Sağlık

Sağlık Haberleri

Dikkat! ‘Vitamin Takviyesi Yapayım’ Derken!..

Unutkanlık, halsizlik, odaklanamama, anksiyete… Bugünlerde pek çok kişi bu tür sorunlardan şikayetçi. Günlük yaşantıyı olumsuz etkileyen ve yaşam konforunu azaltan bu şikayetlerin altında birçok neden yatabiliyor.

Çocuklarda Kalbe Zarar Veren Beslenme Hataları!

Sağlıksız beslenme, hareketsizlik, obezite, yetersiz uyku ve stres derken kalp hastalıkları son yıllarda çocuklarda da giderek yaygınlaşıyor.

Fiziksel Aktivite Kanser ve Yayılım Riskini Azaltıyor !

Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Salim Balin konu hakkında bilgiler verdi.

Çinli araştırmacılar, kanser araştırmalarında çığır açacak bir buluşa imza attı

Çinli bilim insanlarının hücreden hücreye etkileşimini aydınlatan yeni bir buluş ortaya koyduğu ve bu yeni buluşu açıklayan bir tezin ‘Science’ dergisinde bugün yayımlanacağı bildirildi.

Vertigo Tedavisinde ‘Manevra’ Yöntemi

Dünya başıma yıkılıyor zannettim… Etrafımdaki her şey bir anda alt üst oldu… Sanki yer ayağımın altından kayıyor gibi… Genellikle bulantı eşlik ediyor, bazen de kusma… Bu şikayetler ülkemizde her 100 kişiden 3’ünde görülen baş dönmesi, tıbbi adıyla ‘vertigo’nun en sık yol açtığı sorunlardan.

70 ülkeden diş hekimliği öğrencileri KKTC’de buluşacak!

Dünya genelinde 70 ülkeden 200 binden fazla diş hekimliği öğrencisini temsil eden Uluslararası Diş Hekimliği Öğrencileri Birliği’nin (IADS) 69. Yarıyıl Kongresi, 19-24 Şubat tarihleri arasında Kuzey Kıbrıs Diş Hekimliği Öğrenci Birliği (NCADS) ev sahipliğinde yapılacak.

Annelik Şansını Düşüren 10 Önemli Neden!

Hamile kalmak her zaman düşündüğümüz kadar kolay olmayabiliyor. Zira, pek çok faktör üreme sağlığını olumsuz etkileyerek ‘infertilite’ sorununa yol açabiliyor.

Beyin Pili’ Tedavisi Hakkında En Çok Merak Edilen 8 Soru!

Beynin hareket ilgili özelleşmiş merkezlerindeki bazı hücrelerde oluşan hasarlar veya bu kontrolün gerçekleşmesinde görev alan nörotransmitter adlı iletiyi sağlayan maddelerin yetersiz üretimi sonucunda kişiler hareket kabiliyeti ile kontrolünü yitirebiliyor.

Duygusal Açlık Mı Yoksa İnsülin Direnci Mi ?

Uzman Diyetisyen Melike Çetintaş konu hakkında önemli bilgiler verdi.

Çinli uzmandan uyarı: “Salgının erken dönemde ve hızla kontrol edilmesi kritik önem taşıyor”

Ülke genelindeki KOVID-19 vakalarında son günlerde görülen artış üzerine bir açıklama yapan Çin Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi Uzmanı Wang Liping, salgının erken dönemde ve hızlı bir şekilde kontrol edilmesinin salgınla mücadeledeki en kritik nokta olduğunu söyledi.

Beyin Sisi Hakkında Bilinmesi Gereken 4 Önemli Nokta!

Zihniniz eskisi kadar berrak değil mi? Unutkanlık sorunları yaşıyor, bir şeye odaklanamıyor musunuz?

Gözde Bulanık Görme Ve Işık Hassasiyetine Dikkat !

Gözde ışık hassasiyeti,hafif bulanık görme ve bulanıklığın fazla olmasıyla kendini belli eden Katarakt mutlaka tedavi edilmesi gereken bir sorundur.Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Eyüp Özcan konu hakkında bilgiler verdi.

Çocuklarda Miyopi Riski Artıyor!

Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 pandemisiyle birlikte C (Covid) kuşağı çocukların ilgi alanları ve öğrenme şekilleri, önceki kuşaklardan tamamen farklılaşarak, dijitalleşiyor.

Kalça Kireçlenmesine Dikkat !

Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op.Dr.Alperen Korucu konu hakkında önemli bilgiler verdi.

Kışın Cildi Korumanın 8 Etkili Yolu!

Havaların iyice soğuduğu bugünlerde sonbahar ve kış aylarının kendine özgü olumsuz şartları cildimizi her zamankinden fazla yıprandırıyor.

Gözlerde Katarakt Sorunu Çocukları da Etkiliyor! Nelere Dikkat Edilmeli?

Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Şeyda Atabay konu hakkında bilgiler verdi.

Influenza Hakkında Bilinmesi Gereken 7 Önemli Nokta!

Havaların iyice soğuduğu bugünlerde virüsler de tam anlamıyla kol geziyor! Özellikle kapalı ortamlarda bulaş riskinin çok kolay olması nedeniyle çocukların en sık karşılaştığı hastalıkların başında Influenza (A) yani domuz gribi geliyor.

Akciğer Kanseri Ameliyatında Tek Kesi Dönemi

Akciğer kanseri, dünyada olduğu gibi ülkemizde de kanserden ölümler arasında ilk sırada yer alıyor.

Yanlış Uyku Pozisyonu Ağrılara Neden Olabiliyor !

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Doç.Dr.Ahmet İnanır konu hakkında önemli bilgiler verdi.

Toplam 983 haber.