Sağlık

Sağlık Haberleri

Türk Kızılay Genel Kurulunda 4 Malatya’lı yer aldı.

Türk Kızılay 103. Olağan Genel Kurulu 14 Mayıs 2022 Cumartesi günü Ankara ilinde gerçekleştirildi.

Aşırı Aktif Mesaneye Dikkat!

Aniden geldiği ve ertelemekte güçlük çektiğiniz için genellikle tuvalete koşma ihtiyacı mı hissediyorsunuz?

Yorgunluğa Yol Açan 7 Beslenme Hatası

Son günlerde yorgunluktan şikayet edenlerin sayısı giderek artıyor. Günlük yaşantınızda enerjinizi düşüren, mutsuzluk hissine yol açan yorgunluğun altında kronik bir hastalık yatmıyorsa, beslenme ve yaşam biçiminizi gözden geçirmenizde fayda var.

Düzenli Egzersizin Sağlığa 6 Önemli Faydası!

Yürümek, yüzmek, bisiklete binmek, dans etmek, ip atlamak hatta evde temizlik yapmak… Tüm bu fiziksel aktiviteler, vücudun hareket ederek enerji harcamasını sağlıyor.

Obezite Nedir? Dereceleri Nelerdir? Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Çetin Altunal konu hakkında bilgiler verdi.

Vakıf Haftası Etkinlikleri bu yıl 9-15 Mayıs tarihlerinde gerçekleşecek

Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen Vakıf Haftası Etkinlikleri bu yıl 9-15 Mayıs tarihlerinde gerçekleşecek.

Yumurtalık Kanserinin 7 Önemli Sinyali!

Dünyada kadın kanserleri arasında 7. sırada yer alan yumurtalık kanseri, özellikle gelişmekte olan ülkelerde, 40 yaş üstü kadınlarda meme kanserinden sonra 2. sırada görülüyor.

Talasemi Hakkında En Çok Merak Edilen 7 Soru

Aşırı halsizlik, çarpıntı, çabuk yorulma, deride koyulaşma, gelişme geriliği… Halk arasında ‘Akdeniz anemisi’ olarak bilinen talasemi hastalığının en sık görülen belirtilerinden birkaçı…

Nezle Ya Da Sinüzit Sandığınız Aslında Bahar Alerjisi Olabilir!

Bahar mevsimi ile güneşin yüzünü göstermesi ve doğanın canlanarak çiçeklerin açması, pek çok kişi için olumlu etkileri beraberinde getirirken, kimileri için kabusa dönüşebiliyor!

Ramazan Bayramı’nda Çok Sayıda İnsan Kalp Krizi Problemi Yaşayacak!

Ramazan’ın bitmesi ile yeni sürece metabolizmamız daha rahat nasıl uyum sağlayabilir? “Bu Ramazan Bayramı’nda üzülerek söylüyorum ki çok sayıda insan kalp krizi ile ilgili problemler yaşayacak.

Gözde Sağlık Grubu yatırımlarına ara vermedi

Gözde Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkan Vekili Dr. İbrahim Karaman, “Dünyanın ev ülkemizin içinde bulunduğu olumsuz koşullara rağmen Gözde Grubu yatırımları ile büyümesine devam etmektedir.” Dedi.

Az Uyumanın Birçok Zararı Var! Az Uyku Kilo Aldırıyor mu?

Diyetisyen Pınar Demirkaya konu hakkında bilgiler verdi.

Bayramda Sağlıklı Beslenmenin 7 Kuralı!

Ramazanın sona ermesi ve bayramda hızla normal yeme düzenine geçilmesi, ister istemez ölçünün kaçırılmasına yol açabiliyor.

Gözde Sağlık Grubu Yatırımlarına Ara Vermedi'

Gözde Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkan Vekili Dr. İbrahim Karaman, 'Dünyanın ev ülkemizin içinde bulunduğu olumsuz koşullara rağmen Gözde Grubu yatırımları ile büyümesine devam etmektedir.' Dedi.

Sağlıklı Bayram Tatlıları İçin Altın Öneriler

Şekerpare, kadayıf, revani, baklava… Bayram sofralarını süsleyen, misafirlere ikram edilen tatlılardan sadece birkaçı…

Küçük Bir Kesi, Büyük Fayda!

En sık görülen kanserler arasında yer alan akciğer kanserinin adını duymak bile insanı korkutmaya yetiyor. Dünyada her yıl 2 milyondan fazla, ülkemizde de 40 bin kişi, sigaranın en önemli risk faktörü olduğu ‘akciğer kanseri’ tanısı alıyor.

Hemşerilerimizle Ne Kadar Gurur Duysak ve Övünsek Azdır

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Malatya İş İnsanları Derneği (MİAD)’nin Kızılay ile birlikte yaptıkları projenin bilgilendirme toplantısına katıldı.

Endometriozis Anneliğe Engel Olmasın!

Rahmin içini döşeyen hücrelerin çeşitli etkenlerle rahim dışında yerleşerek büyümeleri endometriozis, toplumdaki bilinen adıyla ‘çikolata kisti’ olarak tanımlanıyor.

Prof. Dr. Yılmaz, Birlikteliğimiz, Başarımızın Kaynağıdır

Sağlık hizmetlerinin ancak bir ekip ruhuyla hareket edildiği taktirde hedeflenen başarıya ulaşılabilir gerçeğini ispatlarcasına İnönü Üniversitesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı tüm çalışanların katılımıyla iftar programında bir araya geldi.

Toplam 974 haber.