim ayı tutarları hesaplara yatırıldı. Ekim ayında 11 bin 466 kişi Halk Kart’tan yararlandı.

Deri sektörü ayağını yere sağlam basıyor: Kardeş ülke Kazakistan’da imzalar atıldı

Ege Deri ve Deri Mamulleri ihracatçıları Birliği 3-5 Ekim 2022 tarihleri arasında Kazakistan’ın Almatı kentinde ayakkabı, çanta ve aksesuar, deri konfeksiyon sektörlerine yönelik 19 Türk firma ile sektörel ticaret heyeti organizasyonu gerçekleştirdi.

EMİB, Doğal taş sektöründe maden kazalarını önlemek için VR gözlüklerle eğitim verecek

“Önce İnsan” diyen Ege Maden İhracatçıları Birliği, doğal taş sektöründe iş kazalarının önüne geçmek için VR gözlüklerle eğitim verecek.

MÜSİAD INVEST VE MÜSİAD Ticaret Ofisi Yatırımcıya Rehber Olacak

MÜSİAD EXPO 2022, 2-5 Kasım tarihlerinde 19'uncu kez kapılarını açıyor. TÜYAP İstanbul Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenecek etkinlikte MÜSİAD Uluslararası Yatırım Destek Ofisi ve MÜSİAD Ticaret Ofisi tanıtılacak.

Sağlıklı Beslenmenin Formülü Kuru Meyveler

Sağlıklı ürünlerle beslenme, tip 2 olarak tanımlanan ve günümüzde dünya genelinde 537 milyon kişide görülen diyabet türünün önlenmesinde ya da geciktirilmesinde çok kilit bir rol üstleniyor.

TKYD Anadolu Panelleri’nin Yedincisi Malatya’da Yapıldı

Saka İşletmenin Devamlılığı Sadece Sahibi İçin Değil, Ülke İçin De Hayati Önemdedir

Malatya TSO’da yeni dönemin ilk meclis toplantısı yoğun katılımla düzenlendi

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası’nda yeni dönemin ilk meclis toplantısı yoğun bir katılımla düzenlendi.

Çin, 9 ayda sivil havacılığa 11 milyar dolarlık yatırım yaptı

Ülkenin sivil havacılık otoritesi yaptığı açıklamada, Çin’in 2022’nin üçüncü çeyreğinde uluslararası hava yolculukları sayısı ve posta ve kargo hacmindeki toparlanma ivmesini sürdürdüğünü söyledi.

Esnafın sorun ve talep dosyası Erdoğan’a sunuldu

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Yönetim Kurulu Üyesi, Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin tarafından esnafların talep ve çözüm önerilerini içeren dosya Malatya’ya ziyarette bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’a takdim edildi.

Toplam 1356 haber.