Ekonomi

Ekonomi Haberleri

EİB 9 ülkeye tarım ihracatını 500 milyon dolara çıkaracak

Ege’nin tarım ihracatı 10 milyar dolara fuarlarla ulaşacak

Başkan Sadıkoğlu: 2023 Yılına Artan İhracatla Başladık

2023 yılının ilk ihracat rakamı olan Ocak ayı ihracat rakamları açıklandı.

Başkan Büyükkılıç’tan Sarıoğlan’a 50 Milyon Tl’lik Yatırım

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Sarıoğlan ilçesinde birçok yatırımı hayata geçirirken, fen işlerinden kırsal ve tarımsal hizmetlere kadar ilçeye yaklaşık 50 milyon TL’lik yatırım gerçekleştirdi.

Malatya TSO üyelerine TARSİM’in yenilikleri anlatıldı

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen TARSİM Poliçe Uygulamaları Bilgilendirme Toplantısı’nda konuşan Malatya TSO Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, oda üyelerine seslenerek “Lütfen, sorunlarınız ne olursa olsun meslek komiteniz aracılığıyla bize taşıyın” dedi.

Çin’in kamu bütçesi gelirleri 20 trilyon yuanı aştı

Yetkili makamlar tarafından açıklanan resmi veriler, Çin’in 2022 kamu bütçesi gelirlerinin yıl bazında yüzde 0,6 oranında artarak takriben 20 trilyon 370 milyar yuana (yaklaşık 3 trilyon 10 milyar dolara) ulaştığını gösteriyor.

MÜSİAD Sameks 2023’te De Pozitif Seyrini Sürdürüyor

Sameks Bileşik Endeksi 10 Yıldır Piyasalara Güven Aşılıyor

Halk Kart’ın Ocak Ayı Tutarları Hesaplara Yatırıldı

2023 Yılı Halk Kart Tutarlarının İlki Hesaplara Yatırıldı

Çin'de Bahar Bayramı'nda 225 milyon seyahat gerçekleşti

Çin'de 7 günlük Bahar Bayramı tatilinde demir yolu, kara yolu, hava yolu ile deniz ve nehirler üzerinden gerçekleşen toplam seyahat sayısının 225 milyon 638 bine ulaştığı açıklandı.

İhracatçılar, Uzakdoğu Ve Güney Asya’ya Malezya’dan Açılacak

Malezya’ya ihracatta hedef 1 milyar dolar

Genel Başkan Asmalı: Doğal Gaza Yapılan İndirimler Enflasyonla Mücadelede Önemli Bir Rol Oynayacak

MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı doğal gaza yapılan indirimler ile ilgili bir açıklama yaptı

2022’de inşaa edilen gemilerin yüzde 47’sinde Çin imzası var

Resmi verilere göre Çin gemi inşaat sektörü 2022 sonu itibarıyla, hem üretim hem de alınan siparişler bakımından en büyük paylara sahip olarak yine dünya klasmanının ilk sırasında yer almayı sürdürdü.

Otomotivde Aralık Bereketi

2’nci el piyasada otomobil satışları Aralık’ta 764 bin 329 adetle en yüksek sayıya, böylece yılın tümünde toplam satışlar 6 milyon 396 bin 191’e ulaştı.

Cumhuriyetin 100. Yılında 1 Milyar 400 Milyon Dolar İhracat Hedefi Koydu

Ege Bölgesi’nde üretilen lezzetleri dünyanın dört bir tarafına ulaştırarak 5 yıldır üst üste ihracat rekorları kıran, 2022 yılında yüzde 6 artışla 1 milyar 250 milyon dolar dövizi Türkiye’ye kazandıran Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği, İzmir ekonomi basınıyla bir araya geldiği “Basın Toplantısı”nda 2023 hedeflerini açıkladı.

Çin’de altın üretimi yüzde 13 artarken tüketimde düşüş yaşandı

China Gold Association (CGA) tarafından yayınlanan verilere göre 2022 yılında ülkenin altın üretimi yüzde 13 artışla 372 bin tona ulaştı.

Başkanı Ayhan Maliyet Artışları Türkiye’nin Dış Ticarette Rekabet Gücünü Azaltmaktadır.

Türkiye İktisadi Girişim ve İş Ahlakı Derneği – İGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Karahan yaptığı açıklamada; son bir yılda enerjide emtiada ve işgücünde yaşanan yüksek fiyat artışlarına istinaden döviz kurunun yatay seyretmesi; rekabetçi döviz kurunun olmaması dış ticarette Türkiye’nin rekabet gücünü azaltmaktadır.

Hazır giyim sektörü 2023’ün ikinci yarısından umutlu

Hazırgiyim sektörü: Sürdürülebilirlikle ilgili güncel bir destek paketi açıklanmalı

Çin’de lüks otomobile olan talep artıyor

Otomotiv satışında liderliği elinde bulunduran Çin’de, iç talepte yaşanan yükselişe bağlı olarak lüks araç satışlarında patlama yaşanıyor.

Başkan Şarlak KGF Desteklerine İlişkin Değerlendirmelerde Bulundu

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Malatya Şube Başkanı Mustafa Şarlak, ekonominin zor günlerden geçtiği bu dönemde finansmana erişimin zor olduğunu Kredi Garanti Fonu (KGF) destekleri kapsamında esnaf ve sanatkârlara 250 milyar lirayı bulacak bir ödeneğin çıkmasının son derece memnuniyet verici olduğunu belirtti.

2022 yılında Çin’de perakende satış hacmi 6.4 trilyon dolara ulaştı

Çin Ticaret Bakan Yardımcısı Sheng Qiuping, 2022 yılında ülkede gerçekleştirilen perakende satış hacminin 44 trilyon yuanı (yaklaşık 6 trilyon 470 milyar dolar) bulduğunu belirtti.

Toplam 1350 haber.