Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Başkan Sadıkoğlu: Sanayi elektriğine indirim talebimizi her platformda gündeme taşıdık

Sanayi kuruluşlarının kullandığı elektrikte yapılan yüzde 16 indirimi değerlendiren Malatya TSO Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, “Sanayi elektriğine indirim talebimizi her platformda gündeme taşıdık.

Çin önlemleri gevşetti, lüks markaların hisseleri Avrupa’da rekora koştu

Çin’de KOVİD-19 salgınına bağlı kısıtlama önlemlerinin kaldırılacağının açıklanması üzerine Avrupa’da lüks yeniden değer patlaması yaşadı.

Büyükkılıç 9 Bin Üreticinin Su Faturasının Yarısını Büyükşehir Ödedi

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, tarım ve hayvancılıkla uğraşan üreticilerin yanlarında yer aldıklarını, 10 aylık süre içerisinde 9 bin hayvan işletmesi sahibine toplam 4 milyon 400 bin TL harcanarak faturaların yüzde 50’sinin Büyükşehir Belediyesi’nce karşılandığını söyledi.

Sabiha Gökçen Dış Hat Gelen Yolcu Sayısında Rekor Kırdı

Türkiye’nin en büyük ikinci uluslararası havalimanı olan Sabiha Gökçen’e yurt dışından gelen yolcu sayısı, 29 bin 162 kişiye ulaşarak tarihi bir rekor kırdı.

Çin finans kurumlarının varlıkları yüzde 10,3 arttı

Çin resmi verileri, ülkenin finans kurumlarının bilançolarının, 2022 yılının üçüncü çeyreği sonu itibarıyla büyüdüğünü gösterdi.

AB’nin elektrikli araç ve akü ihtiyacı için ilk adresi Shanghai oldu

Gümrük verilerine göre, Shanghai ile İtalya arasındaki ithalat ve ihracat hacmi, yılın ilk 11 ayı içinde yıl bazında yüzde 3,2 oranında büyüyerek 99,31 milyar yuana (yaklaşık 14,25 milyar dolara) ulaştı.

Kosta Rika’ya ihracat 200 milyon dolara yükselecek

Ege İhracatçı Birlikleri Latin Amerika pazarında hedef büyüttü

KOBİ'leri risklerden koruyacak 5 öneri

Son dönem verilerine göre Türkiye’deki işletmelerin yüzde 99,8’ini, istihdamın ise yüzde 70’ten fazlasını KOBİ’ler oluşturuyor.

Çin, uluslararası uçuş artırıp vize süreçlerini kısaltacak

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mao Ning, Çin’in zamana ve duruma göre sınır ötesi görev yapan personele daha fazla kolaylık sağlayacağını belirtti.

MTSO'da 2023-2026 Dönemi Stratejik Plan Çalıştayı

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) 2023-2026 Dönemi Stratejik Plan Çalıştayı düzenlendi.

Başkan Sadıkoğlu: Girişimlerimiz Olumlu Sonuçlandı

Malatya TSO Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, “Şehrimizin üretimi, ihracatı ve istihdamı adına büyük önem arz eden 6. Bölge Teşviklerinin süresi 2 yıl daha uzatıldı.

Başkan Sadıkoğlu: Malatya’nın Yükünü Taşıyorlar

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, Malatya Nakliyeciler Sitesi'ni ziyaret ederek site esnafıyla bir araya geldi, sorun ve talepleri dinledi.

İzmir’de mandalina üreticileri İyi Tarım Uygulamaları ile üretim yapıyor

İzmir’de İyi Tarım Uygulamaları ile üretim yapan çiftçi sayısı artıyor

Çin’de büyük ölçekli sanayi işletmeler yüzde 3.8 büyüdü

Çin’de kasım ayında büyük ölçekli sanayi işletmelerinin katma değerinin yıllık yüzde 2,2 arttığı bildirildi.

2. Eloto Pazarındayıllık 6.2 Milyon Beklentisi

• MASFED Genel Başkanı Aydın Erkoç: “Sıfır araç arzında yaşanan sorunlar çözülmedikçe, ikinciel araç fiyatları yükselmeye devam edecektir”

EGO’dan Avrupa’nın En Büyük Doğal Gaz Dolum İstasyonu

EGO Genel Müdürlüğü, Sincan’da bulunan 5. Bölge Otobüs İşletme Şube Müdürlüğünde yer alan CNG’li otobüsler için doğal gaz yakıt dolum tesisini yenileyerek hizmete açtı.

İnşaatta, Güven ve Beklenti Artmıyor

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB), her ay merakla beklenen inşaat ile bağlantılı imalat ve hizmet sektörlerindeki mevcut durum ile beklenen gelişmeleri gösteren “Hazır Beton Endeksi” 2022 Kasım Ayı Raporu’nu açıkladı.

Başkan Sadıkoğlu: Esnafımızın, Tüccarımızın Ve Sanayicimizin Gür Sesi Olmaya Devam Edeceğiz

Malatya TSO Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, “Bizlere iletilen tüm sorunların çözümü için çatı kuruluşumuz TOBB ve ilgili kurumlarla dirsek teması halindeyiz.

Zeytin Zeytinyağı Sektörü 2022/23 Sezonunu Değerlendirecek

Türkiye’de tüm zeytin ve zeytinyağı ihracatçılarının çatı kuruluşu Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği, sektörün 2022/23 sezonunu ve başarılı geçen İspanya ticaret heyetini “Zeytin ve Zeytinyağı Sektör Buluşması”nda değerlendirecek.

Toplam 1356 haber.