Sağlık

Sağlık Haberleri

PFAPA Sendromu Hakkında Bilinmesi Gereken 9 Önemli Nokta!

Anne babaları telaşlandıran ve genellikle nasıl davranacaklarını bilemedikleri yüksek ateş, doktora en sık başvurulan sorunlardan biri olarak karşımıza çıkıyor.

Pandemide Gözler Alarm Veriyor!

İki yılı aşkın süredir yaşam alışkanlıklarımızda radikal değişikliklere neden olan Covid-19 pandemi sürecinde bir çok hastalık gibi göz hastalıkları da yaygınlaştı.

Ramazan’da Mide Sorunlarını Önlemenin Yolları

Ramazan’da öğün sayısının azalması ve öğünler arasındaki sürenin uzaması nedeni ile beslenme düzeni tamamen değişiyor.

Ramazanda Kaçınmanız Gereken 8 Hata!

Ramazan ayına sayılı günler kala pek çok evde hazırlıklar başladı.

Çocuklarda Lenf Bezi Büyümesi Masum Olmayabilir!

Tıp dilinde ‘lenfadenopati’ olarak adlandırılan lenf bezi büyümeleri hemen her çocuğun karşılaştığı bir sorun. Vücudun savunma mekanizmalarında önemli işlevler üstlenen lenf bezlerinin büyümelerine ise pek çok etken neden olabiliyor.

Derin Endometriozis Önemli Hastalıklara Neden Olabilir!

Endometriozis ya da toplumda daha çok bilinen adıyla ‘çikolata kisti’, rahim içini oluşturan ve endometrium olarak adlandırılan dokunun bu bölge dışında bulunması durumu olarak tanımlanıyor.

Türk Kızılay Malatya Şubesin’de Bayrak Değişimi

2019 yılında görevi Av. Umut Yalçın'dan devralan Türk Kızılay Malatya Şube Başkanı Ramazan Soylu; gerçekleşen Türk Kızılay Malatya Şubesi Olağan Genel Kurulunda görevi Dr. Harun Kurt'a devretti.

Çocuklarda Epilepsi Hastalığında Tedavi İhmale Gelmez!

Halk arasında ‘sara’ olarak da bilinen epilepsi, beynin bir bölgesindeki hücrelerin ani ve kontrolsüz elektrik sinyali yollamasıyla oluşan ve nöbetlerle kendini gösteren kronik bir hastalık.

MTÜ’de Tıp Bayramı Büyük Bir Coşku ile Kutlandı

Malatya Turgut Özal Üniversitesi tarafından 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla planlanan ve hava muhalefeti nedeni ile ertelenen kutlama programı Rektör Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, Rektör Yardımcıları, Tıp Fakültesi Dekan ve Öğretim Üyeleri ve Tıp Fakültesi öğrencilerinin katılımları ile gerçekleştirildi.

2. Malatya Ulusal Diş Hekimliği Kongresine Büyük İlgi

Malatya Diş Hekimleri Odası tarafından düzenlenen ve Türkiye’nin alanında önde gelen uzman konuşmacıların yer aldığı 2.Malatya Ulusal Diş Hekimliği kongresine çok sayıda hekim ve sağlık çalışanı katıldı.

D vitamini eksikliği ruh sağlığınızı etkileyebilir.

Depresyonunuzun sebebi D vitamini eksikliği olabilir.

Çürük Dişler Fazla Kilo Almanıza Yol Açabilir

Kilo almak günümüzün en önemli sorunlarından biri. Bazı hastalıklar, beslenme ve hareket etme alışkanlıklarımız gibi nedenler, kilo almamıza yol açıyor.

Teknolojinin Yaşlılara Sağladığı 4 Fayda!

Pandemide dijital teknoloji “ilaç” gibi geldi!

‘Diyabetik Ayak’ İhmale Gelmez!

Tüm dünyada ve ülkemizde önemli sağlık problemlerinden biri olan diyabet sinsice ilerleyerek vücudumuzun tüm sistemlerinde hasarlar oluşturabiliyor.

Göz Estetiği Yaptırmadan Önce Dikkat!

Yaklaşık iki yıldır günlük yaşantımızı derinden değiştiren, özellikle maske kullanımını vazgeçilmez kılan Covid-19 pandemisinde, fiziksel ve ruhsal sağlığımızın en belirgin dışa vurumunu gözlerimiz sergiliyor.

Aşırı Tuzun 6 Önemli Zararı!

Günümüzde giderek yaygınlaşan ve genç yaşlarda da görülme sıklığı artan kalp ve damar hastalıklarından inmeye, böbrek yetmezliğinden obeziteye...

12 Adımda Kar Ve Aşırı Soğuktan Korunma Rehberi!

Uzmanların günlerdir uyarıda bulunduğu kar yağışı ve soğuk hava yurdumuzu etkisi altına aldı; çoğu ilimiz adeta beyaza büründü! Trafik kazalarının, düşme sonucu oluşan kırık-çıkıkların ve daha bir dizi sorunların önlenmesi için günler öncesinden tedbirler alındı; alınmaya da devam ediyor.

Çocuklarda Karin Ağrisi ‘Apandisit’ Sinyali Olabilir!

Karın ağrısı çocukluk döneminde en sık yaşanan sorunların başında geliyor. Genellikle idrar yolu enfeksiyonu, kabızlık ve ishal gibi sorunların belirtisi olsa da, bazen hayati tehlikeye neden olabilecek apandisitin de ilk sinyali olabiliyor.

Malatya’nın Vejetaryen Mutfağı Battalgazi’de Yarıştı

Battalgazi Belediyesi tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında düzenlenen ödüllü “Vejetaryen Yemek Yarışması” ile Malatya’nın vejetaryen mutfağı Battalgazi’de yarıştı.

Toplam 1002 haber.