Zafer Mahallesi sakinlerinden rezerv alan talebi!

Yaklaşık 200 ağır hasarlı binası yıkılan, 50'ye yakında orta hasarlı binası da yıkılacak olan Malatya'nın Battalgazi ilçesine bağlı Zafer Mahallesi sakinleri boş tarlaya dönen mahallenin 'rezerv alanı' ilan edilmesini istiyor.

PAYLAŞ
Ras Ajans - Rasajans

Yaklaşık 200 ağır hasarlı binası yıkılan, 50’ye yakında orta hasarlı binası da yıkılacak olan Malatya’nın Battalgazi ilçesine bağlı Zafer Mahallesi sakinleri boş tarlaya dönen mahallenin ‘rezerv alanı’ ilan edilmesini istiyor. Yetkili kurumlara gereken tüm dilekçelerini teslim eden mahalleli, müjdeli haberi bekliyor.

6 Şubatta yaşanan deprem felaketlerinden Malatya’da en büyük yıkımı yaşayan mahallelerden biri Zafer Mahallesi. Yaklaşık 200 binanın ağır hasar gördüğü ve yıkıldığı, 50’den fazla binanın da orta hasar alarak yıkılacağı Zafer Mahallesi’nde birçok bölge boş tarlaya dönmüş durumda. Yerinde dönüşüm için de maddi imkanı olmayan vatandaşlar bir araya gelerek bölgenin rezerv alanı ilan edilmesi için dilekçe yazdı ve ilgili kurumlara teslim etti. Mahalleli ilgili kurumlardan gelecek müjdeli haberi bekliyor.

Zafer Mahallesi Mahalle muhtarı Kemal Bulguru, gerekli birimlere tüm müracaatları yaptıklarını belirterek, “Bu bölgede en az 400 konutun sığacağı bir alan var. Biz gidip yetkililere dilekçemizi verdik. Dedik ki bizim bölgemizi de rezerv alanına alınız. Ayrıca, eğer kentsel dönüşüm girecekse Zafer Mahallesi’nin sokaklarında bir sürü boş alan var. Mahalle sakinlerinin hepsi ya asgari ücretli çalışan ya da emekli. Vatandaşlar kendi başlarına ev yapamazlar. Yetkililerden burayı da rezerv alanı ilan etmelerini bekliyoruz. En azından bizim mahalle sakinlerimizin de gönlü hoş olsun” ifadelerini kullandı.

Mahalle sakinleri de, “Her konuda mağduruz. Maddi imkanlarımızda kısıtlı. Biz burada, kendi yerimizde kentsel dönüşüm istiyoruz. Bu mahallenin yüzde 80’i emekli. Alanımız büyük. Bizi neden mağdur ediyorlar. Dağın tepesine ev yapacaklarına bizim mahallede uygun alan çok, burada yapsınlar. 14 ay oldu deprem olalı. Artık bu şehir için bir şeyler yapılsın” diyerek tepki gösterdi.

Bulten

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN