Sağlık

Sağlık Haberleri

Diyetisyen Hilal Tekin'den Bağışıklık Sistemini Kuvvetlendiren 5 Altın Kural

Vücut sağlığı açısından her zaman büyük önem taşısa da özellikle pandemi döneminde hayati değer taşıdığını fark ettiğimiz "bağışıklık sistemini" kuvvetlendirmeye başlamak 5 altın kurala dayanıyor.

Saç Dökülmelerinde 4 Etkili Yöntem!

Sağlıklı saç derisinde ortalama 100 bin adet saç yer alıyor ve tararken ya da yıkamaya bağlı olarak günde 100–150 adet saç teli dökülmesi olağan kabul ediliyor.

Erken Teşhisle Rahim Ağzı Kanserinin Tedavisi Mümkün

Rahim ağzı, rahmin yani vajina içine doğru olan uzantısıdır ve serviks olarak da adlandırılır.

Kadın Her Yaşta Beslenmesine Özen Göstermeli

Üsküdar Üniversitesi NPİSTANBUL Beyin Hastanesi Diyetisyen Özden Örkcü, kadın sağlığı için beslenmenin önemine işaret ederek tavsiyelerde bulundu.

Turşu İle Gelen 5 Fayda!

Lahana, karnabahar, kornişon, pancar ve daha niceleri… Lezzetli olmasının yanı sıra önemli bir sağlık kaynağı olan turşu, tüm mevsim, sofralarımızda sıkça yer alıyor.

Koronavirüsün Bilançosu Obeziteli Bireyler İçin Ağır Oldu

Obezite, 21. yüzyılın en önemli sağlık sorunlarından birisi olarak öne çıkıyor. Fazla kilolu ve obeziteli bireylerin sayısı dünyada olduğu gibi Türkiye’de de giderek artış gösteriyor

Beyin Tümörünün 10 Önemli Belirtisi!

Son yıllarda çevremizde giderek daha sık duyar ve karşılaşır olduğumuz beyin tümörü teknolojideki gelişmeler ve hekimlerin tecrübesi sayesinde artık kolaylıkla erken teşhis edilebilir bir hastalık haline geldi.

Kolon Kanserinde 10 Risk Faktörüne Dikkat!

Kolon, kalınbağırsak sindirim sisteminin son bölümünü oluşturuyor. Kolon kanseri ülkemizde en sık görülen kanserler arasında 3. sırada yer alıyor.

Uykusuzluğa Karşı 9 Etkili Öneri

Halk arasında uykusuzluk olarak ifade edilen imsomnia, özellikle son iki yıldır devam eden pandemi sürecinin etkisiyle hızla yaygınlaşıyor.

Çocuklar Neden Yalan Söyler ?

Uzman Klinik Psikolog Müjde Yahşi konu hakkında önemli bilgiler verdi.

Eşrefpaşa Hastanesi’nin ameliyathanesi yeniden hizmete alındı

30 Ekim Depremi’nde zarar gördüğü için kapatılan İzmir Büyükşehir Belediyesi Eşrefpaşa Hastanesi’nde ameliyathanelerin yerine farklı bir blokta yeni bir ameliyathane oluşturuldu. Düzenlemesi tamamlanan ameliyathane hizmete girdi.

Nadir Hastalıkların Sayısı 8 Bine Yaklaşıyor!

Toplumda görülme sıklığı 2.000 kişide 1’den daha düşük olan hastalıklara ‘nadir hastalıklar’ deniliyor. Ancak nadir görülseler de tıbbın birçok branşını doğrudan ilgilendiren bu hastalıkların sayısı yaklaşık 8 bini buluyor ve genel popülasyonun yüzde 5-7’sini etkiliyor.

Mide Kanseri İçin 12 Önemli Risk Faktörü!

Mide kanseri meme, akciğer ve kalın bağırsak kanserlerinden sonra en sık rastlanan 4. kanser türü.

Erkekler! Bu Ürolojik Sorunlara Dikkat!

Erkeklerde testosteron hormonunun azalması nedeniyle ortaya andropoz, kendini unutkanlık, hafıza kaybı, konsantrasyon güçlüğü, uykusuzluk, testislerde küçülme ve kısırlık, libido ve cinsel arzu azalması, sıcak basması, kıllanmada azalma, kemik yoğunluğunun azalması, osteoporoz ve vücut yağında (özellikle göbek bölgesinde) artışla belli ediyor.

10 Milyar Dolarlık Medikal Estetik Sektörü Buluşuyor

Son yıllarda medikal estetik uygulamalarında önemli atılımlar yapan Türkiye dünya beşinciliğine ve Avrupa birinciliğine yükseldi. Medikal estetik hem Türkiye’de hem dünyada, sağlıklı bir yaşam için ihtiyaç haline geldi

Yeşilyurt Kızılay'da Olağan Genel Kurul 

Türk Kızılayı Yeşilyurt Şubesi 2. genel kurulu yapıldı. Genel kurulda mevcut başkan Dr.Dilek Korkmaz yeniden seçilerek güven tazeledi.

COVID-19 Aşı Kalp ve Damar Sistemine Zarar Verir Mi?

“Günümüzde altta yatan sağlık sorunu olan hastalarda da COVID-19 aşısı ve daha birçok aşı uygulanmakta. Ama bu bahsedilen aşılar kalp hastalığı olan veya kardiyovasküler risk faktörleri taşıyan kişiler için güvenilir ve emin sayılabilir mi?” diyen İstanbul Okan Üniversitesi Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Süha Çetin, önemli bilgiler verdi.

Mersin Büyükşehir’den ‘Hasta Nakil Ambulansı’ Hizmeti

Mersin Büyükşehir Belediyesi, hastalara yönelik verdiği ambulans hizmeti ile göz dolduruyor. Mersin merkez ve kırsalda toplam 16 adet ‘Hasta Nakil Ambulansı’ ile hizmet veren Büyükşehir, nakil işlemlerini alanında uzman sağlık personelinin refakatinde gerçekleştiriyor.

Yalnızlık Duygusuna Karşı 6 Etkili Öneri!

Son iki yıldır tüm dünyayla birlikte ülkemizi de derinden etkileyen Covid-19 pandemisi yalnızlık hissini hızla artırıyor.

Toplam 1002 haber.