Sağlık

Sağlık Haberleri

Obezite Nedir? Dereceleri Nelerdir? Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Çetin Altunal konu hakkında bilgiler verdi.

Vakıf Haftası Etkinlikleri bu yıl 9-15 Mayıs tarihlerinde gerçekleşecek

Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen Vakıf Haftası Etkinlikleri bu yıl 9-15 Mayıs tarihlerinde gerçekleşecek.

Yumurtalık Kanserinin 7 Önemli Sinyali!

Dünyada kadın kanserleri arasında 7. sırada yer alan yumurtalık kanseri, özellikle gelişmekte olan ülkelerde, 40 yaş üstü kadınlarda meme kanserinden sonra 2. sırada görülüyor.

Talasemi Hakkında En Çok Merak Edilen 7 Soru

Aşırı halsizlik, çarpıntı, çabuk yorulma, deride koyulaşma, gelişme geriliği… Halk arasında ‘Akdeniz anemisi’ olarak bilinen talasemi hastalığının en sık görülen belirtilerinden birkaçı…

Nezle Ya Da Sinüzit Sandığınız Aslında Bahar Alerjisi Olabilir!

Bahar mevsimi ile güneşin yüzünü göstermesi ve doğanın canlanarak çiçeklerin açması, pek çok kişi için olumlu etkileri beraberinde getirirken, kimileri için kabusa dönüşebiliyor!

Ramazan Bayramı’nda Çok Sayıda İnsan Kalp Krizi Problemi Yaşayacak!

Ramazan’ın bitmesi ile yeni sürece metabolizmamız daha rahat nasıl uyum sağlayabilir? “Bu Ramazan Bayramı’nda üzülerek söylüyorum ki çok sayıda insan kalp krizi ile ilgili problemler yaşayacak.

Gözde Sağlık Grubu yatırımlarına ara vermedi

Gözde Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkan Vekili Dr. İbrahim Karaman, “Dünyanın ev ülkemizin içinde bulunduğu olumsuz koşullara rağmen Gözde Grubu yatırımları ile büyümesine devam etmektedir.” Dedi.

Az Uyumanın Birçok Zararı Var! Az Uyku Kilo Aldırıyor mu?

Diyetisyen Pınar Demirkaya konu hakkında bilgiler verdi.

Bayramda Sağlıklı Beslenmenin 7 Kuralı!

Ramazanın sona ermesi ve bayramda hızla normal yeme düzenine geçilmesi, ister istemez ölçünün kaçırılmasına yol açabiliyor.

Gözde Sağlık Grubu Yatırımlarına Ara Vermedi'

Gözde Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkan Vekili Dr. İbrahim Karaman, 'Dünyanın ev ülkemizin içinde bulunduğu olumsuz koşullara rağmen Gözde Grubu yatırımları ile büyümesine devam etmektedir.' Dedi.

Sağlıklı Bayram Tatlıları İçin Altın Öneriler

Şekerpare, kadayıf, revani, baklava… Bayram sofralarını süsleyen, misafirlere ikram edilen tatlılardan sadece birkaçı…

Küçük Bir Kesi, Büyük Fayda!

En sık görülen kanserler arasında yer alan akciğer kanserinin adını duymak bile insanı korkutmaya yetiyor. Dünyada her yıl 2 milyondan fazla, ülkemizde de 40 bin kişi, sigaranın en önemli risk faktörü olduğu ‘akciğer kanseri’ tanısı alıyor.

Hemşerilerimizle Ne Kadar Gurur Duysak ve Övünsek Azdır

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Malatya İş İnsanları Derneği (MİAD)’nin Kızılay ile birlikte yaptıkları projenin bilgilendirme toplantısına katıldı.

Endometriozis Anneliğe Engel Olmasın!

Rahmin içini döşeyen hücrelerin çeşitli etkenlerle rahim dışında yerleşerek büyümeleri endometriozis, toplumdaki bilinen adıyla ‘çikolata kisti’ olarak tanımlanıyor.

Prof. Dr. Yılmaz, Birlikteliğimiz, Başarımızın Kaynağıdır

Sağlık hizmetlerinin ancak bir ekip ruhuyla hareket edildiği taktirde hedeflenen başarıya ulaşılabilir gerçeğini ispatlarcasına İnönü Üniversitesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı tüm çalışanların katılımıyla iftar programında bir araya geldi.

Primer Progresif Afazi Hastalığının 3 Önemli Belirtisi!

Son günlerde en çok konuşulan hastalıklardan biri, ünlü oyuncu Bruce Willis’in artık aktörlüğü sürdüremeyecek olmasına yol açan Primer Progresif Afazi (PPA) hastalığı oldu.

Gırtlak Kanserinde 3 Erken Sinyale Dikkat!

Ülkemizde her 100 bin kişiden ortalama 5’inde görülen gırtlak kanseri, gırtlağın iç yüzeyini döşeyen hücrelerin kontrolsüzce çoğalarak tümör halini alması sonucu oluşuyor.

Oruç tutanlar egzersiz yaparken nelere dikkat etmeli?

Üsküdar Üniversitesi NPİSTANBUL Beyin Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Doç. Dr. Nihal Özaras, Ramazan ayında en çok merak edilenler arasında yer alan egzersiz konusu hakkında görüşlerini ve tavsiyelerini paylaştı.

Çocuk Beslenmesinde İdeal Ölçüler!

Sağlıklı çocuklar yetiştirmede sağlıklı ve dengeli beslenme şüphesiz kritik önem taşıyor. Gelin görün ki bunun bilincinde olmasına rağmen pek çok anne baba için çocuklarına sebze başta olmak üzere sağlıklı yiyecekler yedirmek deveye hendek atlatmaktan zor olabiliyor.

Toplam 989 haber.