Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Afrika pazarlarında Bölge İhracatçıları söz sahibi

Güneydoğu Anadolu Bölgesinden Ocak-Eylül 2021 döneminde 171 ülkeye 2 milyar 82 milyon 33 bin dolarlık ihracat gerçekleştirdiğini ifade eden Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mahsum Altunkaya son dönemlerde global bir kriz haline gelen konteyner krizinin aşılması için milli konteyner sisteminin kurulması gerektiğini sözlerine ekledi.

Çin’in kaya gazı üretiminde rekor

Çin’in Fuling Kaya Gazı Havzası’ndaki üretimin 8 Ekim itibarıyla 40 milyar metrekübe ulaştığı bildirildi.

Yeni Baskilliler Derneği’nden Malatya TSO’ya ziyaret

Yeni Baskilliler Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Naci Yağır, derneğin yönetim kurulu üyeleri Mehmet Alpaslan, Levent Ergül, Mehmet Gazi Karakış ve Faruk Titiz ile birlikte Malatya Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti.

Paris İklim Anlaşması TBMM’de kabul edildi

Paris İklim Anlaşması'nın onaylanmasına ilişkin kanun teklifi Meclis Genel Kurulu'nda oy birliğiyle kabul edildi ve Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Hisarcıklıoğlu’ndan Öğrencilere Girişimcilik Ve Liderlik Dersi

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı ve TOBB ETÜ Mütevelli Heyet Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı “Girişimcilik ve Liderlik” dersinde, TOBB ETÜ öğrencileriyle girişimcilik ve başarılı olmanın yolları konusunda görüşlerini paylaştı.

Battalgazi’deki Üreticilere Sertifikalı Arpa Tohumu Dağıtıldı

Yerli tohumu yaşatmak, geleceğe aktarmak ve gelecek nesilleri de sağlıklı gıdaya ulaştırmak için büyük özveri örneği ortaya koyan Battalgazi Belediyesi, paydaşlarıyla birlikte hayata geçirdiği “Battalgazi’de yarınlar için verimli tohumların toprakla buluşması” projesi kapsamında, Karakaş Çiftliği ve Karatepe mahallesindeki üreticilere sertifikalı arpa tohumu dağıtımı gerçekleştirildi.

Mansur Yavaş Turizmcilerle Buluştu

toplum kuruluşları, sektör temsilcileri, iş insanları ve vatandaşlarla görüşerek sorunlarını dinlemeye devam ediyor.

Çin’de yeşil kredi büyüklüğü 2.16 trilyon dolara ulaştı

Çin Merkez Bankası tarafından açıklanan verilere göre, ülkede yeşil finansman alanında çok hızlı bir gelişme yaşanıyor.

Ayakkabı Sektöründen Yeni Rekor!

Eylül ayı ihracat rekoru 91 milyon dolar

ABD Ticaret Temsilcisi Katherine Tai: Çin’le açık şekilde görüşmeye hazırız

ABD Ticaret Temsilcisi Katherine Tai, ilerleyen günlerde Çinli mevkidaşı ile açık şekilde görüşmeye ve birinci faz ticaret anlaşması kapsamında kaydedilen ilerlemeleri masaya yatırmaya hazır olduğunu söyledi.

Başkan Sadıkoğlu İhracat Rakamlarımız Artmaya Devam Ediyor

Malatya’dan Eylül ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 55 artışla 43 milyon 517 bin dolar ihracat gerçekleştirildi.

Xinjiang’da ulaştırmaya 400 milyar yuan yatırım yapılacak

Çin’de 14. Beş Yıllık Plan döneminde Xinjiang Uygur Özerk Bölgesi’ndeki kara yolu inşası projelerine 400 milyar yuan yatırım yapılacağı, kara yolu ağının 220 bin kilometreye uzatılacağı belirtildi.

Ege Bölgesi'nden Eylül ayında 2 milyar 550 milyon dolar ihracat

Türkiye, Eylül ayında 20 milyar 800 milyon dolarlık ihracat performansıyla tarihi bir başarıya imza atarken, Ege Bölgesi Türkiye'nin ihracatına 2 milyar 550 milyon dolarlık katkı sağladı.

Sardis Ödülleri Belli Oldu Başkent Kart’a Altın Ödül Yağdı

Ortak akla değer vererek sosyal sorumluluk projeleri başta olmak üzere vatandaşların hayatını kolaylaştıran birçok yeni uygulamayı hayata geçirmeye devam eden Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın yönetim anlayışı, ulusal ve uluslararası birçok kuruluş tarafından ödüle layık görülüyor.

Halk Kart’ın Eylül Ayı Tutarları Hesaplara Yatırıldı

Halk Kart İçin Toplam 1 Milyon 618 Bin Tl Hesaplara Yatırıldı

Yangın bölgesinde su borçları silindi

Antalya Büyükşehir Belediyesi Temmuz ve Ağustos Aylarında yaşanan yangın felaketinden etkilenen bölgelerdeki 804 abonenin su borcu tamamen silindi. 15 bin 402 abonenin ise borçları 3 ay süre ile ertelendi.

Bakan Dr. Bekir Pakdemirli Değişen İklim Koşullarına Hazırlıklı Olacağız

Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, iklim değişikliğinin tarım alanında etkilerini en aza indirmek için bölgesel sorunları tespit ettiklerini, kaynakları en iyi şekilde kullanarak tarımsal hasılayı artıracak ürün deseni belirleyeceklerini söyledi.

Türkiye kestane ihracatında 50 milyon dolar hedefliyor

Türkiye’de Sonbahar-Kış aylarında sokak lezzetleri arasında en çok sevilenlerin başında gelen, şekerleme, pastacılık ve unlu mamuller sektörlerinde de yoğun olarak kullanılan kestanenin hasatı başladı.

Malatya TSO’da yapılandırma devam ediyor

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası’nda aidat borçlarına yapılandırılma süresi devam ediyor. Oda üyeleri, aidat borçlarını 31 Ekim 2021 tarihine kadar yapılandırabilir.

Toplam 1360 haber.