Ekonomi

Ekonomi Haberleri

İzmir’de okul servisi ücretleri belli oldu

İzmir’de 2021-2022 eğitim ve öğretim yılında geçerli olacak servis ücretleri belirlendi. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin aldığı UKOME kararı doğrultusunda servis ücretlerine yüzde 15 zam geldi.

Başkan Gürkan; Kayısının Çeşitlendirilmesi İçin Projelerimizi Yapıyoruz

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından ‘Kayısının Malatya Ekonomisine Katkısı’ konferansı Büyükşehir Belediyesi Nikâh Sarayı’nda gerçekleştirildi.

Alanya Toptancı Hali’nin yüzde 75’i tamamlandı

Antalya Büyükşehir Belediyesi Alanya Toptancı Hal Kompleksi Projesi inşaatında yüzde 75’lik kısım geçildi. Yaklaşık 100 milyon TL yatırım bedelli projede 159 işyeri yer alacak.

Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar Sektörü İhracatta 8 Milyar Doları Aştı

Gıda ihracatının yüzde 41'ini hububat bakliyat yağlı tohumlar sektörü yaptı

Tibet’te dünyanın en yüksek otoyolu hizmete girdi

4 yıl süren inşaatın ardından tamamlanan Tibet Özerk Bölgesi’nde Nagqu-Lhasa otoyolu bugün hizmet girdi. Bu otoyol deniz seviyesinden yüksekliği bakımından dünyadaki en yüksek otoyol konumunda.

Çin'de Tüketim Temmuz Ayında da Toparlanmaya Devam Ediyor

Çin Ticaret Bakanlığı, ülkede tüketim temposunun birçok sektörde anlamlı bir şekilde yükselmekte olduğunu duyurdu. Bakanlık tarafından açıklanan, Temmuz ayına ait tüketim piyasalarındaki son gelişmeler şu şekilde:

Engelsiz Yaşam Merkezi’nin Elektrik İhtiyacını Güneşten Sağlayacak

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, temiz enerji çalışmaları kapsamında bünyesinde bulundurduğu Engelsiz Yaşam Merkezi’nin çatısına kurduğu güneş enerjisi panelleriyle, binanın enerji ihtiyacını karşılayacak.

Başkan Sadıkoğlu Küçük ölçekli firmaların büyümesinin önünü açtık

Malatya TSO Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, “Malatya Sanayisine büyük ve nitelikli firmaların yatırım yapmasını sağlarken, ilimizde küçük ölçekte üretim yapan ve büyüme arzusu olan firmalarımızın da sanayileşmesinin önünü açtık” dedi.

Temmuzda Çin’in tüm ekonomik göstergeleri büyüdü

Çin ekonomisi, küresel belirsizliklerin yanı sıra ülkede salgın ve sel afetlerinin yarattığı baskılara karşın istikrarlı toparlanma eğilimini temmuz ayında da sürdürdü.

Malatya Merkez Yaygın Göleti Sulaması İnşaatı Çalışamaları Devam Ediyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından Malatya iline yaptığı yatırımlarla ilimizin mümbit topraklarını su ile buluşturmaya, vatandaşlarımıza içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor.

Xinjiang’da ilk 7 ayda turist sayısı 120 milyonu aştı

Çin’in Xinjiang Uygur Özerk Bölgesi’nde yılın ilk 7 ayında ağırlanan turist sayısı, 2019 yılına göre yüzde 8,03 oranında artarak 120 milyon 703 bin 300’e ulaştı.

Andırın’a 65 Milyon Tl’lik Yatırım

Andırın’da muhtar ve vatandaşlarla bir araya gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, “Andırın Millet Konağı’mızı tamamladık.

memuru sevindiren protokol

Başkan Böcek, ‘Emeğe ve alın terine saygımız sonsuz’

Çin’in dış ticaret hacminde yeni rekorlar

Çin Ticaret Bakanlığı’nın internet sitesinde yer alan habere göre, Ocak-Temmuz aylarında Çin’in dış ticareti hızla ve aynı zamanda istikrarlı şekilde gelişti.

Ege’de filizlenen düşünceler tüm Türkiye’ye yayılıyor

EİB GİK vizyonu Genç TİM’e örnek oldu

Keskin’den esnaf ve oda ziyaretleri

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Evren ile esnaf odası başkanları birlikte Turgut Temelli Caddesi, Bakırcılar Çarşısı ve Niyazi Mısri Caddesinin girişindeki esnafları ziyaret ettiler.

Çin’in para politikası salgın öncesine döndü

Çin Halk Bankası (Merkez Bankası) tarafından yayınlanan son raporda, 2021 yılının ilk yarısında para politikasının temelde salgın öncesi normal durumuna döndüğüne dikkat çekildi.

Çin’de lityum iyon pil üretimi 37 milyar doları aştı

Resmi verilere göre, Çin’in lityum iyon pil üretimi, 2021’in ilk yarısında, ülke karbondioksit emisyonlarını en üst düzeye çıkarmak ve karbon nötrlüğü elde etme çalışmalarının bir sonucu olarak yıllık yüzde 60’ın üzerinde arttı.

Çin’in döviz rezervleri 3.2 trilyon doları aştı

Çin’de döviz rezervlerinin temmuz ayının sonu itibarıyla 3,2 trilyon doları aştığı açıklandı.

Toplam 1364 haber.