Sağlık

Sağlık Haberleri

Akciğer Kanserinin 6 Önemli Nedeni!

Akciğer kanseri tüm dünyada ve ülkemizde kansere bağlı ölümlerde birinci sırada yer alıyor. Dünyada her yıl yaklaşık 1.6 milyon ve ülkemizde de yaklaşık 30 bin kişi akciğer kanseri nedeniyle hayatını kaybediyor.

Kışın Metabolizmayı Hızlandıran 6 Altın Öneri

Kış aylarında soğuyan havalarla birlikte fiziksel aktivite azaldığından metabolizma yavaşlıyor. Üstüne bir de uzun kış gecelerinde tatlı ve hamur işi gibi yüksek enerjili gıda tüketiminde artış eklendiğinde kilo alımı kaçınılmaz oluyor.

Kronik Ağrılara Etkili Çözüm Tahin Ve Su

Fibromiyalji ağrılarını ortadan kaldırmanın en etkili yolu su diyetiyle birlikte tahin tüketmek olduğunun altını çizen Kardiyoloji Uzmanı Dr. Hamit Çelik, ‘’Fibromiyalji yaşam boyu süren vücutta gezen çeşitli ağrılardır.

Bağışıklık Sistemini Güçlendiren 5 Önemli Beslenme Kuralı!

Soğuk algınlığından gribe, faranjitten bronşite... Havaların soğumasıyla birlikte hastalıklar sıkça kapımızı çalmaya başladı.

Ülkemizde her 5 kişiden biri reflüden yakınıyor!

Reflü günümüzde oldukça sık rastlanan bir hastalık. Öyle ki ülkemizde her 5 kişiden birinin bu hastalıkla mücadele ettiği belirtiliyor.

Beş adımda sağlıklı zayıfla

Türkiye’de 25 milyon, dünyada 2 milyar 300 binden fazla kişi aşırı kilolu. Obezite, küresel halk sağlığı sorunu olarak kabul ediliyor ve Haşimato, kalp-damar, diyabet, hipertansiyon gibi birçok rahatsızlığa davetiye çıkarıyor.

Gürkan: Bugüne Kadar 14 Milyon Liranın Üzerinde Parasal Değeri Olan İlaç Yardımında Bulunduk

Malatya Büyükşehir Belediyesi, Sosyal Belediyeciliğin gerektirdiği gibi vatandaşlara hizmetlerine devam ediyor. Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından 32 farklı noktada toplanan ilaçlar, paydaşlardan İnsani Yardım Derneği (İHH) vasıtasıyla ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor.

Göz Nezlesine Karşı 7 Etkili Öneri!

Halk arasında ‘göz nezlesi’ olarak bilinen ‘adenoviral konjonktivit’, göz enfeksiyonlarının başlıca sebebini oluşturuyor.

Ağız Yaralarında 7 Önemli Neden!

Ağız yaralarını ciddiye alın! Önemsemediğiniz yaralar, bazen… Dikkat! Hayati öneme sahip olabilir!

Kışın Sağlıklı Cilt İçin 10 Altın Öneri

Kış aylarıyla birlikte havaların iyice soğuması ve havadaki nem miktarının azalmasına, pandemi sürecinde kullanımı artan dezenfektanlar da eklendiğinde cildimiz hızla yıpranıyor, bazı cilt hastalıkları kolayca tetiklenebiliyor.

Kalbin içindeki mucize: Mitral kapak

Tüm vücuttan gelen oksijenden fakir kan önce kalbin sağ tarafına gelir, oradan akciğerlere pompalanarak oksijenlenir ve kalbin sol tarafına gelir.

Obezite Tedavisinde Bitkisel İlaçlara Dikkat!

Obezite hastalığının tanısı, Vücut Kütle İndeksi (VKİ) hesaplaması denilen global olarak kullanılan bir yöntem ile konuluyor.

Kalp Hastalığının Bilinmeyen 5 Sinyali

Bacak ağrısı, ödem, mide bulantısı… Günlük yaşamın koşuşturmacasında bazı sağlık sorunlarımız için doktora gitmeyi ihmal edebiliyor, dahası zararsız olduklarını düşünerek farklı gerekçelerle masum bir kılıf bile bulabiliyoruz.

Anne Baba Olmadan Önce Bu Testleri Yaptırın!

Son yıllarda genetik alanındaki hızlı gelişmeler sayesinde, daha önce tanı konulamayan birçok hastalığa günümüzde kesin tanı konulabildiğini biliyor muydunuz? Hatta sadece tanı konulmakla da kalınmıyor, birçok kalıtsal hastalığın tedavi ve takibinde de genetik testler büyük fayda sağlıyor.

Crohn Ve Kolit’in 8 Önemli Belirtisi

Yaklaşık iki yıldır dünyada olduğu gibi ülkemizde de tüm hızıyla devam eden Covid-19 pandemisi sürecinde, Crohn ve Kolit hastaları ‘bağışıklığı baskılayacağı’ düşüncesiyle ilaçlarını kesebiliyorlar.

Kalp, evlat acısına dayanamıyor

Evlat acısı, ebeveynlerin kalbinde fiziksel zarara yol açıyor. Evlat acısı yaşayanlar, ölümü izleyen günlerde artan kalp krizi riski altında. Risk, yıllar boyunca sürebiliyor.

Bebeklerde Kafatası Şekil Bozukluğuna Dikkat!

Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Emre Üregen konu hakkında bilgiler verdi.

Pancarın 6 Önemli Faydası!

Turşusu, şalgamı, çorbası, salatası, yemeği… Canlı kırmızı rengiyle gözümüze, pek çok faydasıyla da sağlığımıza hitap eden pancar, adeta şifa deposu! Yeşil yaprakları demir, A ve C vitamininden oldukça zengin. Yumru ve kök kısmı da folik asit, manganez, potasyum ve posa kaynağı.

Midenizde sorun varsa aslında kalp krizi geçiriyor olabilirsiniz!

Kalp krizinin göğüste ve boyunda ağrı, nefes darlığı ve sersemlik hissi gibi bazı bilinen ve açık belirtileri vardır. Fakat kalp problemlerinin belirtileri bunlardan ibaret değildir.

Toplam 990 haber.