Yerel

Yerel Haberleri

Emniyet ve Büyükşehir İzmir trafiği için güçlerini birleştirdi Güvenli ve akıcı trafik için İzmir’e EDS geliyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kent trafiğinin daha güvenli ve daha hızlı seyretmesi için İzmir İl Emniyet Müdürlüğü ile güç birliği yaparak Elektronik Denetleme Sistemi’ni hayata geçirmeye hazırlanıyor.

Büyükşehir Aşhanesi’nden 4 Milyon Paket Yemek Çıktı

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde, Mersin merkez ve Tarsus’ta hizmet veren Aşhanelerde pişen 4 milyon paketi aşan yemek, vatandaşların sofralarına ulaştı.

Halk Kart Sahiplerine Yeni Yılda Müjde

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin dar gelirli vatandaşlara yönelik en önemli hizmetlerinden biri olan Halk Kart’ın tutarları artırıldı. 2023 yılı ile birlikte adeta müjde gibi gelen tutar artırımı, vatandaşların içini rahatlattı.

Öğrenci Abonman Uygulamasında Yeni Dönem

Ankara Büyükşehir Belediyesinin öğrenci dostu uygulamalarından biri olan toplu taşımada öğrenci abonmanı işlemleri artık https://www.ankarakart.com.tr/ internet sitesi üzerinden ve EGO Cep’te uygulamasından online olarak yapılabilecek.

Oğuzeli Biyogaz Tesisi Karbon Finansmanından Yararlanacak

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Oğuzeli Biyogaz Tesisi’nde sağlanan sera gazı emisyon azaltımının Global Carbon Council (GCC) sertifikalandırılması süreci başladı.

Atmalılar Derneğinin Genel Kurulu Yapıldı

Malatya'da faaliyet gösteren Atmalılar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin 13. Genel Kurulunda Mehmet Ali Başıböyük yeniden başkanlığa seçildi.

Estram 18 Yılda 600 Milyonu Aşkın Yolcu Taşıdı

Her gün taşıdığı binlerce yolcu ile Eskişehir’de toplu taşımanın kalbi olan ESTRAM, işletime başladığı 24 Aralık 2004’ten bugüne kadar 600 milyonu aşkın yolcu taşıyarak 18’inci yılında yeni bir rekora koştu.

Battalgazi'de Çarşıbaşı Rekreasyon Proje'sinin Startı Verildi

Kişi başı düzenlenmiş yeşil alan miktarı ve ayrıcalıklı yaşam alanlarının giderek arttığı Medeniyetin Kalbi Battalgazi'de dev bir proje daha hayata geçiriliyor.

Hedef: Daha Modern Bir Ankara İtfaiyesi

Ankara Büyükşehir Belediyesi, kaynaklarını Başkentlilerin acil çözüm bekleyen sorunlarını çözmek ve ihtiyaçlarını karşılamak için kullanıyor.

Türk- Kore Dostluk Parkı Hazırlıkları Devam Ediyor

Türk-Kore Kültür İletişim Derneği Başkanı Yong Durk Park ve Güney Koreli Seramik Sanatçısı Prof. Kim Yong-Moon, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin kardeş şehri olan Güney Kore Paju şehri ile birlikte yapacağı tematik park için Başkan Büyükerşen’e teknik bir ziyaret gerçekleştirdi.

Battalgazi’deki Derme Deresi Rekreasyon Çalışmaları Sürüyor

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder’in vizyon projelerinden bir tanesi olan ve ilçenin estetiğine estetik güzelliğine ise güzellik katacak Derme Deresi Rekreasyon Projesinde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

Elazığ Belediyesi Kış Hazırlıklarını Tamamladı

Elazığ Belediyesi kış hazırlıkları kapsamında kar yağışı sonrasında buzlanma ve don olaylarına karşı gerekli hazırlıklarını tamamladı.

Eskimalatya'daki Sağlık Merkezinde Çalışmalar Sürüyor

Eskimalatya'nın Sağlık Merkezi ihtiyacını gidermek için mülkiyeti Battalgazi Belediyesi'ne ait olan 5 dönümlük alan üzerinde geçtiğimiz Kasım ayında yapımına başlanılan 2.katlı Sağlık Merkezi'nde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

Başkan Şerifoğulları’nın Jeotermal Sera Alanı'nda Çalışmalar Hızla İlerliyor

Elazığ Belediyesi tarafından Cip mesire alanı içerisindeki Jeotermal Sera Sahası'nda yapımı devam eden ve yıllık 20 milyon yerli fide (Ata Tohumu) üretilmesi hedeflenen sera projesinde çalışmalar hızla ilerliyor.

15. Cadde’de 2 Bin 600 Metrelik Yol Yenilenecek

Mersin Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi’ne bağlı ekipler, kent genelinde yol ve asfalt çalışmalarına devam ediyor.

EGO 80’inci Yılını Kutluyor: Ulaşımda Yeni Dönem

Başkentte yıllardır ihmal edilen ulaşım sorunlarını tek tek çözüme kavuşturan Ankara Büyükşehir Belediyesi, EGO Genel Müdürlüğünün 80. kuruluş yıl dönümünü kutluyor.

Başkent Kart’a Bir Ödül Daha

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş tarafından sosyal yardım alan ailelere yönelik başlatılan ve daha sonra kullanım alanı genişletilerek çiftçilere de dağıtılan “Başkent Kart” başarıya doymuyor.

Meski Atıksu Arıtma Tesisleri’nin Koku Analiz Sonuçları Açıklandı

MESKİ, Atıksu Arıtma Tesisleri’nde koku analizlerini gerçekleştirmeye devam ediyor. 34 noktadan alınan koku numunelerinin limit değerlerini sağladığı belirlenirken, tesislerin herhangi bir koku problemine yol açmadığı, analiz sonuçlarıyla da kanıtlandı.

Kuzey Ankara Tüneli’ndeki Çalışmaların İlk Etabı Tamamlanıyor

Ankara Büyükşehir Belediyesinin, 2009 yılında yapay kayalar kullanılarak yapılan ve kullanım ömrü dolmamasına rağmen yanlış ve hatalı imalat sonucunda kayaların düşmesi nedeniyle can ve mal güvenliği sorunu oluşturan Kuzey Ankara Protokol Yolu Tüneli’nde acil olarak başlattığı çalışmaların 1’inci etabı tamamlandı. Bir hafta içerisinde trafiğe açılacak olan tünelin 2’nci etap çalışmaları ise yaz aylarında okulların kapanmasıyla gerçekleştirilecek.

Toplam 2205 haber.