Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Malatya’dan 48 Milyon Dolar İhracat

Başkan Sadıkoğlu: Daha çok desteğe ihtiyaç var

MÜSİAD’Dan Türkiye’nin Dünyanın İlk 10 Ekonomisi Arasında Yer Alması Sürecini Hızlandıracak Yol Haritası

MÜSİAD Stratejik Araştırmalar Komisyonu ve Ekonomik Araştırmalar Birimi’nin katkılarıyla hazırlanan “Küresel Ekonomiyi Yeniden Düşünmek” başlıklı MÜSİAD 2022 Ekonomi Raporu, 1 Aralık 2022 Perşembe günü MÜSİAD Genel Merkez’de basına tanıtıldı.

Çin limanlarında hacim, kasım ayında yüzde 10.2 artış gösterdi

Çin Devlet Konseyi Lojistik Çalışmaları Liderlik Grubu Ofisi’nden yapılan açıklamaya göre, 30 Kasım’da ülkenin limanlarında yükleme ve boşaltma miktarı geçen aya göre yüzde 10,2 oranında artarak 32 milyon 960 bin tonu buldu.

, Halk Kart’ın Kasım Ayı Tutarlarını Yatırdı

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Halk Kart’ın Kasım ayı tutarını yurttaşların hesabına yatırdı.

Sivas Belediyesi’nin 2023 Yılı Bütçesi Belirlendi...

Sivas Belediyesi’nin 2023 yılı tahmini bütçesi bir önceki yıla oranla 3artış göstererek 2 milyar 450 milyon lira olarak onaylandı.

İnşaat Sektöründe Daralma Hızlandı Girdi Maliyetleri Zorlamaya Devam Ediyor

TÜİK’in açıkladığı 2022 yılı üçüncü çeyrek büyüme rakamlarını değerlendiren Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı M. Erdal Eren, “Türkiye ekonomisindeki büyümenin yavaşlamasının yanında inşaat sektörü 5 çeyrektir üst üste daralıyor.

Çin, C919 uçaklarıyla havacılık sektöründe dengeleri değiştirmeye hazırlanıyor

Çin tarafından tasarlanıp üretilen büyük yolcu uçağı C919 seri halinde üretilmesine olanak sağlayacak olan ruhsatı almaya hak kazandı C919 uçağını geliştiren Commercial Aircraft Corporation of China şirketi, üretim onay belgesini Çin Sivil Havacılık Dairesi’nin Doğu Çin Bölge Dairesi’nden aldı.

Yeşilyurt Belediyesi ‘Emanet Ekmek’ Noktası 133’e Yükseldi

Hayırseverlerin ve Fırın Sahiplerinin Gayretlerini Takdirle Karşılıyoruz

Türkiye, 2021/22 sezonunda 201 milyon dolarlık zeytinyağı ihraç etti

Türkiye, 1 Kasım 2021 – 31 Ekim 2022 tarihleri arasında 58 bin 313 ton zeytinyağı ihracatı karşılığında yüzde 50 artışla 201 milyon 687 bin dolar döviz geliri elde etti.

Çin, sınır ötesi e-ticaret için 33 yeni bölge açacak

Çin’de sınır ötesi e-ticaret için 33 yeni pilot bölgesinin daha onaylandığı bildirildi. Çin Devlet Konseyi tarafından yayımlanan bir bildiriye göre, ülkede 33 sınır ötesi e-ticaret pilot bölgesinin kurulması onaylandı.

Çin’de yılın ilk 10 ayında kara ve su yollarına 2.4 trilyon yuan yatırım yapıldı

Çin’de yılın ilk on ayında kara ve suyollarına yapılan sabit kıymet yatırımı yıllık yüzde 9,5 artışla 2 trilyon 466 milyar 500 milyon yuana ulaştı.

Doğalgaz Mühendislik Firmalarının Sorunları Masaya Yatırıldı

Malatya TSO’da düzenlenen toplantıda doğalgaz mühendislik firmalarının Aksa Malatya Doğal Gaz Şirketi ile yaşadığı sorunlar konuşuldu, çözüm önerileri sunuldu.

Bakkallara Fabrikadan Şeker Verilmesi Talebi Cevap Bekliyor

Malatya Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası Başkanı Nejdet Özyalın, Malatya Şeker Fabrikasından kayıtlı bakkal esnafına direk şeker verilmesi ile ilgili talebin karşılanmasını beklediklerini

Riskli Yapılar Acilen Dönüştürülmeli

23 Kasım 2022 tarihinde 04.08’de merkez üssü Sarıdere-Gölyaka-Düzce olan 5,9 büyüklüğündeki depremle ilgili açıklamada bulunan Türkiye Hazır Beton Birliği Başkanı Yavuz Işık, “Ülkemizde deprem can ve mal kaybı bakımından ilk sırada yer alan bir afet türüdür.

Çin piyasası nitelikli yabancı finans kuruluşlarını bekliyor

Çin piyasasının nitelikli yabancı finans kuruluşlarını beklediği bildirildi.

250 Bin Sosyal Konutun Kura Çekimine Şahinbey İle Devam Edildi

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile TOKİ iş birliğinde hayata geçirilen “İlk Evim, İlk İş Yerim” projesi kapsamında 81 ilde 250 bin sosyal konutun kura çekimine Gaziantep’te, Şahinbey ilçesiyle devam edildi.

Çin’de kömür üretimi 10 ayda yüzde 10 artarak 3.6 milyar tona çıktı

Resmi verilere göre, Çin’in ham kömür üretimi ekim ayında istikrarlı bir artış kaydetti.

Çin’in yurtdışı yatırımları 88 milyar dolara ulaştı

Çin Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, 2022 yılının ilk 10 ayında ülkenin yurtdışına yaptığı finans dışı yatırımların, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 10.3 oranında artarak 627 milyar 400 milyon yuanı (yaklaşık 88 milyar dolar) bulduğu belirtildi.

Türkiye kuru üzüm üretiminde açık ara dünya lideri

Kuru üzüm üretiminde ve ihracatında açık ara dünya lideri olan Türkiye’nin 2021/22 sezonu kuru üzüm ihracatı 99 ülkeye ulaştı ve yüzde 3 artarak 441 milyon 862 bin dolar olarak gerçekleşti.

Toplam 1356 haber.