Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Kara kış desteği 56 milyon lirayı aştı

İzmir Büyükşehir Belediyesi kara kış destekleri kapsamında gıdadan nakdi yardıma, giysiden ısınmaya kadar tüm temel ihtiyaçlar için 56 milyon 264 bin liralık yardım yaptı.

Ayakkabı Sektörü 2022’ye 1 Milyar Dolarlık İhracat Rekoru Ve Yüzde 23’lük Büyüme İle Girdi

Ayakkabı sektörü Ocak – Aralık 2021 tarihleri arasında 1 milyar dolarlık kritik eşiği geçip rekor seviye ulaşırken, 2022 yılına yüzde 23’lük bir büyüme oranıyla girdi.

Pestisitle mücadele döngüsel ekonomi eylem planında öncelikli alan olarak görülmeli

AB Yeşil Mutabakat ile pestisit kullanımının 2030’a kadar yüzde 50, gübre kullanımının yüzde 20, antimikrobiyal kullanımının ise yüzde 50 oranında azaltılmasını hedefliyor.

Türkiye'nin meyve sebze ve mamulleri ihracatının yüzde 23'ü Ege'den yapıldı

2023 yılına 1,5 milyar dolar ihracat hedefi koydular

Büyükşehir Meclisinden Öğrencilere Jest

Öğrencilere yapılan ulaşım hizmetinde indirim yapılması adına, öğrenci abonman kartlarında yeni tarife ile eski tarife arasındaki farkın Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanmasına karar verildi.

Büyükkılıç Hızlı Trenimizin İhalesi Sonuçlandı

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, “Hızlı trenimizin ihalesi yapıldı ve sonuçlandı. Güçlü bir konsorsiyum açıklandı.

Büyükşehir’den Esnafa 30 Milyon Tl Destek

Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, toplu taşıma esnafına yönelik yeni bir desteğin daha müjdesini verdi.

Fiyat Düşüşleri 1 Ay İçerisinde İkinci Ele Yansıyabilir

Döviz kurlarında yaşanan değişimler ile birlikte otomotiv sektöründe düşük ÖTV bandında kalan araçların sayısı giderek azalmıştı.

Türk deri sektörü 2 milyar dolar ihracat hedefliyor

2021 yılında tarihinde ilk kez 1 milyar dolar barajını geçen Türk ayakkabı sektörü ve saraciye sektörü sektörün dünyadaki en prestijli buluşma adresi “Expo Riva Schuh & Garda Bags Fuarı”na 83 firmayla çıkarma yapmaya hazırlanıyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Destekliyor Kadın Çiftçiler Üretiyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi bir yandan ‘kadın dostu’ uygulamalarını sürdürürken bir yandan da yerli kadın çiftçilere ekonomik yönden katkı sağlayarak üretimden kopmamalarını sağlıyor.

KOSGEB’in Hızlı Destek Programına başvuru nasıl yapılır?

Malatya TSO Eğitim Akademisi’nde konuşan KOSGEB Malatya Müdürü Murat Seki, salgından etkilenen mikro ve küçük işletmelerin KOSGEB’in Hızlı Destek Programından nasıl faydalanacağını anlattı.

Büyükşehir’den Yeni Bir Hamle Yatırım Daha: Yavru Alabalık Üretim Tesisi

Erzurum Büyükşehir Belediyesi kentte balıkçılık sektörünü yakından ilgilendiren yeni bir tesisi daha hayata geçirdi.

Büyükşehir’le 2021 Mersin’de Tarımın Yılı Oldu

Büyükşehir Belediyesi, 2021 yılında da hayata geçirdiği projelerle Mersin’de tarımı, hayvancılığı ve çiftçiyi destekleriyle kalkındırdı.

Malatya Akçadağ Suçatı Sulaması Koruyucu Tedbirleri Yapımı İşine Ait Sözleşme İmzalandı

Malatya Akçadağ Suçatı Sulaması Koruyucu Tedbirleri Yapımı işine ait sözleşme, 11.01.2022 tarihinde DSİ 9. Bölge Müdürü Vekili Hacı AKGÜL ile yüklenici Güler İnş. San. ve Tic. Ltd. Şti. arasında imzalandı.

Akaryakıt Zamları E-Ticarete İlgiyi Artırdı

Orta mesafedeki markete özel araçla gidiş geliş maliyeti 20-50 TL’yi bulunca, ücretsiz kargo avantajına sahip online alışverişe ilgi arttı.

Mansur Yavaş Bir Sözünü Daha Tutuyor: Çiftçiye Mazot Desteği

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş seçim öncesi verdiği sözleri birer birer yerine getiriyor.

Aralık Ayında Malatya Havalimanı’nda 49.717 Yolcuya Hizmet Verildi…

T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü, Malatya Havalimanı’nın 2021 yılı Aralık ayına ait hava yolu uçak, yolcu ve yük istatistiklerini açıkladı.

Başkan Zelyurt'tan Malatya ESKKK Başkanı Ali Evren'e Ziyaret

Doğanşehir Belediye Başkanı Durali Zelyurt Kooperatif Başkanı Ali Evren'i makamında ziyaret ederek başarılı çalışmalarından dolayı tebrik etti.

‘DSİ Olarak Vatan Topraklarını İhya Etmeye Devam Ediyoruz’

Tarım ve Orman Bakanlığı, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü 11. Kalkınma Planı ve Tarım Şurası kararları doğrultusunda Bölgesel Kalkınma projeleri olan GAP, KOP, DAP ve DOKAP başta olmak üzere sulama yatırımlarını hızlandırarak verimli topraklarımızın bereketine bereket katmaya, ülkemizi su yatırımları ile ihya etmeye devam ediyor.

Toplam 1342 haber.