Sağlık

Sağlık Haberleri

Prof. Dr. Recep Bentli den müjde

Malatya Sağlık İl Müdürü Prof. Dr. Recep Bentli sosyal medya hesabında yaptığı açıklamada 12 kişilik bir basınç odası hizmete açılmıştır müjdesini verdi.

Kalp Ameliyatları Daha Küçük Kesilerle Yapılabiliyor

Modern çağın yaşam ve beslenme alışkanlıkları tüm sağlık sistemimizi olumsuz etkiliyor. Ancak aşırı hareketsizlik, fazla kilo, diyabet, yağlı beslenme gibi faktörlerin kalbi besleyen atardamarlarda tıkanmaya yol açması, kalp krizine neden olduğu için hayati risk taşıyor.

Portakalı Tüketmenin 7 Önemli Kuralı!

“Portakalı tüketmenin de kuralı mı olurmuş!” demeyin. Zira doğal C vitamini kaynaklarından biri olarak bağışıklığı güçlendirici etkisiyle öne çıkan, kışın sağlık deposu portakalı tüketirken bazı kurallara dikkat etmek gerekiyor.

Dikkat! Kalp krizinde hayat kurtarıyor!

Kalp damar hastalıkları tüm dünyada ve ülkemizde en önde gelen ölüm nedeni olmaya devam ediyor. Öyle ki Türkiye’de her yıl 200 bin kişinin ölümüne yol açıyor.

Öksürük ve Göğüs Ağrısı Şikayetlerinizin Nedeni Plörezi Olabilir!

Derin bir nefes aldığınızda keskin bir göğüs ağrısı ile kendini belli edebilen plörezi nedir? Belirtileri ve tedavisi hakkında bilinmesi gerekenleri İstanbul Okan Üniversitesi Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Doç Dr. Fidan Yıldız, sizler için anlattı.

Bayılmaya Yol Açan 8 Etken!

Bazen nedeni ani gelen bir ölüm haberinde yaşanan şok oluyor… Bazen de herhangi bir olayda duyulan aşırı korku veya geçirilen sinir krizleri…

Alzaymır Hastlalarına Piyano Eğitimiyle Hafıza Jimnastiği!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne (GBB) bağlı Moral Evi’nde tedavi gören alzaymır hastaları, piyano eğitimi alarak hafıza jimnastiği yapıyor, unutkanlık problemini müzik terapisiyle yavaşlatıyor.

Büyükşehir Belediyesi 1830 Yaşlı Vatandaşa Evde Bakım Hizmeti Veriyor

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından ‘YADES’ projesi kapsamında 65 yaş ve üzeri yaşlılardan bakıma ve yardıma muhtaç olanların sosyal entegrasyonunun sağlanmasına yönelik çalışmalar hızla devam ediyor.

Organları 3 Kişiye Can Oldu!

3 organın 3 hastaya umut olması acılarımızı hafifletti

Maski’den Kızılay’a Kan Desteği

Müdürlüğü, Türk Kızılay’ının kan bağışı çağrısına duyarsız kalmadı.

Covıd’den Korunmada 6 Önemli Kural!

Yüzyılın salgın hastalığı Covid-19 nedeniyle olağanüstü günlerden geçtiğimiz bu süreçte, öğrencilerin sınıfta dikkat etmesi gereken kurallar da kritik önem taşıyor.

Yeni Yılda Yenilenmenin 12 Püf Noktası!

2022 yılına girmeye sayılı günler kaldı… Hemen hepimiz; heyecan, mutluluk, hüzün, pişmanlık ve umutla geçen yılımızın değerlendirmesini yapıyoruz...

Covıd-19 Aşıları Hakkında Doğru Sanılan 8 Yanlış!

nyada ilk vakanın görülmesinden itibaren ikinci yılını doldurmak üzere olduğumuz Covid-19 pandemisinde toplam vaka sayısı 282 milyona, Covid-19 nedeniyle hayatını kaybeden kişi sayısı da yaklaşık 5,5 milyona yaklaşmış durumda.

Erciyes’e Kış Tatili İçin Gelen İkinci Turist Kafilesi Ukrayna Oldu

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Erciyes A.Ş. tarafından işletilen Türkiye’nin incisi Erciyes Kayak Merkezi’nde tatil yapmak üzere kente gelen ikinci turist kafilesi Ukraynalılar oldu.

Geçer Sandığımız Burun Akıntıları Alerji Olabilir!

Burun Akıntısı Alerji Belirtisi Midir? Alerjilerin pek çok belirtiler vardır. Bunlar arasında en sık karşılaşılan belirtilerden biri de burun akıntısıdır.

Diş Eti Hastalığı, Erken Doğum Riskini Artırabilir!

Ağız ve diş sağlığı, hayatın her döneminde tüm vücut sistemlerini etkileyen bir rol oynuyor. Ancak kadınlar için öyle bir dönem var ki sağlıklı bir diş ve diş eti, hem kendileri hem de kucaklarına almaya hazırlandıkları bebekleri için önem taşıyor.

Dünyada Bir İlk: 210 Ülkede Yoga Olimpiyat Oyunları Gerçekleşti

İnsanlık Tarihinde İlk Defa Türkiye’de Olimpiyat Ateşi Yakıldı!

Böbrek Kanseri Riskini Artıran 8 Önemli Neden

Çalışırken varlığının farkına bile varmadığımız organlarımızın başında böbrekler geliyor. Vücudumuzun hormonal düzeninin sağlanmasından toksinlerden arındırılmasına kadar birçok görevi bulunan böbreklerde gelişen kanser, başlangıçta belirti vermeden sessizce ilerliyor.

Hamilelik Sonrası Dönemde Çiftlerin Birbirini Anlayabilmesinin Yolu Konuşmaktan Geçiyor

Aileye yeni bir üyenin katılması, o döneme kadar sadece eş görevini üstlenen çiftlere annelik ve babalık rollerini de yüklüyor. Bebekle birlikte yeni bir uyum dönemi yaşayan çiftler, kimi zaman bu yeni düzene uyum sağlamakta sorun yaşıyor, bu durum da ilişkilerini etkileyebiliyor. DoktorTakvimi.com uzmanlarından Psk. Gizay Nur Kepen, bebek sahibi olan çiftlere ilişkilerini sağlam tutmak için önemli ipuçları veriyor.

Toplam 991 haber.