Sağlık

Sağlık Haberleri

Rahim Ağzı Kanseri Hakkında Doğru Sanılan 10 Yanlış!

Rahim ağzı kanseri dünyada en sık görülen kanserler arasında 4. sırada yer alırken, 45 yaş altındaki kadınlarda ise 2. sıraya yükseliyor.

Sürekli Üşümenizin 9 Önemli Nedeni!

Kış aylarında en sık yaşadığımız sorunlardan biri, ‘üşümek’ oluyor.

84 Yaşında Aynı Anda İki Kapalı Ameliyat Oldu, Sağlığına Kavuştu

İzmirde yaşayan ve karın ağrısı şikayeti bulunan 84 yaşındaki Mustafa Gürgör, hem safra kesesi hem de böbreklerinden iki ameliyat birden olarak eski sağlığına kavuştu.

Kötü Annelik Babalık Yoktur Ama Kötü Ebeveynlik Vardır!

Bir bebek dünyaya geldiğinde onu en çok sevebilecek, en çok fayda sağlayacak kişiler kuşkusuz ebeveynleridir. Ebeveynler, ellerindeki olanaklarını çocuklarına faydalı şekilde değerlendirir.

Kış Aylarında Yüzde Sık Görülen 3 Hastalık!

Kış mevsiminde havaların soğuması, rüzgar, hava kirliliği, kapalı ortamlarda daha çok zaman geçirmek, daha az su içilmesi ve terlemenin azalması gibi faktörler cildimize önemli zararlar verebiliyor!

Aşılama Sayesinde Gebelik Şansı Yükseliyor!

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. İhsan Atabay konu hakkında bilgiler verdi.

Çocuğunuzun Ateşi Varsa Kaçınmanız Gereken 5 Önemli Hata!

Kış aylarında özellikle viral enfeksiyonlar sıkça kapımızı çalıyor. Enfeksiyonların en yaygın görülen ve ebeveynlerin yoğun kaygı duymalarına yol açan belirtilerinden biri, ‘yüksek ateş’ oluyor.

Türkiye’yi Etkileyen Kış Koşulları Kan Bağışlarını Da Vurdu

Kızılay, Türkiye’nin birçok bölgesini etkisi altına alan kış koşulların kan bağışlarını da olumsuz etkilemesi üzerine yeni bir kan bağışı kampanyası başlattı.

Bu Kış Dişlerinizi Nasıl Sağlıklı Tutarsınız

Dışarıdaki sıcaklık düştükçe dişleriniz de soğuğu hissediyor. Soğuk havalar, özellikle diş hassasiyeti sorunlarıyla uğraşıyorsanız, dişlerinizde ağrılara neden olabilir.

Bağışıklık Güçlendirici Beslenme Reçetesi!

“Hem havaların soğuması hem de virüslerin artışı ile birlikte bağışıklığımız zayıfladı. Peki, kışa sağlıklı girmenin yolları neler?” İstanbul Okan Üniversitesi Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. İrem Aksoy, kış aylarını sağlıklı geçirmenin tüyolarını paylaştı.

Türk Kızılay Malatya Şubesinden Bimyad’a Teşekkür Belgesi

Türk Kızılay’ı Malatya şubesi Desteklerinden Dolayı Basın İnternet Medya Yayıncılar Genel Merkezine Teşekkür Belgesi Verdi.

Kış Aylarında Zatürreye Dikkat!

Zatürrenin tıbbi adı pnömonidir. Akciğerin iltihabıdır. Bakteri, virüs, mantar gibi çeşitli mikroplarla oluşabilir. En sık görülen, hekime başvurmaya neden olan, en fazla ölüme yol açabilen hastalıklar arasındadır.

Kışın Kuruyan Ciltlere 10 Etkili Öneri!

Cildinizde pullanma ve kepeklenme var mı? En sık bacak bölgelerinde mi oluşuyor bu şikayetleriniz?

Maden Suyunda Doğru Bildiğimiz Yanlışlar

Sağlık açısından birçok faydası bulunan maden suyunun halk arasında doğru bilinen yanlışlar neler? Freşa Gıda Mühendisi Yasin Günaydın doğru bilinen yanlışları şöyle sıraladı

Omıcron Endişesi 93 Ülkede

Tüm dünyayı etkisi altına alan COVID-19 salgınında ikinci yılı geride kalırken, yeni varyantlar endişeleri artırıyor.

Rahim Ağzı Kanseri Riskini Önlemenin 5 Yolu

Dünyada en sık görülen genital kanserlerden biri olan rahim ağzı (serviks) kanseri diğer kanserlerde olduğu gibi erken dönemde belirti vermeyebiliyor.

Obezite Ameliyatı Sonrası 8 Önemli Kural!

Modern çağın salgın hastalığı obezite dünyada olduğu gibi ülkemizde de hızla yaygınlaşıyor.

Ateşi Yok Diye Yanılgıya Düşmeyin!

Son günlerde Covid-19’un yanı sıra nezle, influenza (domuz gribi) ve üst solunum yolu enfeksiyonları hızla yaygınlaşırken, çocuklar her zamankinden fazla risk altında!

Türk Kızılayı 10 Ocak'ta Gazetecilere Teşekkür Belgesi Verdi

Türk Kızılayı Malatya Şubesi tarafından Malatya'da görev yapan basın mensuplarına Kızılaya verdikleri destekten dolayı teşekkür mektubu verildi.

Toplam 991 haber.