Sağlık

Sağlık Haberleri

Diyabete Karşı 9 Etkili Önlem

Sinsice ilerliyor, belirtileri günlük işleri engellemediğinden önemsenmiyor.

Geniz Eti Büyümesinin Tedavisinde Gecikmeyin!

Çocukluk döneminde normal sayılabilen kimi durumlar aslında önemli bir sağlık sorununa işaret edebiliyor.

Aşı Kaygısı Olanlara Motivasyonel Yaklaşım Önemli

Üsküdar Üniversitesi NP Feneryolu Tıp Merkezi Psikiyatri Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Barış Önen Ünsalver, aşı kaygısıyla aşıyla ortaya çıkan psikofizyolojik belirtilere ilişkin bilgi verdi.

Kayıp Dişler Sosyal Yaşamı Etkiliyor!

Diş Hekimi Zeki Aksu konu hakkında bilgiler verdi.

Kanser Hastalarına Tedavi Sonrası Bakım Merkezi’nin Temeli Atılıyor

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, tüm vatandaşlardan dua alacak uluslararası alanda ‘Hospice’ diye bilinen ‘Kanser Hastalarına Tedavi Sonrası Bakım Merkezi’ projesinin temelini Pazartesi günü atıyor.

Evlenince Kilo Almamak İçin 10 Altın Öneri!

Yaklaşık birbuçuk yıldır devam eden Covid-19 pandemisinde gerek hareketsizlik gerekse beslenme alışkanlıklarının değişmesi nedeniyle kilo alımı hızlandı.

Diyabet Tükenmişliğine Dikkat!

Diyabet Koçu Neslihan Sipahi konu hakkında bilgiler verdi.

Güneş Yanığına Karşı 12 Etkili Öneri!

Ciltte kızarıklık, şişlik, su kabarcıkları, kaşıntı, ağrı… Genellikle hassas ciltlerde oluşan güneş yanığı, yaz mevsiminde sıkça görülen cilt problemlerinde ilk sıralarda yer alıyor.

Karpuz – Peynir İkilisine Dikkat!

Yaz aylarında beslenmenin değişmez ikilisi karpuz-peynir... Karpuzun serinleten lezzeti, protein yönünden zengin peynirle bir araya gelince, tatlı-tuzlu dengesini oluşturuyor.

Ünlü Cerrah Gözde Sağlık Grubu ile anlaştı

Yaklaşık 22 yıldır Malatya İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi’nde görev yapan Kalp ve Damar Cerrahı Prof. Dr. Bektaş Battaloğlu, artık Gözde Sağlık Grubu bünyesinde hasta kabulüne devam edecek.

Mansur Yavaş Aşı Olmayı İhmal Etmeyelim

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Covid-19 salgını nedeniyle artan vaka sayısına dikkat çekerek, Başkentlileri aşı olmaya davet etti.

Baş Dönmesinde Bu Sinyallere Dikkat!

Çevremdeki her şey dönüyor… Dengemi yitiriyorum, sanki düşecekmişim gibi hisse kapılıyorum… Hareket ederken görüntüleri sabitleyemiyorum…

Hamilelikte En Sık Rastlanan 7 Şikayet!

Bir buçuk yılı aşkın süredir devam eden Covid-19 pandemisi anne adaylarındaki endişeyi katladı. Öyle ki hamilelik sürecinde yaşanan en küçük şikayetler bile “Ya bebeğime bir şey olursa?” korkusuyla çok daha fazla kaygıya ve strese yol açabiliyor.

Afetler Sadece Evlerimizi Değil Psikolojimizi de Yıpratıyor!

Afetlerin Yetişkin Ruh Sağlığı Üzerindeki Etkileri

Palyatif Bakım Merkezi hizmete girdi

Eşrefpaşa Hastanesi'nden yaşamlara dokunan hizmet

Çin’de Kovid-19’lu bir anne üçüz doğurdu

Çin’in Yunnan eyaleti sağlık komisyonu Perşembe günü, ülkenin güneybatısındaki sınır kenti Ruili’de Kovid-19’lu bir kadının bir ihtisas hastanesinin karantina bölümünde üçüz doğurduğunu söyledi.

Kızılay Sel Bölgelerinde Yardım Çalışmalarına Başladı

Kızılay, Sinop Ayancık, Bartın Ulus ve Kastamonu Azdavay ilçelerinde meydana gelen sel ve su baskınlarından dolayı bölgeye uzman ekiplerini gönderdi.

Sporda Kaybettiğiniz Enerjinizi Meyve Suyuyla Geri Kazanın

Sağlıklı bir yaşam için sporu hayatımıza katmamız gerektiğini belirten uzmanlar, yapılan egzersizlerin ardından kaybedilen enerji ve minerallerin bir bardak meyve suyu içerek geri kazanılabileceğini vurguluyor.

Başkan Soyer, üçüncü doz aşısını oldu

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, dün üçüncü doz aşısını oldu.

Toplam 990 haber.