Sağlık

Sağlık Haberleri

Gençlik İpi Yaşlanmanın Etkilerini Siliyor

İlerleyen yaş, genetik ve çevresel faktörler, yanlış beslenme alışkanlıkları, sigara kullanımı, az su tüketimi gibi etkenler cilt yaşlanmasına ve yüzde sarkmalara neden olabiliyor.

Karpuz Tüketirken 6 Kurala Dikkat!

Sindirim sisteminin sağlıklı çalışmasına destek oluyor… Kalp ve kanser hastalıklarından korunmada fayda sağlıyor…

Bingöl: Sağlık çalışanlarına vefa borcunuz var

Sağlık-Sen Malatya İl Başkanı Mehmet Bingöl 30 Haziran 2022 yılında sona erecek olan Sağlık çalışanlarının ücretsiz ulaşım hakkının devam etmesi gerektiğini belirterek” Sayın Cumhurbaşkanımızdan beklentimiz bu hakkın sürekli olarak uzatılmasıdır” dedi.

Kızılay Bin 400 Aileye Yardım Yaptı.

Kızılay Malatya Şube Başkanı Dr. Harun Kurt, 2020 yılında yaşanan deprem nedeniyle ilimizde depremden etkilenen ve gelir durumu iyi olmayan bin 400 aileye Kurban Bayramı öncesinde 500’er liralık alış veriş kartı dağıtıldığını bildirdi.

Yaz Aylarında Bu 4 Tehlikeye Dikkat!

Yaz mevsimi tüm güzellikleriyle gelse de hava sıcaklıklarındaki artış ile tatil sezonunun açılması nedeniyle doğada ve denizde daha fazla zaman geçirmemiz, birtakım tehlikeleri de beraberinde getiriyor.

Erişkin Skolyozu Hakkında En Sık Sorulan 6 Soru!

Fazla kilolar, hareketsizlik, yanlış duruş ve oturuş, hatta aşırı topuklu ya da babet ayakkabılar giymek… Günümüzde gerek sağlıksız yaşam tarzı, gerekse ilerleyen yaş gibi etkenlerle erişkin skolyozu giderek yaygınlaşıyor.

Hekime Gitmeye Çekiniliyor, Oysa Tedavi Mümkün!

Psikolojik ve fiziksel sorunlar, gelenekler, ilaçlar, yetiştirilme tarzı, çiftler arası sorunlar… Toplumumuzda tedavi için hekime gitmeye çekinilen, hatta pek çok kişinin kendisine bile itiraf etmeyerek çıkmaza girebildiği cinsel sorunlar, boşanmalara da yol açabiliyor.

Yaz mevsiminde Mineral Kaybına Karşı Doğal Maden Suyu Tüketin

Sağlıklı bir yaşam için hayatımızın her döneminde yeterli sıvı tüketimi vücudumuz için hayati öneme sahip. Özellikle yaz aylarının gelmesiyle vücuttan atılan sıvıyı yerine koyabilmek gerekiyor.

Gözlerimizi Tehdit Eden 7 Hatalı Alışkanlık!

Güneş sağlığımız üzerinde önemli faydalar sağlasa da, yaz aylarında yeryüzüne daha yoğun ve dik gelen zararlı UV ışınları cildimizin yanı sıra gözlerimizi de tehdit ediyor.

Aşırı Kaygı ve Stres Bağışıklığı Olumsuz Etkiliyor!

Dr. Mesut Ayyıldız konu hakkında bilgiler verdi.

Yazın Kilo Vermenin 8 Etkili Yolu!

Yaz aylarında artan sıcaklıklarla kıyafetlerin incelip kiloların ortaya çıkması pek çok kişide acil kilo verme isteğini beraberinde getiriyor.

Sinsi Hastalık Hipertansiyon

Hipertansiyon, kalp ve damar hastalıkları gibi rahatsızlıkların en önemli risk faktörlerinden biridir.

MASKİ Personelleri Kan Bağışında Bulundu

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü personelleri belirli aralıklarla kan vermeye devam ediyor.

Kadınlarda Bu Hastalığa Dikkat !

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op.Dr.Esra Demir Yüzer konu hakkında bilgiler verdi.

Astım Hastalarının Kâbusu Sıcak Havalar Geldi!

İstanbul Okan Üniversitesi Hastanesi Çocuk Alerjisi ve İmmünoloji Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Akçay, son günlerde ülke genelinde hâkim olan nemli ve sıcak havaların, spesifik olarak astım hastalığı başta olmak üzere solunum yolu rahatsızlıklarına sahip hastalar adına oldukça risk taşıdığını ve dikkat edilmesi gereken önemli noktalar olduğunu belirtti.

Boyundaki Şişlikler Ne Zaman Tehlikelidir ?

Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Yavuz Selim Yıldırım konu hakkında önemli bilgiler verdi.

Bu Sendrom Anneliğe Engel Olmasın!

Toplumda ‘yumurta tembelliği’ olarak bilinen ve her ay olması beklenen yumurtlamanın gerçekleşememesi sonucu gelişen Polikistik Over Sendromu, üreme çağındaki kadınlarda en sık görülen hormonal bozuklukların başında yer alıyor.

Unutkanlığa İyi Gelen Besinler

Diyetisyen Salih Gürel konu hakkında önemli bilgiler verdi.

Bentli: Kene ısırmasını hafife almayınız

Malatya İl Sağlık Müdürü Prof.Dr. Recep Bentlı yaz aylarında artan kene ısırmasının hafife alınmamasını gerektiğini söyledi.

Toplam 989 haber.