Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Malatya Heyeti Yüz Yüze Türkiye Esnaf Buluşmasına Katıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Esnafa destek paketini 50 milyar TL ilave ile 150 milyar TL'ye çıkarıyoruz' diyerek müjdeyi verdi.

Çin Güney Havayolları Guangzhou-İstanbul arası direkt uçuş başlattı

CNN tarafından yayınlanan habere göre, Çin Güney Havayolları bugün Guangzhou-İstanbul arası direkt uçuşları başlattı.

Malatya Tabip Odası Yönetiminden Başkan Evren'e Ziyaret

Malatya Tabipler Odası Başkanı M. Sezai Demirel ve Yönetim Kurulu üyeleri Malatya Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatif Başkanı, TESKOMB Bölge Başkan Vekili Ali Evren'i makamında ziyaret etti.

Çinlilerin yurt dışına çıkmaya başlaması dünya ekonomisine güç katacak

Reuters haber ajansının bildirdiğine göre, 8 Ocak’tan itibaren, Çin’in KOVID-19 salgınıyla mücadele tedbirlerini daha da gevşetmesiyle birlikte çok sayıda Çin vatandaşı, giderek yaklaşan Bahar Bayramı tatilinde yabancı ülkelerde seyahat yapabilecek.

Türkiye’nin sigortacılık istatistikleri açıklandı

Türkiye’de sigorta hizmetlerine olan eğilim ve bakış, başta ekonomi olmak üzere birçok farklı sebebe bağlı olarak değişkenlik göstermeye devam ediyor.

Kadınlar Hem Kazanıyor Hem Sosyalleşiyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin üretici kadınlara destek vermek ve üretici kadın emeğinin görünürlüğünü artırmak için hayata geçirdiği ‘Üretici Kadın Stantları’, kent genelinde faaliyet göstermeye devam ediyor.

Şarlak: Gayemiz Ülkemizin Dört Bir Yanında Ülke Ekonomimize Katkı Sunmak

Malatya ASKON'dan 100 Milyon Dolar İhracat

Çin’in e-ticaret devi Meituan, yeni yıl için dijital yuan hazırlıyor

Çin Merkez Bankası tarafından geliştirilen dijital yuan’ın yeni yılda daha fazla kullanımı planlanıyor. Ülkenin en büyük elektronik ticaret şirketlerinden Meituan, önümüzdeki ‘tavşan yılı’ kutlamaları için yeni jeton armağan etme yöntem ve şekilleri açıkladı.

ABB. Shanghai’de tam otomatik robot fabrikası açtı

Dünyaca tanınmış bir İsveç-İsviçre grubu olup merkezi Zürih’te bulunan ABB, Shanghai’nin Kangqiao mevkiinde tamamen otomatikleştirilmiş ve esnek bir robot fabrikası açtı.

Başkan Sadıkoğlu: 6 Puanlık Prim Desteği Yeniden Hayata Geçirilmeli

Malatya TSO Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, işverenin üzerindeki maliyet yükünün düşürülmesi için 6 puanlık sigorta primi işveren desteğine her zamankinden daha fazla ihtiyaç olduğunu belirterek, desteğinin yeniden hayata geçirilmesini talep etti.

DSİ Olarak Ülkemizin 2023 Hedefleri Doğrultusunda Çalışıyoruz

Ülkemizin en büyük yatırımcı kamu kuruluşlarından birisi olan Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü Ülkemizin 2023 Hedefleri Doğrultusunda Yatırım Yapmaya Devam Ediyor.

EİB’ten 2022 yılında 18 milyar 294 milyon dolar ihracat

Sanayi ihracatı 10 milyar doları aştı, tarım ihracatı 7 milyar dolara koşuyor

Çinlilerin yeni yıl tatili harcamaları 3 milyar doları geçti

Çin’de 31 Aralık-2 Ocak günlerini kapsayan 2023 yeni yıl tatilinde yıllık bazda yüzde 0,44 artışla 52 milyon 713 bin 400 kişinin ülke genelinde gezdiği bildirildi.

Türk İklimlendirme Sektörü 2022 Yılını 6,7 Milyar Dolar İhracat ile Kapattı

Türk İklimlendirme Sektörü, 2022 yılını bir önceki yıla göre yüzde 7,9 artışla 6 milyar 680 milyon dolarlık ihracat büyüklüğü ile kapattı.

Keskin, 'Bu Şart ve İmkanlarla Esnaflık Yapmak Ateşten Gömleğe Dönüştü'

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, esnaf ve sanatkarları ziyaret ederek, talep ve sorunlarını dinledi.

Başkan Sadıkoğlu: Tüm Zamanların En Yüksek İhracatını Gerçekleştirdik

Malatya’dan 2022 yılında bir önceki yıla göre yüzde 7 artışla 455 milyon dolar ihracat gerçekleştirildi.

Xinjiang sınır kapısından Avrupa’ya giden tren sayısı 7 bini geçti

Kuzeybatı Çin’deki Xinjiang Özerk Uygur Bölgesi’nde yer alan sınır istasyonu Horgos, yerel demiryolu yetkililerinin açıklamasına göre, 2022 yılı içinde 7 binden fazla Çin-Avrupa yük trenine işlem yaptı.

2023 yılında ihracatta mevcudu korumak başarı olacak

2022 yılı Ukrayna ve Rusya savaşı, enerji krizi, resesyon ihtimali, ekonomik belirsizlik nedeniyle hem küresel ekonomi için bir dönüm noktası hem de ekonomik krizin Türkiye’nin merkezine yerleştiği bir yıldı.

Çin, iç tüketimi artırmak için kritik sektörleri teşvik kararı aldı

Çin Ticaret Bakanlığı Sözcüsü, yurtiçi tüketimi yeniden hareketlendirmeye ve büyütmeye ve aynı zamanda da tüketimin ülkenin ekonomik kalkınmasındaki temel rolünü sürekli geliştirmeye yönelik önlemler açıkladı.

Toplam 1356 haber.