Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Battalgazi Belediyesi’nde Hafta Sonu Vezneler Açık Olacak

Battalgazi Belediyesi 2021 yılı Emlak, Çevre Temizlik, İlan Reklam vergileri ve 7326 Sayılı Yapılandırma Kanunu kapsamında borçlarını yapılandıran ve 2.taksit ödemelerini yapmak isteyen vergi mükellefleri için 27-28 Kasım tarihlerinde saat: 08.00-17.00 arasında vezneleri açık tutulacak.

Çin’de sanayi şirketlerinin 10 aylık karı 1.12 trilyon dolara ulaştı

Ulusal İstatistik Bürosu tarafından açıklanan verilere göre, Çin’in ocak-ekim döneminde gerçekleştirdiği sanayi kârı yıllık bazda yüzde 42,2 artarak, 7,16 trilyon yuanı (yaklaşık 1,12 trilyon dolar) buldu.

Doların Yükselişi Reçeteli Ilaçları Vuracak

Sağlık ekonomisi uzmanı Prof. Dr. Onur Başer, “Türkiye’de reçeteli ilaçların yüzde 52’si yurt dışından geliyor. Yerli ilaçların da etken maddeleri ithal. Sağlık Bakanlığı’nın uyguladığı kur ile piyasa kuru arasındaki fark yüzde 200’ü geçti. Çok zor bir dönem olmasını bekliyorum” dedi.

Kayseri Büyükşehir’in 2022 Yılı Bütçesi 1 Milyar 800 Milyon Tl

Kayseri Büyükşehir Belediye Meclisi, Büyükşehir Belediyesi’nin 2022 yılı bütçesini 1 milyar 800 milyon TL olarak onayladı.

Esnafın sorunları Yıldırım'a iletildi

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, esnaf ve sanatkarın yaşamış olduğu sıkıntıları ve beklentilerini AK Parti Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım 'ı ziyaret ederek aktardığını bildirdi.

Çin, cumartesi günü yeni bir havalimanı daha açıyor

Yerel yetkililerin yaptığı açıklamaya göre, Çin’in güneyindeki Guangdong eyaletinin Shaoguan kentinde yeni bir sivil havaalanı cumartesi günü hizmete açılacak.

TOBB Ve Visa’dan Kadın Girişimcilere Pos Cihazı Desteği

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Visa, kadın girişimcilerin satışlarını artırmak amacıyla kart kabulüne geçişlerini kolaylaştırmak üzere POS cihazı desteği sunacağını açıkladı.

Döviz kurları ihracatı durduracak noktaya geldi

Dövizin ateşini düşürmek politikacıların elinde

DSİ Bölge Müdürü Yavuz Müjdeyi Verdi

‘NARMAN ŞEHİTLER BARAJI SULAMASININ SÖZLEŞMESİNİ İMZALADIK’

Çin’de ham çelik üretimi yüzde 23.3 düşüş gösterdi

Çin’de ortalama günlük ham çelik üretimi, geçen ay 2018 yılından bu yana en düşük seviyeyi gördü

Projesi Başlangıç Toplantısı Düzenlendi

Fırat Kalkınma Ajansı (FKA) 2021 Yılı Yönetim Danışmanlığı Teknik Destek Programı kapsamında başarılı bulunarak desteklenen "Malatya Sanayisinin Dijital Dönüşüm Olgunluk Seviyesi ve Verimlilik Analizi" projesinin başlangıç toplantısı gerçekleştirildi.

MODEKO Fuarı ve Ezberbozan tasarımlar İzmir’in mobilya ihracatında katma değeri artıracak

İzmirli mobilyacılar, MODEKO Fuarı’yla ihracata odaklanacak. Ege Mobilya Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği düzenleyeceği Alım Heyeti Organizasyonlarıyla dünyanın dört bir tarafından ithalatçıları, İzmirli mobilya ihracatçılarıyla buluşturacak.

Ege İhracatçı Birlikleri’nin yıllık ihracatı 16 milyar doları aştı

EİB’de sanayi sektörlerinin ihracatı 10 milyar dolara koşuyor

İzmir’e 100 elektrikli otobüs ve 55 midibüs daha geliyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü, 2022 bütçesinin yaklaşık yüzde 40’ını, yeni araç, malzeme, teçhizat alımlarına ve yeni tesislerin yapımına ayırdı.

Türkiye-AB Karma İstişare Komitesi (KİK) 40. Toplantısı İzmir’de gerçekleştirildi.

Türkiye-AB Karma İstişare Komitesi (KİK) 40. Toplantısı İzmir’de gerçekleştirildi.

Vergi Uyuşmazlıklarında İdari Çözüm Yolları

Ankara Vergi Dairesi Başkanı Yüksel Duman, vergi uyuşmazlıkları ve vergi uyuşmazlıklarının çözümü için başvurulan; idari çözüm yollarını ve sonuçlarını değerlendirdi...

MESOB Başkanı Şevket Keskin'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Çağrı

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, 'Piyasadaki ateş sadece esnafı ve vatandaşı yakmaz, herkesi yakar.

Kuşak ve Yol’un yüksek nitelikli inşası dünyaya katkı sağlıyor

2013 sonbaharında Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping, Kazakistan ve Endonezya'ya gerçekleştirdiği ziyaretler sırasında İpek Yolu Ekonomik Kuşağı ve 21. Yüzyıl Deniz İpek Yolu’nun ortak inşası hedeflerini ortaya koydu.

LPG İle Benzin Arasındaki Makas Kapandı

Dünyanın en büyük otogaz tüketicisi ve 4,5 milyonu aşan LPG’li araç sayısıyla dünyada en çok LPG’li aracın bulunduğu ülke konumdaki Türkiye’de son gelen zamlarla LPG ile benzin arasındaki fiyat farkı kapandı.

Toplam 1351 haber.