Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Çin’de girişimci sayısı 163 milyona ulaştı

Çin’de kayıtlı piyasa girişimcilerin sayısının son 10 yılda 100 milyondan fazla arttığı açıklandı. Çin Devlet Piyasa Düzenleme İdaresi’nin verilerine göre, 2012 yılının sonundan bu yılın ağustos ayına kadar, Çin’de kayıtlı piyasa girişimcilerinin sayısı 55 milyondan 163 milyona yükseldi.

Büyükşehir’in Tarım Ve Hayvancılığa Destek Tutarı 224 Milyon Tl’ye Ulaştı

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç’ın talimatlarıyla yürütülen koyun dağıtımından tohum desteğine, traktör dağıtımından tarımsal makinalara kadar hayata geçirilen çalışmaların toplam tutarı 224 milyon TL’ye ulaştı.

Doğal taş sektörü AMORF ile katma değer yaratıyor

Türkiye’nin doğal taş ihracatında lider konumda olan, ihracatının yüzde 80’inini işlenmiş ürün olarak ihraç eden Ege Maden İhracatçıları Birliği’nin Ticaret Bakanlığı’nın desteğiyle bu sene 3’üncüsünü düzenlediği AMORF Doğal Taş Proje ve Tasarım Yarışması’nda finalistler 14 Ekim’de açıklanıyor.

MTSO ve MTB’den birliktelik vurgusu

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, 1 Ekim’de yapılan seçimle yeniden Malatya Ticaret Borsası (MTB) Başkanı seçilen Ramazan Özcan’a hayırlı olsun ziyareti gerçekleştirdi.

Eylül'de Malatya Havalimanı'ndan 59.892 Yolcuya Hizmet

Malatya Havalimanı'nda eylül ayında, iç hat yolcu trafiği 57.488, dış hat yolcu trafiği 2.404 oldu. Böylece eylülde toplam 59.892 yolcuya hizmet verildi.

Çin’de bisiklet ekonomisinin karı, 12 milyar 700 milyon yuana ulaştı

Bisiklete binmek, son yıllarda moda, spor ve ileri teknoloji gibi faktörler nedeniyle Çinlilerin günlük hayatına yeniden girdi.

Esenlik’ten Tarladan Sofralarınıza Gelen Lezzetler

Kuruluşundan beri devamlı büyüyen ve güçlenen Malatya halkına Kaliteli ve hesaplı ürünleri taze olarak sunmak için mücadele eden Esenlik Şirketi Malatyalı üreticileri de unutmuyor.

Çin’deki otomobil sayısı 315 milyonu geçti

Çin Kamu Güvenlik Bakanlığı tarafından yayımlanan verilere göre, eylül ayı sonu itibarıyla ülkedeki otomobil sayısı 315 milyonu geçti. 2022 yılının ilk dokuz ayında Çin’de 17 milyon 400 bin yeni araç kaydı yapıldı.

Bakanlık Ve Büyükşehir’den Tarım Ve Hayvancılığa Destek

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci ile birlikte Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) ile Büyükşehir Belediyesi iş birliğinde gerçekleştirilen koyun ve tohum dağıtımı törenine katıldı.

Çin’in eylül ayındaki döviz rezervi 3 trilyon doları aştı

Çin Devlet Döviz İdaresi tarafından verilen son verilere göre, eylül ayı sonunda Çin’in döviz rezervleri 3 trilyon 29 milyar ABD Doları oldu.

Prof. Dr. Emre Alkin’den iş dünyasına çarpıcı tavsiyeler

Türkiye’de iş dünyasına yönelik gerçekleştirilen ve artık gelenekselleşen, Genç Girişim ve Yönetişim Derneği’nin (GGYD) tescilli değeri, İş’te Fırsat Toplantıları’nın 57’ncisi CPAnkara otelde düzenlendi.

Fırat Elektrik Dağıtım A.Ş.'den Malatya'ya 10 Milyon TL'lik Yatırım

Malatya'da kaliteli ve kesintisiz enerji arzı sunma hedefiyle faaliyetlerini sürdüren Fırat Elektrik Dağıtım A.Ş. (Fırat EDAŞ), altyapı çalışmalarına 7/24 devam ediyor...

Türk doğaltaşı İtalya’da ağırlığını koydu

Türk doğaltaş ihracatçıları Çin'in arkasından dünyanın en fazla doğaltaş ihracatı yapan ikinci ülkesi İtalya’dan yeni ticari bağlantılarla döndü.

İstanbul Konut Fiyat Artışında Dünya Lideri

Dünya üzerindeki 150 kenti kapsayan konut araştırmasında çarpıcı sonuçlar ortaya çıktı.

Gaziantep Büyükşehir Oğuzeli’nde 10 Bin Hasat Kasası Dağıttı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, hasat döneminde toplanan zeytinlerin zarar görmesini engellemek için 9 ilçeye dağıtımına başlanılan hasat kasalarının 10 binini Oğuzeli’nde 500 çiftçiye dağıttı.

Çin limanlarındaki konteyner hacmi, 194 milyon TEU’ya ulaştı

Ulaştırma Bakanlığı verilerine göre, Çin’deki limanların konteyner işlem hacmi, yılın ilk sekiz ayında istikrarlı şekilde büyümesini sürdürdü.

EİB’ten Eylül ayında 1 milyar 507 milyon dolarlık ihracat

Ege İhracatçı Birlikleri, Eylül ayında ihracatını yüzde 1,6 artırarak 1 milyar 507 milyon dolar ihracat gerçekleştirdi.

Çin’de halka arz fonlarının varlıkları 3.9 trilyon dolara çıktı

Çin Varlık Yönetimi Derneği’nin verilerine göre, ülkenin halka arz fonlarının yönetimi altındaki varlıklar, ağustos ayı sonunda 27,29 trilyon yuana (yaklaşık 3,97 trilyon dolar) çıktı.

ABB’den Hayvan Yetiştiricilerine Ücretsiz Yem Desteği

Kırsal kalkınma hamleleriyle tüm Türkiye’ye örnek olan Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkentte tarım ve hayvancılığın geliştirilmesi amacıyla başlattığı çalışmaları aralıksız sürdürüyor.

Toplam 1356 haber.