Sağlık

Sağlık Haberleri

‘Sepsis’e Karşı 10 Etkili Önlem!

Yaklaşık iki buçuk yıldır dünyayı kasıp kavuran pandemi sürecinde, yoğun bakımlardaki ölümlerin yaklaşık yüzde 95’inin sepsisten kaynaklandığını biliyor muydunuz?

Günde 1 Adet Taze İncir Tüketirseniz!

Sonbaharda son demlerini yaşayan taze incir antioksidan kaynağı olması, yüksek posa içeriği, zengin vitamin ve mineralleri sayesinde vücuda sayısız fayda sağlıyor.

Uzun Süre Oturmak Bel Ağrısına Neden Oluyor !

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Doç.Dr.Ahmet İnanır konu hakkında önemli bilgiler verdi.

Menopozun Olumsuz Etkilerini Azaltan 10 Adım

Temel cinsiyet hormonlarından biri olan ve ‘kadınlık hormonu’ olarak da bilinen östrojenin azalmasıyla birlikte kadınlar yaşamlarının farklı bir evresine adım atıyor.

Tüp Bebek Tedavisinde Doğru Bilinen 5 Yanlış

Kadın Hastalıkları,Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op.Dr.Numan Bayazıt konu hakkında önemli bilgiler verdi.

Fazla Çay Ve Kahve Tüketimi Çarpıntıya Neden Oluyor !

Heyecanlandığımızda, korktuğumuzda veya önemli bir haber aldığımızda hepimiz kalp atışlarımızdaki hızlanmayı hissetmişizdir.

Hamilelik Döneminde Bu Değişimlere Dikkat!

İstanbul Okan Üniversitesi Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Gökçenur Gönenç, hamilelik döneminde meydana gelen fizyolojik değişimleri anne adaylarına açıklayarak, önerilerde bulundu.

Kanserin 7 Belirtisine Dikkat !

Medikal Onkolog Doç.Dr.Nilay Şengül Samancı konu hakkında önemli bilgiler verdi.

Meme Kanserinde Doğru Sanılan 10 Yanlış!

Genetik faktörler, çevresel etkenler ve sağlıksız yaşam tarzı günümüzde meme kanserinin görülme sıklığını artırıyor.

Kalça Sikişma Sendromu Hakkinda Bilinmesi Gereken 5 Önemli Nokta!

Şiddetli kasık ağrısı, oturup kalkarken, çömelirken keskin ve batıcı bir ağrı ya da kalçanızı hareket ettirdiğinizde bir tıklama, kilitleme sesi…

Beyin Sisi İle Mücadele İçin Sağlıklı Beslenmenin Önemi!

Uzman Diyetisyen Zehra Bora Kara konu hakkında bilgiler verdi.

Bu Belirtilerden En Az 4 Tanesi Varsa…

Birdenbire başlıyor, giderek alevleniyor, kısa sürede de şiddeti en yüksek düzeye ulaşıyor!

Serebral Palsi Hakkında Bilinmesi Gereken 3 Önemli Nokta!

Halk arasında ‘beyin felci’ olarak adlandırılan Serebral Palsi, çocukların beyninde görülen hasar nedeniyle kas ve vücut hareketlerinin etkilenmesiyle ortaya çıkıyor.

Sonbaharı Sağlıklı Geçirmenizi Sağlayacak 7 Etkili Önlem!

Sonbaharla birlikte havaların soğumaya başlaması, okulların açılması ve kapalı mekanlarda daha fazla zaman geçirilmesiyle solunum yolları enfeksiyonları daha sık görülmeye başlandı.

Ozon Tedavisi Birçok Hastalığa İyi Geliyor !

Uzun yıllardır kullanılan tamamlayıcı bir tedavi yöntemi olan Ozon tedavisi hastalıkların önlenmesinde ve hastalıkların tedavisinde önemli rol oynamaktadır.Dr. Bülent Uluer konu hakkında bilgiler verdi.

Boğaz Ağrısına Karşı 12 Etkili Öneri!

Boğazda kaşınma, yanma, batma, gıcıklanma, yabancı cisim hissi… Besinleri yutmakta güçlük çekmek… Boğaz ağrısı, pek çok hastalığın en yaygın görülen ve ilk hissedilen belirtilerinden birini oluşturuyor.

Ünlü Oyuncu Can Gürzap Sağlığına Kavuştu!

Prof. Dr. Altuğ Tuncer, uzmanlığı ve tecrübesiyle 888. vakasını gerçekleştirdi. 888. hastası; ekranların ve sahnelerin sevilen yüzü başarılı tiyatrocu Can Gürzap oldu.

Karaciğerdeki Sinsi Tehlikeye Dikkat!

Yediklerimizi vücudumuzun kullanabileceği besin maddelerine çeviriyor… Protein, kan pıhtılaştıran faktörler, enzimler, hormonlar ve proteinlerin üretiminde rol oynuyor… Ve daha pek çok görev üstleniyor.

Böbreğini Bağışlamak İsterken At Nalı Böbrek Olduğunu Öğrendi!

Zakire Kuğu (43) ve Adem Kuğu (43) 25 yıllık evliler. İstanbul Ümraniye’de yaşamakta olan Kuğu çifti, 3 yıldır böbrek yetmezliği ile mücadele ediyordu. 11 aydır diyalize giren Zakire Kuğu’ya bağış eşi Adem Kuğu’dan geldi.

Toplam 989 haber.