Gündem

Gündem Haberleri

Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Mete’ye Başkan Gürkan’dan Hayırlı Olsun Ziyareti

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Malatya Cumhuriyet Başsavcılığına atanan Ömer Mete’ye hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Başkan Sadıkoğlu’ndan Vali Yazıcı’ya Hayırlı Olsun Ziyareti

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, MTSO Yönetim Kurulu Üyeleri ve Meclis Üyeleri ile Malatya Valiliği'ne atanan Ersin Yazıcı’yı makamında ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerini iletti.

Vali Ersin Yazıcı Konteyner Ve Rönesans Konteyner Yaşam Kent 1 Yaşam Alanlarını Ziyaret Etti.

Vali Ersin Yazıcı, 6 Şubat depremler sonrası evleri yıkılan ve ağır hasar gören vatandaşlarımızın yerleştiği Samanköy Konteyner ve Rönesans Konteyner Yaşam Kent 1 yaşam alanlarını ziyaret etti.

Malatya'da yıkım sahasında hiçbir şekilde enkaz ayrıştırması yapılmayacak

Malatya Valiliği'nin kamuoyuna yaptığı açıklama da yer alan karar şu şekilde; "Yıkımı gerçekleştiren firmalar tarafından yıkım sahasında hiçbir şekilde enkaz ayrıştırması yapılmayıp, geçici depolama sahalarında ayrıştırma yapılacaktır."

Yılın En Yoğun Katılımlı Aşure Programı AKÇADAĞDER Ailesinden

Malatya'nın önemli aktif sivil toplum Kuruluşlarından Akçadağ Dayanışma Derneği Genel Merkezi yine önemli bir organizasyona imza atarak Geleneksel Aşure programıyla 2023 yılının en kalabalık programını gerçekleştirdi.

Vali Ersin Yazıcı Doğanşehir İlçesini Ziyaret Etti

Vali Yazıcı, 6 Şubat depremlerinden sonra İlimizde depremden en çok etkilenen ilçesi olan Doğanşehir ilçesinde, Doğanşehir Devlet Hastanesi Kriz Merkezinde depremlerle ilgili brifing aldı.

Vali Yazıcı'dan ilk ziyaret çarşı esnafına

Malatya Valiliği görevine 2 gün önce başlayan Vali Ersin Yazıcı, şehir merkezinde ilk ziyaretini esnaflara yaptı.

Keskin'den Genel Sekreter Okyay'a Hayırlı olsun Ziyareti

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Latif Okyay'ı ziyaret ederek, yeni görevinde başarılar diledi.

Keskin'den Vali Yazıcı'ya hayırlı olsun ziyareti

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, Malatya Valisi olarak göreve başlayan Vali Ersin Yazıcı'ya hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Orman Yangınlarına Gönüllü Kalkanı

Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı Orman Genel Müdürlüğünün (OGM) orman yangınlarıyla mücadeleyi güçlendirmek amacıyla başlattığı ‘Orman yangın gönüllüsü’ uygulamasında sayı 118 bini buldu.

Jandarma Minik Gönüllere Dokunuyor

Malatya İl J.K.lığı Aile İçi Şiddetle Mücadele ve Çocuk Kısım Amirliği ekipleri 6 Şubat depremlerini yaşayan Malatya'da konteynırlarda kalan depremzede çocukları ziyaret ederek çeşitli hediyeler dağıtarak çocuklarla eğlenceli oyunlar oynayıp vakit geçirmelerini sağlıyorlar.

Malatyalı Abdülhâlik Gucdüvani Türbesi: Özbekistan'ın manevi ziyaretgâhı

Aslen Malatyalı olan ve Orta Asya sûfîliğinin gelişmesinde büyük rol oynayan Hâcegân silsilesinin kurucusu Abdülhâliḳ Gucdüvani hazretlerinin Özbekistan’daki türbesi, ülkeyi ziyaret edenlerin uğrak noktası olarak dikkat çekiyor.

Vali Ersin Yazıcı Malatya’da Görevine Başladı

9 Ağustos 2023 tarihli 2023/376 sayılı Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Antalya Valisi iken İlimize atanan Vali Ersin Yazıcı Malatya Valiliğindeki görevine başladı.

Sümer Polis Karakolu Yeni Yerinde Hizmet Verecek

Malatya Büyükşehir Belediyesi İl Emniyet Müdürlüğü ile yaptığı protokol çerçevesinde inşaatına başladığı Sümer Polis Karakolu kısa süre sonra yeni yerinde hizmet vermeye başlayacak.

Küresel İklim Değişikliğinin Arıcılık Üzerindeki Etkileri Mercek Altına Alındı

Tarım ve Orman Bakanlığı, küresel iklim değişikliğinin arıcılık üzerindeki sosyo-ekonomik ve kültürel etkilerini araştırmak, arı işletmelerinin iklim değişikliğine uyumuna yönelik politika önerileri geliştirmek için proje başlattı.

4 Bin 630 Yangın Havuz Ve Göleti Alevlerle Mücadelede Etkin Rol Oynuyor

Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı Orman Genel Müdürlüğünün (OGM) yangınlara karşı hassas ormanlık alanlara inşa ettiği ülke genelindeki 4 bin 630 yangın havuz ve göleti, helikopterler ile arazözlerin alevlere müdahale için ihtiyaç duyduğu suyun temininde büyük katkı sağlıyor.

Malatya'da içme suyu normale döndü

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, 10 Ağustos’ta yaşanan Malatya merkezli 5.3 şiddetindeki depremin ardından şehri besleyen Gündüzbey Kaptaj Tesisi içme suyu ana kaynağından oluşan bulanıklığın hızla temizlendiğini ve suyun içilebilir hale geldiğini duyurdu.

Tarım Ve Orman Bakanlığı Yaban Hayvanlarına Can Suyu Oluyor

Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğünce, küresel iklim değişikliğinin de etkisiyle artan sıcak havalarda yaban hayvanlarının su ihtiyacını karşılamak üzere tedbirler alınıyor.

Vali Şahin Malatya'ya Veda Etti

Son yayımlanan Valiler Kararnamesi ile Antalya'ya atanan Vali Hulusi Şahin'e, Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından veda programı düzenlendi.

Toplam 2317 haber.